ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιορτή με... γκάζια από τον Παναθηναϊκό

Γιορτή με... γκάζια από τον Παναθηναϊκό
STOLISVAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε τις δοκιμές νικώντας με σχετική άνεση την Κύμη (92-59), που έστησε το δικό της πάρτι ενόψει της νέας σεζόν που θα την βρει για πρώτη φορά στην Basket League.

Οι άνθρωποι της Κύμης είχαν ετοιμάσει μια ξεχωριστή γιορτή για να υποδεχτούν τους «πράσινους» στο κατάμεστο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα κι έδειξαν πως στοχεύουν να μείνουν για πολύ στην Basket League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του "τριφυλλιού" χρειάστηκε οκτώ λεπτά συνεχόμενων λαθών, ώστε να αφυπνιστεί και στη συνέχεια πάτησε… γκάζι για τα καλά, συνδυάζοντας τις υψηλές ταχύτητες με πολλές δοκιμές. Ο Κρις Σίνγκλετον έκανε το ντεμπούτο του κι έδειξε πως χρειάζεται λίγο χρόνο, προκειμένου να μπει πλήρως στο κλίμα ενώ ο Τζέιμς Γκιστ έμεινε εκτός ακολουθώντας το δικό του πρόγραμμα για το ελαφρύ διάστρεμμα που είχε.

Όπως και να έχει οι "πράσινοι", παρά το κακό ξεκίνημα με τον Γιάννη Μπουρούση να δίνει το σύνθημα και τον Νίκο Παππά να εκτελεί στη συνέχεια, έκαναν ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά τα σημαντικά συμπεράσματα θα βγουν στο τουρνουά "Diamonds Are Forever".

Τους κοίμισαν πριν από την απάντηση

Οι παίκτες του Μπρατσιάκου με "όπλο" τους την εντυπωσιακή ευστοχία τους από τα 6.75 μέτρα προηγήθηκαν με 10-4 στα πρώτα λεπτά, με συνέπεια ο Αργύρης Πεδουλάκης ν’ αλλάξει όλη την πεντάδα και να ξεκινήσει τις παρατηρήσεις. Οι "πράσινοι" έκαναν πολλά λάθη και ήταν νωθροί στην άμυνα, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Κύμη και προηγήθηκε με 17 πόντους διαφορά (26-9). Μοναδική απειλή για την ομάδα του "τριφυλλιού" ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης ο οποίος τελείωνε με χαρακτηριστική άνεση όλες τις φάσεις που περνούσαν από τα χέρια του, εντός και εκτός "ζωγραφιστού"και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μειώνουν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε για τα καλά. Οι "πράσινοι" πάτησαν το… γκάζι και ζέσταναν τα χέρια τους, ξεκινώντας την προσπάθεια γι’ αντεπίθεση. Με τον Φελντέιν να δίνει άλλον αέρα στην άμυνα και τους συμπαίκτες του να παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις επιθετικά, έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά.

Με το Νίκολς στο "3" και τους Φώτση και Σίνγκλετον δίδυμο ψηλών στο 13' ισοφάρισε σε 28-28 με τον Φώτση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φελντέιν με τρίποντο έκανε το 30-31 δίνοντας προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του. Ο Καλάθης "διάβαζε" πολύ σωστά το παιχνίδι και ο Μπουρούσης ήταν ο άνθρωπος "κλειδί" για το επιμέρους σκορ 30-9 στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι "πράσινοι" μπήκαν μπροστά στο τέλος του πρώτου μέρους με 47-37.

Ο Παναθηναϊκός που έρχεται…

Στο τρίτο δεκάλεπτο, εμφανίστηκε η ομάδα του "τριφυλλιού" που αναμένεται να δούμε την ερχόμενη σεζόν. Ένταση στην άμυνα και εκτέλεση έπειτα από transition. Παίζοντας σε υψηλές ταχύτητες οι "πράσινοι", έφτασαν να προηγούνται με 72-48 54'' πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και για να καταλάβετε το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ του "τριφυλλιού" από το 8’ που βρέθηκε πίσω με 17 πόντους διαφορά, σε 22 λεπτά, μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (74-1) ήταν 65-25!

Η συνέχεια ήταν μια προπόνηση, αλλά σε υψηλούς ρυθμούς. Από τη μία ο Αργύρης Πεδουλάκης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και από την άλλη στην Κύμη, δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο, ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 37-47, 51-74, 59-92.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Μούσα 4, Γκριν 6(1), Τουντζιαράκης 1, Σχίζας 5 (1), Σιγκούνας 5 (1), Τσούπκοβιτς 13 (3), Κατράνας, Τζώλος, Ψαθάς, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 2, Μόργκαν 15, Ελ Αμίν 8 (2).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 6, Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 8, Μποχωρίδης 5 (1), Π. Καλάθης 4, Φώτσης 7 (1), Παππάς 17 (2), Φελντέιν 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 14, Ν. Καλάθης 12 (1).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ