ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ευκαιρία για Παναθηναϊκό και Λάνγκφορντ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICS KAZAN
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICS KAZAN EUROKINISSI SPORTS

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είπε το "ναι" στον Παναθηναϊκό, με το κίνητρό του να είναι στα ύψη -μετά από μια περίεργη σεζόν σε Κίνα και Ισραήλ. Το Sport24.gr γράφει για τον 35χρονο γκαρντ που επιστρέφει δριμύτερος στην EuroLeague.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ αναμένεται να γίνει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού , για να ολοκληρωθεί η εικόνα στην περιφερειακή γραμμή των "πρασίνων". Ο 35χρονος γκαρντ επιστρέφει στην EuroLeague, μετά από διάλειμμα ενός έτους, με στόχο να αποτελέσει σημαντικό επιθετικό πόλο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, έστω κι αν η μετακόμισή του στο ΟΑΚΑ έγινε με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Το "τριφύλλι" είχε ενδιαφερθεί έντονα για εκείνον το περσινό καλοκαίρι, πλην όμως δεν προέκυψε συμφωνία λόγω... Κίνας. Μετά από μια σπουδαία σεζόν στην Ούνικς Καζάν, βρήκε στους ShenZhen Leopards ένα τεράστιο συμβόλαιο (περί τα 2.200.000$). Δεν στέριωσε βέβαια στο CBA, αφενός γιατί δεν ταίριαξε στην ομάδα αφετέρου γιατί προέκυψε ένας τραυματισμός τον Ιανουάριο. Οι ενοχλήσεις που είχε στο γόνατο (μηνίσκος) δεν του επέτρεψαν να προσφέρει στον βαθμό που κι ο ίδιος προσδοκούσε, με αποτέλεσμα να φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα των ShenZhen Leopards στις 16 Ιανουαρίου.

Ακολούθως, έλυσε το συμβόλαιό του ( με την κινεζική ομάδα να τον αντικαθιστά με τον Ταϊρίς Ράις ), κι εκείνος αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε άμεσα, για περίπου ενάμιση μήνα έμεινε στις ΗΠΑ για αποκατάσταση και ενδυνάμωση, πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μακάμπι Ρισόν. Η ισραηλινή ομάδα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στη Winner League, είχε ως στόχο να προκριθεί στα playoffs, αλλά -παρά την προσθήκη του 35χρονου γκαρντ- δεν τα κατάφερε.

Το μείζον για εκείνον, πέραν των καλών στατιστικών, ήταν να αποδείξει πως σωματικά και αθλητικά παρέμενε σε καλό επίπεδο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από το γεγονός πως στο δίμηνο που φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Ρισόν δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα (μυϊκό ή οστικό), την ώρα που αγωνιζόταν για 32.4 λεπτά ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Στη Winner League είχε 19.1 πόντους (με 31.1% στα τρίποντα), 2.8 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα, 2.7 ασίστ και 1.9 λάθη ανά αγώνα.

Δεδομένου ότι η σεζόν του στην Κίνα ολοκληρώθηκε πρόωρα, ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν ήθελε να μείνει εκτός δράσης για το δεύτερο μισό της χρονιάς και να ρισκάρει να χάσει έδαφος στην Ευρώπη. Γι αυτό κι η λύση της Μακάμπι Ρισόν ήταν περισσότερο ανάγκης για να ξαναβρεί ρυθμό, να παρουσιάσει καλούς αριθμούς και να επιστρέψει στην EuroLeague για το 2018-'19. Όπως κι έγινε, με τον Παναθηναϊκό να του δείχνει εμπιστοσύνη.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΕ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Η απόκτησή του, γεμίζει σημαντικά την περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης με το δικό του επιθετικό ταλέντο, την ικανότητα στην προσωπική φάση και τα υψηλά ποσοστά καριέρας σε δίποντα (50.5%) και τρίποντα (35.8%) στην EuroLeague δεν μπορεί παρά να είναι πολύτιμος. Ειδικά όταν σε αυτό προστίθεται η προσωπικότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Οι "πράσινοι" προσέθεσαν στο έμψυχο δυναμικό τους έναν παίκτη που εξακολουθεί να έχει κίνητρο (μετά από μια μέτρια -για τα δικά του δεδομένα- σεζόν), αλλά και δίψα να φτάσει μέχρι το Final Four για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Είναι σαφές, εκτός των άλλων, πως ο Τσάβι Πασκουάλ δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει με τη λογική της υπερβολικής φθοράς εντός κι εκτός των συνόρων, αλλά να τον διαχειριστεί κατάλληλα προκειμένου να είναι αποδοτικός. Στα "συν" της περίπτωσής του το γεγονός πως δεν έχει βγάλει σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης ότι έχει ζήσει την EuroLeague με τη νέα της μορφή -αυτή των τριάντα αγώνων της regular season.

Δεδομένου μάλιστα πως στο "2" θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Νίκο Παππά και τον Μάρκους Ντένμον, ενώ δυνητικά μπορεί να πάρει λεπτά στο "1" ως χειριστής, δεν τίθεται θέμα υπερβολικής φθοράς ή κόπωσης. Ούτε επίσης πρόκειται να παίρνει τα 16.8 σουτ που είχε κατά μέσο όρο με την Ούνικς Καζάν προ διετίας στην EuroLeague.

Ευκαιρία για Παναθηναϊκό και Λάνγκφορντ

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΪΚ ΤΖΕΪΜΣ

Η παρουσία του συνεπάγεται τη δυνατότητα που παρέχεται στον Τσάβι Πασκουάλ να έχει υπό τις οδηγίες του έναν από τους πλέον ικανούς παίκτες της EuroLeague στην προσωπική φάση . Ο Μάικ Τζέιμς αποχώρησε, αλλά οι "πράσινοι" στράφηκαν σε έναν παίκτη με παρεμφερή αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το "ένας με έναν" και τη δυνατότητα να πάρει την ευθύνη ενός μεγάλου σουτ στο φινάλε των αγώνων.

Από την άλλη, δεν είναι εξίσου εκρηκτικός, ούτε έχει την ίδια άνεση στο να "ανοίξει" το γήπεδο μετά από αμυντικό ριμπάουντ. Είναι παίκτης που αρέσκεται να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και λιγότερο πηγαίνει μέχρι μέσα (ειδικά από τον δεξιό διάδρομο). Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για την ομάδα του από το low post. Κάτι που δεν ίσχυε με τον προκάτοχό του στο ρόστερ του "τριφυλλιού".

Πάνω απ όλα όμως, ο Παναθηναϊκός έχει έναν παίκτη που δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη στο φινάλε των αγώνων. Μια ισχυρή προσωπικότητα, που θα νιώθει άνετα με την μπάλα στα χέρια στο "κλείσιμο" των αναμετρήσεων, των ντέρμπι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ