ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιαννακόπουλος: "Υπογραφές ανάμεσα σε ΟΑΚΑ και ΠΑΕ ΑΕΚ υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας"

Γιαννακόπουλος: "Υπογραφές ανάμεσα σε ΟΑΚΑ και ΠΑΕ ΑΕΚ υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας"

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το "Athens Alive" και υποστήριξε πως υπογράφηκε νέα σύμβαση ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την επόμενη διετία "κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας"!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 για να μιλήσει για το "Athens Alive" και το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο μετατέθηκε για τις επόμενες ημέρες. Ο "ισχυρός άνδρας" της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods στάθηκε στα εμπόδια που, όπως τονίζει, μπαίνουν για την υλοποίηση του έργου και την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία σύμφωνα με όσα είπε ο Γιαννακόπουλος, υπέγραψε σύμβαση με το ΟΑΚΑ για την επόμενη διετία "κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας".

Δεν έμεινε σε αυτά βέβαια, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά του "Δικεφάλου" και κατασκευαστικής εταιρείας, που εμπλέκεται στην κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του συλλόγου. Σκληρές ατάκες από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος τόνισε επίσης πως "παλιά τα έπαιρνε όλα ο Ολυμπιακός, τώρα δηλαδή θα τα παίρνει η ΑΕΚ;" και πως "δεν είμαστε οι μ@@@κες της υπόθεσης" για το γεγονός πως, όπως εξήγησε, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods πληρώνει 660.000 ευρώ ετησίως για το κλειστό του μπάσκετ, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ το ποσό των 273.000 για το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Sport24 Radio 103.3:

Για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: "Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του πρωθυπουργού, θα γίνει μια από τις επόμενες μέρες. Αν όχι αύριο, ίσως μεθαύριο".

Για το πλάνο του Athens Alive: " Η διαδικασία έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο με άκρα μυστικότητα. Η πρώτη εφημερίδα που έβγαλε το θέμα ήταν η Live Sport. Όλοι γνωρίζουμε την ιδιοκτησία και τους χρηματοδότες της εφημερίδας. Στην πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μας είδαμε ότι υπάρχει καλή διάθεση να προχωρήσουμε αν υπάρχει ένα καλό πρότζεκτ για να κερδίσει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός. Μας έδωσε κάποιες ομάδες εργασίας για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Είδαμε αρχικά ότι δεν μπορούσε να πάει ο συντελεστής δόμησης στο 0.8, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση από τους επενδυτές. Είπαμε να πάει στο 0.6 και περιμένουμε να ακούσουμε την πρόταση από την πλευρά της πολιτείας".

Συνεχίζοντας είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος: "Τις τελευταίες ημέρες και τονίζω ότι η καθυστέρηση του ραντεβού με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμία σχέση, εντός του Σαββατοκύριακου υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας αναγκάστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ να υπογράψει μια σύμβαση με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να διαπραγματευτούν τη σύμβαση. Εγώ διερωτώμαι. Όταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε έναν ιδιώτη ένα ακίνητο του δημοσίου πως υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα για τα επόμενα δύο έτη; Δεν φτάνει που χαρίστηκαν τα χρέη όταν έπεσε στη Γ” Εθνική; Δεν φτάνει τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο; Πρέπει να γλιτώσει και χρήματα από τη σύμβαση των επόμενων δύο ετών;

Η κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημαίνει ότι από εκεί που γινόντουσαν όλα τα χατίρια του Ολυμπιακού, τώρα να γίνονται της ΑΕΚ; Υπεγράφη μια σύμβαση 273.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ που έχει πολλαπλά έξοδα από το κλειστό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ ετησίως συν κάποια λειτουργικά του κλειστού στο ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ ΑΕΚ 273.000 ευρώ για τα λειτουργικά για το ανοιχτό. Και μετά αναρωτιόμαστε πως γίνεται το ΟΑΚΑ να γράφει κάθε χρόνο ζημιές. Είμαι βέβαιος πως σε αυτό το κομμάτι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επέμβει. Δεν μπορεί να επιτρέπει άνθρωποι και τα υπουργεία του να κάνουν τέτοιου είδους συμβάσεις που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο. Εγώ τι θα πάω να πω στους επενδυτές που έρχονται να βάλουν ένα δις ευρώ. Που γίνονται αυτά τα πράγματα; Ότι είμαστε δεσμευμένοι να παραχωρήσουμε τζάμπα το γήπεδο στην ΑΕΚ για δύο χρόνια;".

Για το πρόβλημα που δημιουργείται: " Περιμέναμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαιναν άρον-άρον να πάνε να υπογράψουν συμβάσεις πόσο μάλλον με τέτοιο τίμημα. Δεν καταλαβαίνεται ότι η χρήση του ΟΑΚΑ αξίζει περισσότερα; Αν η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να κάνει κάποιες νόμιμες υποχωρήσεις και πάει καλά η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πάρουμε τη διαχείριση, τότε θα έχει υποθηκευτεί ένα μέρος των εσόδων; Θα το πάω και λίγο παρακάτω. Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει με την Dimand μια πρόταση για το ποδηλατοδρόμιο που έχει ακριβώς τις ίδιες σελίδες με τη δική μας πρόταση.

Όλα αυτά είναι εξόφθαλμα. Κάποια πράγματα που γίνονται θα πρέπει να βγουν στον αέρα και να δούμε ποιοι είναι οι πολέμιοι του πρότζεκτ. Είμαι εδώ για να κάνω μια επένδυση μαζί με τους συνεταίρους μου πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Πίσω από την πλάτη μας και κάτω από το τραπέζι λοιπόν, γίνονται συμφωνίες που υποθηκεύουν το μέλλον του ελληνικού δημοσίου. Ελπίζω ότι το σύνολο των Μέσων να τις σοβαρές καταγγελίες που κάνε. Τόσο πολιτικά για τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου, όσο και αθλητικά για όσα γίνονται με το Υφυπουργείο Αθλητισμού".

Για το αν υπάρχουν "εχθροί" του πλάνου: "Μέχρι σήμερα με την πολύ καλή διάθεση του πρωθυπουργού έχουν γίνει όλα καλά. Κάποια πράγματα γίνονται εν αγνοία του. Καταλαβαίνουμε ποιοι έχουν οφέλη να υπογραφεί μια σύμβαση πριν από την ανάθεση του ΟΑΚΑ στο κονσόρτσιουμ το δικό μας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι. Τώρα αν έχει γίνει με δική της προτροπή, αν έχει γίνει με διάθεση των ανθρώπων του ΟΑΚΑ ή από το Υπουργείο, αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Θα φανούν όλα ξετυλίγοντας το κουβάρι".

Για τη διάθεσή του πλέον ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό: " Πάω με τη διάθεση να ακούσω όπως που είχε αρχικά ειπωθεί ότι η υπένδυση είναι καλό για τον τόπο. Ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι νόμιμο μπορεί για να προχωρήσει. Είναι μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική πρωτοβουλία για το κομμάτι της ανάπτυξης, που τόσο κυνηγάει η χώρα. Αν στη "Διαύγεια" βγει ότι η σύμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ είναι στις 273.000 ευρώ, σας λέω κατηγορηματικά ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πάψει να σέβεται τη δική της σύμβαση με το ΟΑΚΑ. Δεν θα είμαστε εμείς οι μαλάκες της παρέας".

Για το αν υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που θέλουν να χαλάσουν τη δουλειά: " Σας είπα μια εξ αυτών. Υπάρχει μια κατατεθειμένη πρόταση στο ΟΑΚΑ ελάχιστες μέρες μετά τον δικό μας φάκελο που έχει μέσα αυτούσιες κάποιες από τις σελίδες μας για το πως θα αναπτύξουμε το πλάνο. Κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν να δοθεί εξ” ολοκλήρου το έργο. Οι ξένοι ήταν απόλυτα σαφείς ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να σπάσει το έργο σε κομμάτια. Για την Dimand είναι οι πληροφορίες που έχω. Δεν της αρκεί που είναι στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ; Αφού της χαρίστηκαν όλα τα χρέη όταν έπεσε στη Γ” Εθνική, αφού βγήκε ένα κονδύλι για 20.000.000 ευρώ για το γήπεδό της, κοιτάει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Πως θα πληρώσει ελάχιστα μέχρι να παίξει στο δικό της γήπεδο.

Δεν γίνεται μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ που είναι και πρωταθλήτρια και έχει τόσο καλές προοπτικές με δικό της γήπεδο, να προσπαθεί να δυσκολέψει ένα έργο για μια εξίσου μεγάλη ομάδα, για να μην πω μεγαλύτερη, τον Παναθηναϊκό. Και για ένα τόσο σημαντικό έργο για τη χώρα. Μα της είναι τόσο σημαντικό να γλιτώσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Και υπάρχουν άνθρωποι που το υπέγραψαν ακόμα και υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας. Μακάρι όλα αυτά να μην είναι αλήθεια και να μην έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα βγω θα ζητήσω συγνώμη. Οι πληροφορίες που έχω από πολλές πλευρές είναι ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπογραφεί και υπήρξαν ατελείωτες πιέσεις και σήμερα το πρωί ακόμα και οι άνθρωποι που αντιστέκονταν γιατί έβλεπαν ότι ήταν κατά του δημοσίου συμφέροντος αναγκάστηκαν και υπέγραψαν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ