ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έχει "παγώσει" του γκαρντ στον Παναθηναϊκό

Έχει "παγώσει" του γκαρντ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το ψάξιμο για την απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ. Κάτι που πάντως ενδεχομένως να καθυστερήσει περισσότερο απ ότι αρχικά αναμενόταν. Που... εμπλέκεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Σε δέκα ημέρες έχει δοθεί το πρώτο ραντεβού του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού με τους παίκτες, για την έναρξη της προετοιμασίας. Η "πρώτη" θα γίνει στις 24 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, δίχως όμως τέσσερα βασικά κομμάτια του "τριφυλλιού". Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, οι οποίοι βρίσκονται στις εθνικές ομάδες της χώρας τους εν όψει του Eurobasket.

Πέραν αυτών όμως, απών θα είναι κι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, για τον ίδιο λόγο. Ο "Σάλε" αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε κι ολοκληρώνεται το Eurobasket. Όπερ και σημαίνει πως μέχρι τότε, όλη η δουλειά θα γίνει από τους συνεργάτες του.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα είναι ενήμερος για την πορεία της προετοιμασίας και όσα γίνονται σε Αθήνα και Καρπενήσι. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, με κύριο θέμα συζήτησης τη μεταγραφική ενίσχυση. Οι "πράσινοι" αναζητούν στην αγορά έναν ακόμη γκαρντ για να "κλείσει" το ρόστερ, με την υπόθεση πάντως να έχει "παγώσει" προς το παρόν. Κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται, εν τέλει, στην "πρώτη" να μην υπάρχει κι άλλο νέο μεταγραφικό απόκτημα -πλην του Σάσα Πάβλοβιτς.

Κι αν κάποιος αναρωτιέται γιατί αλλάζει ρότα ο Παναθηναϊκός και δεν φροντίζει να κλείσει άμεσα το τελευταίο κενό που υπάρχει στο ρόστερ, ενδεχομένως η απάντηση να έχει ονοματεπώνυμο: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Κι εξηγούμαστε...

Η μείωση της τιμωρίας του Τζέιμς Γκιστ και η παρουσία του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League καθιστά σαφές πως ο 18χρονος φόργουορντ δεν θα έχει τη δυνατότητα να βρει λεπτά συμμετοχής στο "4". Κάτι που θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο Αμερικανός παίκτης επέστρεφε τον Δεκέμβριο, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα. Σε αυτό προσθέστε κάτι ακόμη, πως από τη στιγμή που στη θέση "3" υπάρχουν ήδη οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Σάσα Πάβλοβιτς, είναι σαφές πως αποτελεί την τρίτη επιλογή για το σμολ φόργουορντ.

Εκ των έσω όμως, ίσως δημιουργηθεί χώρος για τον ίδιο. Πως; Με τη μετατόπιση ενός εκ των δύο παικτών που βρίσκονται μπροστά του στη θέση "2". Αμφότεροι δεν είναι γκαρντ, για την ακρίβεια είναι καθαρά "τριάρια". Κάτι που όμως δεν τους απαγορεύει να κατέβουν στο "2", για να βοηθήσουν. Για παράδειγμα, ο 25χρονος φόργουορντ είχε χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση επί των ημερών του Αργύρη Πεδουλάκη. Έχει άνεση με την μπάλα στα χέρια του και μπορεί να μαρκάρει κοντύτερους από αυτόν παίκτες.

Με αυτή τη λογική λοιπόν, ενδεχομένως να κινούνται οι "πράσινοι" και να περιμένουν για το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Ούτως ή άλλως έχουν καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να αλλάξουν ρότα όσον αφορά τους "μικρούς" που υπάρχουν στο ρόστερ. Με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό της Εθνικής Εφήβων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ