ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιαννακόπουλος: "Μετάνιωσα που δεν ήρθε ο Γκέρσον"

Γιαννακόπουλος: "Μετάνιωσα που δεν ήρθε ο Γκέρσον"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ισραηλινή ιστοσελίδα, μιλώντας -μεταξύ άλλων- για το φλερτ του παρελθόντος με τον Πίνι Γκέρσον, με τον "ισχυρό άνδρα" του Παναθηναϊκού να λέει χαριτολογώντας πως στο μέλλον ίσως προκύψει συνεργασία.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλο δημοσίευσε η ιστοσελίδα walla.co.il, όπου ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού Superfoods μιλάει για τις επαφές με τον Πίνι Γκέρσον και την επόμενη μέρα του χωρίς τον Διαμαντίδη.

" Μεγαλώνοντας με τον Παύλο Γιαννακόπουλο σημαίνει ότι πρώτα είσαι Παναθηναϊκός και αυτό εξηγείται από το οικογενειακό δέντρο. Όταν ήμουν παιδί παρακολουθούσα όλα τα παιχνίδια από την Θύρα 13. Σήμερα η ευθύνη είναι μεγάλη. Το υπόβαθρο που είχα ήταν ευνοϊκό στην αρχή και με βοήθησε. Το πιο σημαντικό που μου έμαθε ο πατέρας μου και ο θείος μου, ήταν πως κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο", σχολίασε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gala που πραγματοποιήθηκε πριν από είκοσι περίπου ημέρες προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

- Η εκδήλωση προς τιμή του Διαμαντίδη είναι εντυπωσιακοί αλλά φαντάζομαι σας ανησυχεί η επόμενη μέρα.

" Ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς αθλητές που ήρθαν και έφυγαν, σαφώς ο Διαμαντίδης είναι πάνω απ’ όλους. Αλλά πιστεύω σύλλογοι όπως ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ θα βρίσκουν πάντα τρόπο για να συνεχίσουν. Ακόμα και αν χάσουν τους μεγαλύτερους παίκτες τους. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη χωρίς τον Διαμαντίδη αλλά πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο".

- Τι κάνατε τον τελευταίο χρόνο, για να τον πείσετε ν’ ανακαλέσει την ανακοίνωση για την αποχώρησή του;

" Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Είχαμε ανθρώπους που διαδήλωναν έξω από το σπίτι του. Μιλήσαμε με τη σύζυγό του. Αλλά αυτός είναι ο Δημήτρης, μόλις αποφασίσει κάτι δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη. Είμαι ευτυχής που δεν θ’ απομακρυνθεί από το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Συμφωνήσαμε πως θα είναι μέλος της ακαδημίας μας της οποίας ηγείται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης".

- Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της περασμένης σεζόν στην EuroLeague μετά την ήττα από την Μπασκόνια. Θυμάμαι πως όλος ο κόσμος μιλούσε για την αγκαλιά σας με τον Γιάννη Μπουρούση. Ήξεραν ότι θα κάνετε τα πάντα για να τον πάρετε;

" Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και θέλουμε πάντα τους καλύτερους Έλληνες στην ομάδα μας. Δεν υπήρξε επαφή για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Πήγα να τον αγκαλιάσω λόγω της προϊστορίας που υπήρχε επειδή αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό. Ήθελα να το αλλάξω. Δεν θέλω οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να αισθάνονται άβολα εδώ".

- Είναι ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού μετά τον Διαμαντίδη;

" Το να είσαι ηγέτης δεν είναι ένα ραντεβού που μπορείς να κλείσεις με κάποιον. Θα πρέπει να το κερδίσεις και έξω από το γήπεδο. Πιστεύω ότι έχουμε τους παίκτες που μπορούν να διαδεχθούν τον Διαμαντίδη αλλά πρέπει να το αποδείξουν".

- Η ομάδα όμως δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε Final Four μετά τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

" Πολλές ομάδες σε διάφορα αθλήματα όταν βρίσκονται τόσα χρόνια στην κορυφή, αντίστοιχα κάνουν κι αρκετά χρόνια να επιστρέψουν. Όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ποδόσφαιρο ή Ολίμπια Μιλάνο στο μπάσκετ. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και κάνουμε καλύτερο δυνατό για να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω ότι φέτος θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος προπονητής στην Ευρώπη από τον Ομπράντοβιτς. Είναι κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Στην ιστορία του αθλήματος στην Ευρώπη, ενδεχομένως, μόνο ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι ήταν καλύτερος".

- Τι έγινε με τον Πίνι Γκέρσον;

" To μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι δεν πήρα τον Γκέρσον στο τέλος της σεζόν 2013-'14. Ο Πίνι Γκέρσον είναι ο κορυφαίος κόουτς κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών του αγώνα. Τον έχω πολύ ψηλά στο μυαλό μου. Ξέρει πως να κάνει αλλαγές όταν κάτι είναι σε εξέλιξη, αντιλαμβάνεται την ψυχολογία του αγώνα. Είχαμε συζητήσεις στα μέσα της σεζόν κι επίσης το καλοκαίρι και κάθε φορά υπήρχαν συνθήκες που απέτρεψαν τον ερχομό του. Ίσως τα επόμενα χρόνια το δούμε να συμβαίνει», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ