ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φώτσης: "Είμαι έτοιμος να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή"

Φώτσης: "Είμαι έτοιμος να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή"

Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο Sport24.gr για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό (17/10, 19:00) εξηγώντας το σκεπτικό του για τη μονομαχία με τον "αιώνιο" αντίπαλο, αλλά κι αυτά που πρέπει να κάνουν οι "πράσινοι" στο ΣΕΦ.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποχώρησε από τη δράση, ο τίτλος του "πάτερ φαμίλια" στον Παναθηναϊκό Superfoods πέρασε στον Αντώνη Φώτση, ο οποίος πλέον είναι ο πιο παλιός στο "τριφύλλι". Ο "Μπάτμαν" ετοιμάζεται να δώσει το "παρών" σε ένα ακόμη ντέρμπι "αιωνίων", έχοντας πλέον την ευθύνη να καθοδηγήσει πνευματικά τους συμπαίκτες του και να μάθει στους νέους πως έχουν τα πράγματα στο ΣΕΦ.

Μαζί να... συστήσει σε όσους δεν το γνωρίζουν τις συνθήκες που θα επικρατούν στις εξέδρες. Συνθήκες που θα απέχουν σημαντικά σε σχέση με όσα έχουν μάθει ή δει στο παρελθόν. Κάτι που πάντως δεν πρόκειται να του πάρει πολλή ώρα, όπως εξήγησε στο Sport24.gr, πολύ απλά γιατί άπαντες είναι ενήμεροι για τα καθέκαστα.

" Μπορεί να επηρεαστούν λίγο στην αρχή, αλλά όσο περνάει η ώρα τα ξεχνάς αυτά. Επικεντρώνεσαι στο παιχνίδι, αφήνοντας απέξω όλα όσα γίνονται εκτός παρκέ. Συγκεντρώνεσαι αποκλειστικά σε όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι", ήταν η πρώτη ατάκα του 34χρονου φόργουορντ, όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες που θα πρέπει να συνηθίσουν οι νεοαποκτηθέντες παίκτες του Παναθηναϊκού, πριν προσθέσει πως " δεν είναι τόσο δύσκολη η δουλειά μας, από την άποψη του να μάθουμε σε όλους τι θα γίνει στο ΣΕΦ. Όλοι ξέρουν που βρίσκονται και που έχουν έρθει. Θέλουν λίγο καιρό στην αρχή για να μάθουν ακριβώς πως είναι τα πράγματα. Μιλάμε για παίκτες με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό και γνώση του πότε πρέπει να είναι έτοιμοι και πως να προσεγγίσουν ένα τέτοιο παιχνίδι".

Κάτι που άλλωστε τόνισε κι ο Κέι Σι Ρίβερς λίγες ημέρες νωρίτερα μιλώντας στο EuroLeague Greece . Κοινώς τα λεγόμενα του ενός συμβαδίζουν με αυτά του άλλου. Καμία διαφορά στο νόημα των δηλώσεών τους.

Φώτσης: "Είμαι έτοιμος να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

θα γίνει ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά η στιγμή στην οποία παίζουμε δεν αποτελεί δικαιολογία. Όσο χρόνο είχαμε εμείς να προετοιμαστούμε, είχε κι ο Ολυμπιακός. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που σε μεγάλο ποσοστό κρίνει την πρωτιά στη regular season. Θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρουμε τη νίκη".

Όσο για την αγωνιστική ετοιμότητα, η οποία μοιάζει να είναι με το μέρος των "ερυθρολεύκων" από την άποψη πως έκαναν λίγες μεταγραφές το καλοκαίρι; " Δεν κοιτάω τι κάνει ο Ολυμπιακός, με ενδιαφέρει πάνω απ όλα τι κάνουμε εμείς. Εντάξει, έχουμε πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ, αλλά όλα τα παιδιά έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα. Κάναμε πολύ καλές προσθήκες, έχουμε καλό σύνολο κι αν παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη", απάντησε ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ του "τριφυλλιού" για να προσθέσει πως "κάθε παιχνίδι θέλουμε να το "χτυπήσουμε", είτε είναι εντός έδρας είτε εκτός. Δεν κοιτάμε πολύ μακριά στο μέλλον, μας ενδιαφέρει μόνο το τώρα και το πως θα κερδίσουμε".

Εν συνεχεία η συζήτηση επέστρεψε στο αν νιώθει πως είναι ο πάτερ φαμίλιας, απαντώντας με γέλια πως " δεν το σκέφτομαι έτσι", ενώ πρόσθεσε πως " πιστεύω ότι μπορώ ακόμα και ότι το έχω". Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό: προφανώς ότι αισθάνεται έτοιμος να δώσει όση ενέργεια έχει στο ΣΕΦ για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αποδράσει με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του. Γιατί " βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου την ομάδα να πάει καλύτερα. Όπως κι αν μου ζητηθεί, θέλω να είμαι εδώ για να βοηθήσω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ