ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κλείνει τον Κλαβέρ ο Παναθηναϊκός

Κλείνει τον Κλαβέρ ο Παναθηναϊκός
OBMAYKIN

Η απόφαση των Μαϊάμι Χιτ να δώσουν συμβόλαιο στον Οκάρο Ουάιτ αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να μπει ακόμα πιο δυνατά στην περίπτωση του Βίκτορ Κλαβέρ. Αν αποκτήσει τον Ισπανό φόργουορντ θα απομένει ένα κενό να καλυφθεί ακόμα...

Ο Οκάρο Ουάιτ κατάφερε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με τους Μαΐάμι Χιτ να του δίνουν την ευκαιρία που έψαχνε. Αυτή η εξέλιξη αλλάζει άρδην και τις επόμενες κινήσεις του Παναθηναϊκού, αφού ο Βίκτορ Κλαβέρ γίνεται -για τα καλά πλέον- ο Νο1 υποψήφιος για να ενισχύσει την "πράσινη" φροντ λάιν σύμφωνα με τα "θέλω" του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο 28χρονος φόργουορντ, που πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, δέχεται πλέον μεγάλες πιέσεις από τον Παναθηναϊκό για να πει το πολυπόθητο "ναι" και να έρθει να ολοκληρώσει την εικόνα της γραμμής ψηλών του Παναθηναϊκού, όπου ήδη υπάρχουν οι Γιάννης Μπουρούσης, Αντώνης Φώτσης, Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι "πράσινοι" αν καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή του Ισπανού φόργουορντ θα διαθέτουν μια από τις καλύτερες φροντ λάιν της ιστορίας τους.

Εκτός του φόργουορντ ο Παναθηναϊκός για να συμπληρώσει το αγωνιστικό παζλ της νέας σεζόν θα ψάξει για έναν κοινοτικό γκαρντ/φόργουορντ, με το όνομα του Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι να έχει πέσει στο τραπέζι και να εξετάζεται από το "τριφύλλι" .

Ο Βίκτορ Κλαβέρ είναι... πολυθεσίτης, αφού μπορεί να παίξει τόσο στο "3" όσο και στο "4". Μπορεί δηλαδή να λύσει τα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη, επιτρέποντάς του να δώσει ακόμη περισσότερο μέγεθος στην πεντάδα του (ως τριάρι). Παράλληλα όμως "ανοίγει" το γήπεδο αφού έχει πολύ καλό περιφερειακό σουτ.

Με τα χρώματα της Λοκομοτίβ Κουμπάν είχε 9.4 πόντους (με 40% στα τρίποντα), 5.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο στην Euroleague, ενώ στη VTB League μέτρησε 10.8 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η επιστροφή του Κλαβέρ στην Ισπανία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο λόγος; Η Βαλένθια έχει τα δικαιώματα του στη Liga Endesa, έχοντας προς το παρόν υπερβολικές απαιτήσεις για να τον παραχωρήσει σε Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι "μερένγκες" προσέφεραν το ποσό των 500.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, η απάντηση όμως που πήραν αφορούσε σε τιμή εκκίνησης από το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Ακολούθως πρότειναν να δώσουν τον Φραν Βάσκεθ (να τον υπογράψουν και να τον παραχωρήσουν άμεσα) και τον Αουγκούστο Λίμα. Πάλι όμως βρήκαν... τοίχο απέναντί τους.

Κάτι το οποίο ίσχυσε εξίσου για την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα (με τον οποίο συνεργάστηκε πέρσι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν), η οποία έπρεπε να ξεπεράσει τον ίδιο σκόπελο για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Μέχρι τώρα οι "μπλαουγκράνα" δεν φαίνεται να διαθέτουν τα... μέσα για να τα καταφέρουν.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε το εξής: ο όρος που δεσμεύει τον Βίκτορ Κλαβέρ με τη Βαλένθια εκπνέει το 2017, όπερ και σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιδιώξει να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο κι εν συνεχεία να επιστρέψει στην πατρίδα του για μόνιμη εγκατάσταση.

Δείτε τις ειδικές προσφορές των footshirts σε τιμές από 13 ευρώ!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ