ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκιστ: "Θα προσθέσουμε ενέργεια και ταχύτητα"

Γκιστ: "Θα προσθέσουμε ενέργεια και ταχύτητα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζέιμς Γκιστ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Μιχάλης Λούντζης μίλησαν στον Sport24 Radio για το... restart που κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός, στη νέα εποχή χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη (AUDIO).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Τζέιμς Γκιστ μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 και τον Αλέξανδρο Τρίγκα, στο πλαίσιο της Media Day του "τριφυλλιού", για τη νέα αγωνιστική περίοδο στην EuroLeague.

Αρχικά ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3 ότι " έχουμε τους ίδιους στόχους για να πετύχουμε σαν ομάδα. Ο κόουτς (σ.σ. Αργύρης Πεδουλάκης) ήρθε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία φέτος. Το θέμα είναι να γίνουμε ομάδα, να δέσουμε σαν σύνολο και όλα τα άλλα θα έρθουν".

Για το τι διαφορετικό θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν και την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη: " Ενέργεια και ταχύτητα, θα είναι τα πράγματα που θα προσθέσουμε στο παιχνίδι μας. Πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε σε αυτό (σ.σ. αποχώρηση Διαμαντίδη)".

Για τη νέα σεζόν στην EuroLeague: " Η EuroLeague άλλαξε το πρόγραμμα της και για εμένα θα είναι πιο όμορφη. Θα έχει πιο πολλά παιχνίδια, πιο πολλά ντέρμπι και πιο πολύ ενδιαφέρον. Το θέμα είναι να αντέξουμε από την κούραση των πολλών ταξιδιών και να είμαστε σε καλή φόρμα για να έχουμε πολλές νίκες".

Λούντζης: "Μεγάλη η απουσία του Διαμαντίδη"

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο γκαρντ των πράσινων, Μιχάλης Λούντζης, που είπε: " Μετά την προετοιμασία μας θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να βγάλουμε μία πολύ απαιτητική σεζόν, γιατί όπως ξέρουμε έχει αλλάξει η δομή της EuroLeague, έχει πιο πολλά παιχνίδια, με πιο πολλές υποχρεώσεις και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Για την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από το φετινό ρόστερ και τις μεταγραφές: " Είναι πολύ μεγάλη η απουσία του Διαμαντίδη, όμως έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Είχαμε συνηθίσει με τον Μήτσο τόσα χρόνια, όμως πιστεύω ότι και φέτος η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και θα πρωταγωνιστήσει".

Μποχωρίδης: "Δύσκολη η περσινή σεζόν"

Με την σειρά του ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Λευτέρης Μποχωρίδης σχολίασε: " Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, γιατί ουσιαστικά την έχασα όλη εξαιτίας του τραυματισμού μου. Φέτος έχουμε την υγεία μας, είμαι χαρούμενος, γιατί δουλεύω σκληρά και θα βοηθήσω την ομάδα μου".

Για το αν θεωρεί ότι αυτή η χρονιά είναι στην ουσία ένα restart για εκείνον: " Κάθε τραυματισμός πάει κάθε αθλητή πολύ πίσω και σωματικά και πνευματικά. Πολλοί αθλητές το έχουν περάσει αυτό κι έτσι έγινε και με εμένα, αν και μπορεί να πήρε από κάτω λίγο στην αρχή. Το έχω αφήσει πίσω μου και συνεχίζουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα".

Για τον βαθμό δυσκολίας του πρώτου γύρου στην Basket League (σ.σ. οι αγώνες με Ολυμπιακό, Αρη και ΑΕΚ είναι εκτός έδρας) καθώς δύο από τους ξένους θα μείνουν εκτός ρόστερ για τον πρώτο γύρο: " Όπως είναι η νέα EuroLeague, κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει βαθύ ρόστερ. Πρέπει να στηρίζεται σε πιο πολλούς παίκτες για να μπορεί να αντεπεξέλθει. Στην Ελλάδα δεν θα έχουμε δύο παιδιά μαζί μας, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά, αναπληρώσουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί και να πάμε σε αυτά τα ματς όπως πρέπει".

Γκιστ: "Είμαστε καλοί στα χαρτιά..."

Τελευταίος μίλησε ο πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Τζέιμς Γκιστ, ο οποίο για την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση τόνισε: " Ο Διαμαντίδης έχει φύγει από την ομάδα, το ξέρουμε καλά αυτό και πρέπει να προχωρήσουμε. Τώρα είμαστε μία ολόκληρη ομάδα και πρέπει να κάνουμε καλά την δουλειά μας. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά, να προπονηθούμε σκληρά, να κάνουμε την δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας".

Για το αν έχει στο μυαλό να μείνει όσο έμεινε στον Παναθηναϊκό όσο ο Μάικ Μπατίστ: " Δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Απολαμβάνω το μπάσκετ. Θέλω να παίζω μπάσκετ και να είμαι μέλος της πράσινης οικογένειας. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία που είμαι εδώ".

Για το φετινό ρόστερ και το ότι στην καριέρα του δεν έχει κατακτήσει την EuroLeague: " Στα χαρτιά είμαστε καλοί το ξέρουμε να το δείξουμε και στην πράξη. Να δουλέψουμε πολύ σκληρά γι” αυτό τον στόχο. Πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα. Μου λείπει αυτό το τρόπαιο (σ.σ. αναφερόμενος στην κατάκτηση της EuroLeague)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ