ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκιστ από τα (πολύ) παλιά

Γκιστ από τα (πολύ) παλιά

Ο Τζέιμς Γκιστ έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στο ranking με τη χθεσινή εμφάνισή του στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα. Διαβάστε τι άλλο έκανε ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ.

Η εύκολη νίκη επί του Προμηθέα σαφώς και δεν αποτέλεσε κάποιου είδους έκπληξη για τον Παναθηναϊκό. Είδηση, πάντως, υπήρξε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Δευτέρας και είχε να κάνει με την εμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ. Μία εμφάνιση από τα παλιά για τον Αμερικανό φόργουορντ, η οποία έγινε μάλιστα μόλις έξι ημέρες μετά τα 31α γενέθλιά του.

Όπως αναφέρει και ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του, το υπ' αριθμόν 133 παιχνίδι του Τζέιμς Γκιστ στη Stoiximan.gr Basket League ήταν το καλύτερο του. Τουλάχιστον με βάση τα στατιστικά, καθώς οι 31 πόντοι που συγκέντρωσε ο Αμερικανός στο σύστημα αξιολόγησης (ranking) αποτελούν ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ξεπέρασαν το +27 που είχε σε έναν αγώνα με τον Ικαρο στον πρώτο αγώνα των playoffs του 2013.

Το ρεκόρ στο ranking δεν ήταν πάντως το μόνο που έκανε ο Γκιστ στην εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα Πάτρας. Διαβάστε τι άλλο έκανε ο φόργουορντ των "πράσινων" με τη χθεσινή εμφάνισή του, σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ:

* Σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση του στο σκοράρισμα με 19 πόντους –είχε 13 κόντρα στον Ολυμπιακό- και έφτασε έναν πόντο μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. Είχε 20 πόντους κόντρα στην Καβάλα για την 23αγωνιστική της σεζόν 2012-13.

* Ευστόχησε σε τρίποντο για πρώτη φορά έπειτα από 16 παιχνίδια στη Stoiximan.gr Basket League! Η τελευταία φορά που βρήκε στόχο πίσω από τα 6,7μ. ήταν στο περσινό ματς με το Λαύριο. Έκτοτε είχε 10 σερί άστοχα τρίποντα.

* Ξεπέρασε σε συμμετοχές (133) τους Τρέβον Μπράιαντ, Μίλος Τεόντοσιτς και έφτασε τον Τόνι Κόστνερ στην 30ή θέση της λίστας των ξένων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ