ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έχασε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός

Έχασε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες κόντρα στη ΤΣΣΚΑ με 81-80, αλλά πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Ξεχώρισαν οι Καλάθης και Φελντέιν, με την ομάδα να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο.

Για τον τελικό του Γκομέλσκι Καπ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 81-80. Εξαιρετική εμφάνιση από τους πράσινους, οι οποίοι έχασαν στις λεπτομέρειες, με το παιχνίδι να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ένας Παναθηναϊκός που επεδίωξε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο

Ο Παναθηναϊκός είχε θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (13-11) και κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ (41-25). Οι πράσινοι έδειξαν καλή εικόνα στην αναμέτρηση και κόνταραν στα ίσα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του κόουτς Τζόρτζεβιτς είχε την διάθεση να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, επιδιώκοντας να σκοράρει σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, κάτι που το έκανε πράξη κυρίως με τους Καλάθη και Φελντέιν, οι οποίοι έδιναν ρυθμό στους πράσινους σε καταστάσεις fast-break. Έπαιξε και καλή άμυνα το "τριφύλλι", ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πιέζοντας πάνω στην μπάλα.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Φελντέιν, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, όντας ιδιαίτερα δραστήριος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αν και έχασε αρκετά σουτ στην επίθεση (5/15 εντός πεδιάς). Εξαιρετική εμφάνιση από τον Καλάθη, ο οποίος σε 32 λεπτά συμμετοχής είχε 14 πόντους (2/5τρ) και 4 ασίστ, τρέχοντας πάνω-κάτω το γήπεδο, τελειώνοντας κάποιες φάσεις με εντυπωσιακά coast-to-coast. Συνείσφεραν οι Ραντούλιτσα (12π, 5ρ, 3κλ), Πάβλοβιτς (10π, 4ρ) και Κούζμιτς (8π, 11ρ), ενώ ο Διαμαντίδης δεν ξεκίνησε στη βασική πεντάδα. Κορυφαίος για τους Ρώσους ο Τεόντοσιτς με 19 πόντους και 11 ασίστ.

Έχασε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς

Με το σκορ στο 79-80, ύστερα από βολές του Ραντούλιτσα, στα 12'' πριν το τέλος ο Τεόντοσιτς κέρδισε φάουλ από τον Καλάθη, ένα σφύριγμα το οποίο θα μπορούσαν να μην δώσουν οι διαιτητές. Ο Σέρβος γκαρντ ευστόχησε από την γραμμή των βολών και με αυτόν τον τρόπο διαμόρφωσε το τελικό σκορ (81-80) της αναμέτρησης. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, ο Χάινς μπλόκαρε το σουτ του Φελντέιν, ενώ ακολούθως τόσο ο Πάβλοβιτς, όσο και ο Γιάνκοβιτς, δεν κατάφεραν να σημειώσουν το σουτ που θα έδινε τη νίκη στο "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, τόσο καθώς σημείωνε σουτ από την περιφέρεια, όσο και επειδή έπαιρνε σκορ από τους αιφνιδιασμούς που έβγαζε, με το "τριφύλλι" να φτάνει στο +14 (26-40) στο 17'. Στη συνέχεια όμως η ΤΣΣΚΑ ανέβασε την απόδοση της και ακολούθως πήρε το προβάδισμα με την τρίτη περίοδο να "γράφει" 58-56 στο σκορ.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Καλάθης πέτυχε μεγάλο τρίποντο (76-76), αλλά στα τελευταία σουτ της αναμέτρησης οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν εξίσου εύστοχοι, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να πάρουν τη νίκη και το τρόπαιο στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 58-56, 81-80

Ανά δεκάλεπτο: 15-25, 22-17, 21-14, 23-24

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 14π, Τεόντοσιτς 19π-11ασ, Φριντζόν 3π, Τζάκσον 1, Κορόμπκοφ 8π, Κραβτσόφ, Βοροντσέβιτς 10π, Χίγκινς 6π, Κουρμπάνοφ 6π, Χάινς 14π.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10π, Χαραλαμπόπουλος 3π, Γιάνκοβιτς 7π, Φώτσης 5π, Ραντούλιτσα 12π, Φελντέιν 17π, Διαμαντίδης 4π, Καλάθης 14π, Κούζμιτς 13π.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο ματς:

Έχασε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός

Τα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ στο ματς:

Έχασε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός

Η σύγκριση μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού στα στατιστικά:

Έχασε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ