ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιάνκοβιτς: "Είμαστε πολύ θυμωμένοι με τους εαυτούς μας"

Γιάνκοβιτς: "Είμαστε πολύ θυμωμένοι με τους εαυτούς μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς δεν κρύφτηκε μετά τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Πατρών (90-80) και μιλώντας στο Sport24.gr έκανε λόγο για... θυμό στο "τριφύλλι", τονίζοντας πως αυτός κι οι συμπαίκτες του πρέπει να "δαγκώνουν" στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 5/5 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών (90-80) , πλην όμως αυτό δεν σημαίνει πως ικανοποιεί με την εικόνα του. Οι "πράσινοι" έχουν μείζον πρόβλημα στην άμυνα, αφού δεν μπορούν να κατεβάσουν τον αντίπαλο σε επίπεδα που θα τους επιτρέψουν να "καθαρίσουν" με άνεση τα παιχνίδια απέναντι σε υποδεέστερους (θεωρητικά) αντιπάλους.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για το "διπλό" του Παναθηναϊκού στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και όσα δεν κάνουν αυτός κι οι συμπαίκτες του στους τελευταίους αγώνες. Δεν έδειξε διάθεση να κρυφτεί ή να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Μίλησε με ευθύτητα και ξεκαθάρισε πως άπαντες στο "πράσινο στρατόπεδο" γνωρίζουν καλά πως τα πράγματα δεν πάνε καλά και πως πρέπει να φροντίσουν ώστε να αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Γιάνκοβιτς: "Είμαστε πολύ θυμωμένοι με τους εαυτούς μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

είμαστε σε ένα δύσκολο σημείο", για να εξηγήσει πως " έχουμε μπροστά μας μία σειρά πολύ δύσκολων παιχνιδιών στην Euroleague. Όπως είδαμε και σήμερα (σ.σ.: χθες) όμως, είναι δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί η αντίπαλη ομάδα δεν έχει άγχος, θέλει να μας κερδίσει και όλα είναι πιο εύκολα για εκείνη. Θα το ξαναπώ πως περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Σα να χάσαμε λίγο τους ρόλους μας σε άμυνα και επίθεση, ο καθένας ξεχωριστά".

Τι χρειάζεται για να αλλάξει η εικόνα του Παναθηναϊκού; " Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε στα επόμενα παιχνίδια είναι να συγκεντρωθούμε πάρα πολύ στο τι ζητούν οι προπονητές αμυντικά και επιθετικά. Η ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος στα εντός έδρας παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού φαίνεται πως εκτός έδρας δεν πατάμε πολύ καλά. Ελπίζουμε και θέλουμε όλοι να αλλάξει αυτό", απάντησε ο 25χρονος παίκτης, για να αναφερθεί εν συνεχεία στις απουσίες. Κι εκεί όμως δεν θέλησε να ψάξει για δικαιολογίες.

" Υπάρχουν οι απουσίες που δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, πλην όμως υπάρχει ένα "αλλά". Κι αυτό είναι η ενέργεια! Ο Τζέιμς (Γκιστ) είναι μια μεγάλη βοήθεια, κι αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι όποτε υπάρχει απουσία, οι υπόλοιποι θα πρέπει να δίνουμε το κάτι παραπάνω για να την καλύψουμε", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: " Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια, αλλά και θυμωμένοι για την εικόνα μας τόσο σήμερα (σ.σ.: χθες) όσο και στην Πολωνία".

Γιάνκοβιτς: "Είμαστε πολύ θυμωμένοι με τους εαυτούς μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

η κακή εικόνα των τελευταίων αγώνων " δεν αντιπροσωπεύει ποιοι είμαστε ως παίκτες και ως προσωπικότητες, φυσικά και την ομάδα. Ούτε αξίζει για τον κόσμο να παίζουμε τόσο άσχημα, γιατί οι φίλαθλοί μας βρίσκονται παντού, ακόμη και στην Πολωνία ήρθαν. Θα πρέπει όλοι να λάβουμε το μήνυμα πως θα "δαγκώνουμε" στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο, δεν γίνεται αλλιώς".

Όσο για το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (13/11, 21:45) για την 5η αγωνιστική της Euroleague; " Υπάρχουν κάποια κομμάτια τακτικής που δεν κάναμε σωστά στην Πολωνία. Στην επίθεση πρέπει να εκτελούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει μόνοι μας να τη βελτιώσουμε και να την φτάσουμε στο σημείο που χρειάζεται", ανέφερε και κατέληξε μιλώντας για τα "πρέπει" που συνοδεύουν την παρουσία όλων στο "τριφύλλι":

" Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Τα ριμπάουντ είναι θέμα ενέργειας. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα άμυνας, δεν γίνεται να δεχόμαστε είκοσι πόντους στο δεκάλεπτο. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάνουμε. Έχουμε αρκετές ημέρες για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις (13/11, 21:45) και θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. "Καιγόμαστε" για να πάρουμε τη νίκη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ