ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φελντέιν: "Κατάλαβα τι σημαίνει να νικάς τον Ολυμπιακό"

Φελντέιν: "Κατάλαβα τι σημαίνει να νικάς τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγη ώρα αφότου είχε βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αλώσει το ΣΕΦ (64-70), ο Τζέιμς Φελντέιν μίλησε στο Sport24.gr για την αξία της νίκης επί του Ολυμπιακού, αλλά και την όρεξη των "πράσινων" να παίζουν σκληρή άμυνα.

Η πρώτη γεύση που πήρε από ντέρμπι "αιωνίων" ήταν κάτι παραπάνω από γλυκιά. Με τη συμβολή του ιδίου μάλιστα να είναι άκρως σημαντική. Ο Τζέιμς Φελντέιν βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό να περάσει νικηφόρα από το ΣΕΦ (64-70) και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κι αφού έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, τόσο με την άμυνα που πέτυχε όσο και με τους 14 πόντους που σημείωσε, είχε να σημειώσει πως " ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Θέλαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ σκληρά, τόσο εμείς όσο κι ο Ολυμπιακός".

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως οι "πράσινοι" θα έπρεπε να διαχειριστούν (και) την κούρασή τους. Επί της ουσίας όμως, για τον ίδιο δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, όπως τόνισε στο Sport24.gr: " Ποια κούραση; Κανείς δεν νιώθει κουρασμένος".

Για να προσθέσει επί τούτου πως " είμαστε έτοιμοι. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ δικαιολογίες. Το ταξίδι στη Ρωσία μας βοήθησε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Οι εθνικές ομάδες μας βοήθησαν να έχουμε ρυθμό", πριν η κουβέντα πάει σε πιο τακτικής φύσης ζητήματα.

"Γουστάρουμε να παίζουμε άμυνα"

Όπως το "άμυνα - επίθεση", με τον Παναθηναϊκό να στηρίζεται στην πρώτη. Όπως εξήγησε ο ίδιος " δεν στηριζόμαστε στην επίθεση, σε καμία περίπτωση. Απόψε (σ.σ.: χθες) έτυχε να βοηθήσω στην επίθεση, κάποιο άλλο βράδυ θα είναι ο "Μήτσος", ο Νικ ή ο Τζέιμς (Γκιστ) που θα κάνουν τη δουλειά. Όλοι μας όμως ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε άμυνα. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και ότι πρέπει να δίνουμε ό,τι έχουμε".

Κι αυτό γιατί " όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα. Αν δεις το τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο, θα παρατηρήσεις πως ήμασταν πιο ήρεμοι, πιο απελευθερωμένοι. Ξέρεις γιατί; Πήγαμε στα αποδυτήρια και είπαμε μεταξύ μας πως δεν είναι καλύτεροι από εμάς. Και το αποδείξαμε!", πρόσθεσε ο Δομινικανός γκαρντ, που έδωσε με το "καλημέρα" τα διαπιστευτήριά του.

Φελντέιν: "Κατάλαβα τι σημαίνει να νικάς τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

κανείς δεν σκέφτεται την επίθεση στα αποδυτήρια. Θέλουμε να πάρουμε τίτλους και για να το κάνουμε πρέπει να παίξουμε άμυνα. Ξέρουμε τι χρειάζεται, και να σου πω κάτι; Μας αρέσει να παίζουμε άμυνα. Ουδέποτε ο κόουτς είπε κάτι για την άμυνα, να προσπαθήσει να μας πείσει. Κι αυτό γιατί ξέρουμε", σχολίασε πριν ολοκληρώσει αναφερόμενος στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αυτούς που βρέθηκαν στο Caravel πριν την αναχώρηση της αποστολής για το ΣΕΦ. Ο ενθουσιασμός και η έκπληξή του για το συμβάν ήταν τόσο μεγάλοι που δεν παρέλειψε να παραδεχθεί πως " ήταν φανταστικό όλο αυτό. Ανυπομονώ να το ζω κάθε φορά. Μου είχαν πει πως θα έχουμε οπαδούς στο ξενοδοχείο, αλλά δεν φαντάστηκα πως θα φτάσουν σε αυτό το σημείο", για να καταλήξει επισημαίνοντας πως " τώρα κατάλαβα για τι πράγμα μου μιλούσαν εξ αρχής. Συνειδητοποίησα πως έχει η κατάσταση".

Κι ακόμη δεν είχε βιώσει την υποδοχή των περίπου 2.000 οπαδών της ομάδας, μετά το "διπλό". Για να εντυπωσιαστεί ενδεχομένως ακόμη περισσότερο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ