ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιανκοβιτς: "Ευλογία για κάθε παίκτη ο Παναθηναϊκός"

Γιανκοβιτς: "Ευλογία για κάθε παίκτη ο Παναθηναϊκός"
INTIME SPORTS

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε στη NOVA και μεταξύ άλλων επεσήμανε πως είναι ευλογία για κάθε παίκτη να αγωνίζεται για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Είναι ο άνθρωπος που έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, χάρη στο τρίποντο που πέτυχε, έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (71-68) απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας φόργουορντ φιλοξενήθηκε στη NOVA και μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον ημιτελικό, τον ρόλο του στους "πράσινους" φέτος, αλλά και για την πορεία της ομάδας στην Euroleague.

Αρχικά, ο φόργουορντ του "τριφυλλιού" δήλωσε: "Σίγουρα το παιχνίδι ήταν ισόπαλο οπότε λίγο λιγότερο άγχος υπήρχε γι αυτό. Ήταν δύσκολη φάση γιατί είχαμε 4 δευτερόλεπτα και είχαμε το άγχος να προλάβουμε το χρονόμετρο. Βρέθηκε ελεύθερος ο Μπατίστα μετά την επαναφορά, πέταξε την μπάλα και εγώ ήμουν έτοιμος για ελεύθερο σουτ. Δεν ήταν μέρος του σχεδιασμού, αλλά βγήκε από σύστημα. Κανονικά ήταν να πάρει τη μπάλα ο Παππάς και να παίξει ένας με έναν, αλλά έτυχε να βάλω εγώ το τρίποντο".

Για την αγωνιστική άνοδο ομάδων όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Απόλλων Πατρών: "Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ανεβαίνει ο ανταγωνισμός. Όσο περισσότερες ομάδες παίζουν καλά και ανεβαίνουν είναι καλό. Είναι καλό όμως και για εμάς. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία εντός και εκτός έδρας. Κατάφερε να μας νικήσει στο πρωτάθλημα, Καλή σοβαρή και δύσκολη ομάδα".

Για το buzzer beater απέναντι στην Οστάνδη, όταν έπαιζε στον Πανιώνιο: "Το θυμάμαι. Και τότε είχα λιγότερο άγχος. Ούτε τότε ήταν για μένα το σύστημα αλλά το έβαλα στο τέλος".

Για το εάν θέλει τη μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ώστε να παίρνει το τελευταίο σουτ "Τη θέλω. Είμαι ικανός να κρίνω ένα παιχνίδι και μ' αρέσει να παίρνω την ευθύνη. Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη αυτό".

Για τα συναισθήματα μετά το τρίποντο: "Υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Πρώτων να προλάβω το χρόνο, αλλά από εκεί και πέρα θέλει;ς 2-3 δεύτερα για να το πιστέψεις. Είναι πολλά συναισθήματα σε ένα γήπεδο μπάσκετ".

Για την παρουσία του στην ομάδα αυτά τα 2 χρόνια: "Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και έχω αυτή τη δυνατότητα. Από πέρυσι ο άνθρωπος που αποφάσισε και διάλεξε να με φέρει, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μου έδωσε μια ευκαιρία φέτος και προσπαθώ να τον δικαιώσω και αν γίνομαι καλύτερος. Από εκεί και πέρα θέλω να βοηθάω κι εγώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της".

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: "Ο κόουτς Ιβάνοβιτς είναι τελειομανής. Του αρέσει να γίνεται η δουλειά. Θέλει να παίρνει το μάξιμουμ από κάθε παίκτη".

Για τους στόχους που τίθενται στην Euroleague: "Ο πρώτος στόχος τοπ 16. Από εκεί και πέρα θέλουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και πως είμαστε και αν είμαστε υγείς. Κοιτώντας παιχνίδι με παιχνίδι στην Ευρωλίγκα μόνο καλό μπορεί να μας κάνει".

Για τους νεαρούς της ομάδας: "Μπορώ να πω ότι είναι ευλογία για κάθε παίκτη να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Για τα νεαρά παιδιά θα ήθελα να πω ότι τους δίνεται μια ευκαιρία μεγάλη και είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν σκληρά γιατί ξέρουν ότι τους κυνηγάνε παιδιά που θέλουν τη δουλειά. Με σκληρή δουλειά και με χαμηλά το κεφάλι μπορούν να πετύχουν πολλά".

Για τα επόμενα 3 παιχνίδια στην Euroleague: "Λόγω και του τι έγινε κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπου κερδίζαμε δύσκολα εκτός έδρας, είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Πέμπτης. Κερδίζοντας στο Τελ Αβίβ θα πάμε ψηλά. Ειδικά εντός έδρας και λόγω της ατμόσφαιρας φτιάχνουμε ένα δυνατό σύνολο για τη συνέχεια".

Για το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου: "Δεν μπορώ να πω ότι ονειρεύομαι. Θεωρώ ότι είναι ένας μακρινός στόχος που υπάρχει. Με δουλειά και βελτίωση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι και εάν είμαστε και λίγο τυχεροί, είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Εάν το πιστέψουμε όλοι, μαζί με τον κόσμο φυσικά, γιατί σε κάποια παιχνίδια είναι ο έκτος παίκτης, μπορούμε να κάνουμε κάτι που δεν θα το πίστευε κανείς".

Για τα παιχνίδια των Play offsQ "Τα 5 ματς στα Play off είναι πολλά και μπορούν να αλλάξουν πολλά κατά τη διάρκεια είτε έχεις πλεονέκτημα είτε όχι. Εάν το πιστεύεις νικάς εντός είτε εκτός έδρας".

Για την κατάστασή του: "Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνομαι σαν παίκτης και μπορώ να βοηθήσω στην επίθεση και στην άμυνα. Είμαι σε καλό σημείο ώστε να βοηθήσω την ομάδα στους αγώνες".

Για το εάν θα βρίσκεται στην Εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι: "Θέλω να το πιστεύω πολύ πως θα είμαι. Το περσινό ήταν πολύ ωραίο καλοκαίρι για μένα. Βελτιώθηκα με τον κόουτς Κατσικάρη αλλά δεν ήμουν στην 12άδα. Φέτος μακάρι να είμαι και ελπίζω να καταφέρω να βοηθήσω την Εθνική. Είναι ένας μεγάλος στόχος".

Όσο για την ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ: "Θα μου άρεσε πολύ να το πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να κάνει το back to back. Θα ήταν πολύ ωραίο. Είμαι φαν του Κριστιάνο Ρονάλντο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ