ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιάνκοβιτς: "Μας πεισμώνει ο τίτλος του αουτσάιντερ"

Γιάνκοβιτς: "Μας πεισμώνει ο τίτλος του αουτσάιντερ"
INTIME SPORTS

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μιλάει στο Sport24.gr για τα όσα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και αναφέρει τι στοιχεία έχουν "βάλει" στο παιχνίδι τους οι "πράσινοι" με τεχνικό τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είχε τον πέμπτο μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων πίσω από τους Μπατίστα, Γκιστ, Σλότερ και Παππά. Ο 25χρονος φόργουορντ αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στη "μηχανή" του Παναθηναϊκού...

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει δείξει ότι διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και σίγουρα στα ματς κόντρα στους "ερυθρόλευκους" μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στους "πράσινους".

Το Sport24.grμίλησε με τον Γιάνκοβιτς για τα πολύ σημαντικά παιχνίδια που "έρχονται" απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και για τα στοιχεία που "έβαλε" στον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σε σύγκριση με το διάστημα που ήταν στην ομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

"Να παίζουμε 40 λεπτά όπως ακριβώς μας ζητάνε οι προπονητές"

Με αφορμή τα ματς με τον ΠΑΟΚ και την πρόκριση του "τριφυλλιού" στους τελικούς του πρωταθλήματος, ο Γιάνκοβιτς τόνισε πως... στόχος είναι οι "πράσινοι" να αγωνίζονται για 40 λεπτά όπως ακριβώς ζητά το τεχνικό τιμ.

"Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Μας έχει προβληματίσει σε κάθε μας παιχνίδι στη φετινή χρονιά. Παίζει πάρα πολύ σκληρά, έχει τρομερούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Ημασταν πολύ έτοιμοι γι' αυτούς τους αγώνες (σ.σ. για τα ματς της ημιτελικής φάσης). Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε και στην επίθεση και στην άμυνα έτσι ώστε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να πάμε στους τελικούς. Από εκεί και πέρα, κάποιες φορές δεν παίξαμε στα 40 λεπτά όπως θα θέλαμε. Σε κάποιο παιχνίδι παίξαμε 35 λεπτά, σε άλλο 32... Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε 40 λεπτά όλο το παιχνίδι έτσι όπως ακριβώς μας ζητάνε οι προπονητές".

"Σκληρή άμυνα, αμυντικά ριμπάουντ και αυτοπεποίθηση επιθετικά"

Πλέον "πλησιάζουν" οι αγώνες με τον Ολυμπιακό... Πώς "βλέπουν" στο "τριφύλλι" την προσπάθεια που θα γίνει για την κατάκτηση του τίτλου; " Το πιστεύουμε... Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε 100% έτοιμοι και να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι' αυτά τα παιχνίδια. Να ακούσουμε τι μας ζητάνε οι προπονητές τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα",είπε ο Γιάνκοβιτς ο οποίος σχετικά με τα όσα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στους "ερυθρόλευκους", ανέφερε:

"Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού έτσι ώστε να μην τον αφήσουμε να τα κάνει απέναντί μας. Να επικεντρωθούμε στα αδύνατα σημεία του αλλά και σε αυτά που μπορούμε να έχουμε εμείς το πλεονέκτημα. Να έχουμε δυνατή και σκληρή άμυνα, να πάρουμε αμυντικά ριμπάουντ και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πάρει επιθετικά ριμπάουντ. Να παίξουμε στην επίθεση με αυτοπεποίθηση και όταν έχουμε ελεύθερο σουτ, να το παίρνουμε με χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση".

"Αναγκασμένοι να είμαστε έτοιμοι κόντρα στον Ολυμπιακό"

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Επίσης υπάρχει και το θέμα προσαρμογής των παικτών που απέκτησε. Κατά πόσο έτοιμοι είναι οι "πράσινοι" για τους αγώνες με τους "ερυθρόλευκους"; " Ο Παναθηναϊκός υπάρχει για να πρωταγωνιστεί. Αυτό θα κάνει και φέτος, αυτό θα κάνει και κάθε χρονιά. Είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε έτοιμοι, είτε είμαστε είτε δεν είμαστε. Ουσιαστικά θα είμαστε... Από εκεί και πέρα οι νεαροί παίκτες παίρνουν εμπειρίες όλη την χρονιά και περιμένουμε όλη την σεζόν αυτούς τους αγώνες. Αυτά τα ματς κρίνουν όλη την χρονιά", απάντησε ο Γιάνκοβιτς.

"Περισσότερη πειθαρχία με Μανωλόπουλο, η μπάλα γυρίζει..."

Για τον τίτλο του αουτσάιντερ που πολλοί "δίνουν" στους "πράσινους" εν όψει της "μάχης" με τον Ολυμπιακό, ο 25χρονος φόργουορντ υπογράμμισε: "Σίγουρα μας πεισμώνει αυτός ο τίτλος. Και πέρυσι χάσαμε εντός έδρας και μετά πήγαμε και κερδίσαμε εκτός έδρας (σ.σ. εννοεί στους τελικούς με τον Ολυμπιακό). Οδηγός μας είναι πως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Κάθε παιχνίδι είναι ένα καινούριο παιχνίδι και παλεύουμε για τρεις νίκες. Είτε αυτή θα είναι με 20 πόντους διαφορά, είτε με έναν δεν μας πειράζει. Και οι δυο ομάδες θα παλέψουμε για τις τρεις νίκες".

Τέλος τον ρωτήσαμε τι άλλαξε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σε σχέση με τον Παναθηναϊκό του Ντούσαν Ιβάνοβιτς και τι νέα στοιχεία "μπήκαν" στο παιχνίδι των "πρασίνων" επί των ημερών του Ελληνα κόουτς. " Εχουμε πιο πολύ πειθαρχία στις λεπτομέρειες... Εχουμε βάλει πολύ μεγαλύτερη βάση σε κάποιες λεπτομέρειες του παιχνιδιού έτσι ώστε να γυρίζει η μπάλα από όλους και να βρεθεί ο κατάλληλος στο κατάλληλο σημείο για να εκτελέσει", τόνισε ο Γιάνκοβιτς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ