ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκιστ: "Άλλαξαν τα όπλα, όχι η φιλοσοφία"

Γκιστ: "Άλλαξαν τα όπλα, όχι η φιλοσοφία"

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα τάξη πραγμάτων στον Παναθηναϊκό, το γεμάτο ταλέντο ρόστερ του "τριφυλλιού" και την πίεση που βάζουν οι ίδιοι οι "πράσινοι" στους εαυτούς τους για να φτάσουν στην κορυφή.

Μπορεί πολλοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά πλέον ο Τζέιμς Γκιστ είναι ο Νο3 στη λίστα των "παλιών" του Παναθηναϊκού (μετά τους Αντώνη Φώτση και Βασίλη, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ έφτασε στο ΟΑΚΑ λίγο πριν εκπνεύσει το 2012 μέσω της ανταλλαγής ανάμεσα στο "τριφύλλι" και την Ουνικάχα Μάλαγα, που έστειλε την ίδια ώρα τον Άντι Πάνκο στην ισπανική ομάδα.

Με τρεισήμισι "πράσινες" σεζόν στις πλάτες του μπορεί πλέον να λογίζεται ως σημαντικός πυλώνας, τόσο αγωνιστικά όσο κι εκτός παρκέ, αφού η παρουσία του στα αποδυτήρια έχει κάλλιστα... συμβουλευτικό χαρακτήρα για τους νεοαποκτηθέντες ξένους παίκτες. Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον ρόλο του δασκάλου άλλωστε, έμαθε καλά τα "πρέπει" και τα "δεν πρέπει" που συνοδεύουν την παρουσία στον Παναθηναϊκό.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως έχει αξία η εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος για τη νέα εποχή που ανατέλλει στον Παναθηναϊκό. Εξήγησε βέβαια στο Sport24.gr πως " δεν θα υπάρξει άλλος παίκτης σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη", πριν επισημάνει πως " πάμε σε μια νέα εποχή, ως ομάδα. Όλοι πιέζουμε τους εαυτούς μας, κι ο ένας τον άλλον για να φτάσουμε σε ένα σημείο ώστε να μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Αν με ρωτάς τώρα, προφανώς θα πρέπει κάποιος άλλος να αναλάβει την ευθύνη για το τελευταίο σουτ σε ένα παιχνίδι. Πέρσι είδαμε τον Τζέιμς (Φελντέιν) να παίρνει ένα τέτοιο και να ευστοχεί με την Ουνικάχα Μάλαγα. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια ο "Μήτσος" στην ομάδα, οπότε οι υπόλοιποι θα πρέπει να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη".

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές που βλέπει πως υπάρχουν σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε πως " το πέρσι είναι πέρσι. Πλέον ξεκινάμε με νέα ομάδα, νέο μυαλό. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και χρόνο μπροστά μας για να βρεθούμε μεταξύ μας. Προφανώς θα μας πάρει λίγο καιρό μέχρι να δούμε ο ένας τον άλλον και να καταλάβουμε πόσο καλοί μπορούμε να γίνουμε ως σύνολο, ως ομάδα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι υπάρχουν πολλά θετικά μηνύματα εντός της ομάδας, εξαιρετικό κλίμα και διάθεση να κάνουμε πράγματα".

Υπενθύμισε βέβαια πως " σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε το ταβάνι μας, λείπουν κάποια παιδιά από το ρόστερ (βλ. Ντιμίτρις Νίκολς και Κρις Σίνγκλετον), οπότε δεν έχουν πλήρη εικόνα αυτού που θα παρουσιάσουμε φέτος", πριν σχολιάσει ότι " αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι όλοι έχουν τρομερή όρεξη να μάθουν πράγματα και να εγκλιματιστούν στα νέα δεδομένα. Έχουμε άλλωστε πολλούς νέους παίκτες, με τους οποίους προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς. Έχουμε πολύ ταλέντο στην ομάδα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Μπορεί σε κάθε παιχνίδι να ξεχωρίζει κάποιος άλλος για να κάνει τη διαφορά".

Όσο για τη συνεργασία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος τον έφερε στον Παναθηναϊκό; Είχε να πει ότι η λογική για σκληρή αμυντική παρουσία δεν αλλάζει, αφού " στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να βάλεις την μπάλα στο καλάθι, αλλά δεν θα σου πω ότι η φιλοσοφία έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη συνεργασία μας. Επικεντρώνεται πολύ στην άμυνα, όπως πρέπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παίξουμε ωραίο μπάσκετ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ