ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έτσι πάει για τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Έτσι πάει για τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Ο Τσάβι Πασκουάλ κατέληξε στους έξι ξένους που θα βρίσκονται στο rotation για τα playoffs του πρωταθλήματος. Η ψήφος εμπιστοσύνης, η υπεροπλία στο "3" και η ψυχολογική προετοιμασία.

Παρότι υπάρχουν ακόμη μερικές ώρες έως ότου εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα playoffs, για να κάνουν αλλαγή ξένου, τα πράγματα σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό Superfoods είναι ξεκάθαρα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή παίκτη, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους παίκτες που έφεραν τις δύο εντυπωσιακές νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Λαύριο Megabolt στο φινάλε της regular season. Οι "πράσινοι" είχαν το δικαίωμα για μια ακόμη αλλαγή (σ.σ.: αρχικά ο Ματ Λοτζέσκι πήρε τη θέση του Κένι Γκάμπριελ κι εν συνεχεία ο Μάικ Τζέιμς εκείνη του Μάρκους Ντένμον), την οποία πάντως δεν θα αξιοποιήσουν.

Τα δύο τελευταία... τεστ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν έβαλαν περισσότερες αμφιβολίες στο μυαλό του 45χρονου τεχνικού. Τουναντίον ξεκαθάρισαν πλήρως την κατάσταση αναφορικά με τους έξι ξένους. Όλοι έδειξαν έτοιμοι σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο.

Ο Κένι Γκάμπριελ, ο Μάρκους Ντένμον και ο Έιντριαν Πέιν είναι οι τρεις που δεν θα παλέψουν με τους συμπαίκτες τους για την διατήρηση των σκήπτρων στο πρωτάθλημα - με τον πρώτο να έχει ήδη ξεκινήσει τις... διακοπές του .

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα πορευτεί με την εξής σύνθεση λοιπόν στα playoffs:

PG: Νικ Καλάθης, Λούκας Λεκαβίτσιους.

SG: Μάικ Τζέιμς, Νίκος Παππάς.

SF: Κέι Σι Ρίβερς, Ματ Λοτζέσκι, Θανάσης Αντετοκούνμπο.

PF: Κρις Σίνγκλετον, Ντίνος Μήτογλου.

C: Τζέιμς Γκιστ, Ίαν Βουγιούκας, Ζακ Όγκαστ.

BASKET LEAGUE / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Βάσει των επιλογών του Τσάβι Πασκουάλ, το πρώτο πράγμα που εντοπίζει κάποιος είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στον Ντίνο Μήτογλου. Ο 21χρονος φόργουορντ παρουσιάστηκε έτοιμος κάθε φορά που κλήθηκε να αγωνιστεί, κατά βάση στο πρωτάθλημα. Έδωσε το δικαίωμα στον προπονητή του να νιώθει σίγουρος κάθε φορά που τον είχε στο παρκέ, κυρίως λόγω της προσήλωσής του σε τακτικό επίπεδο της μαχητικότητας στα ριμπάουντ και -φυσικά- της ικανότητάς του στο περιφερειακό σουτ.

Κάπως έτσι, η δική του παρουσία καθόρισε εν πολλοίς τα δεδομένα στις τελικές επιλογές των ξένων. Ο Τσάβι Πασκουάλ αντιλήφθηκε πως μπορεί να τον υπολογίζει για την πρώτη γραμμή του "πολέμου" στην post season, ως τον παίκτη με τον οποίο θα μοιραστεί τον χρόνο συμμετοχής στο "4" ο Κρις Σίνγκλετον. Ούτως ή άλλως, είχε εμφανιστεί κάτι παραπάνω από έτοιμος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από τρεις περίπου μήνες με 7 πόντους (με 3/3 σουτ), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 7'58'' συμμετοχής -όλοι οι πόντοι σε κρίσιμο σημείο στην τελευταία περίοδο.

Η ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΣΤΟ "3" ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Παράλληλα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods αποφάσισε να πορευτεί με τρεις παίκτες για το "3": βάσει δηλαδή του πλάνου που είχε εξ αρχής στο μυαλό του και αποτύπωσε στο α' μισό της σεζόν στην EuroLeague. Τόσο απέναντι στην ΑΕΚ όσο και κόντρα στο Λαύριο Megabolt, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ψηλά σχήματα, έχοντας ως αρχική επιλογή στο "2" τον Ματ Λοτζέσκι -όπως ακριβώς έκαναν στην EuroLeague μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σε περιπτώσεις που είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ο Τσάβι Πασκουάλ προτιμούσε να ξεκινάει με αυτή την επιλογή, τοποθετώντας στο "3" τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Ένα λειτουργικό σχήμα που χαρακτηρίζεται από ισορροπία σε αυτά που μπορεί να προσφέρει στις δύο πλευρές του παρκέ, ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν έχει αντίστοιχο μέγεθος στο "2".

Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Κέι Σι Ρίβερς είναι οι δύο που μπορούν να "κλέψουν" μερικά λεπτά από τους Μάικ Τζέιμς και Νίκο Παππά στη δεύτερη θέση της περιφέρειας (σε ειδικές συνθήκες), με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έρχεται από πίσω ως σημαντικό αμυντικό γρανάζι. Παρεμπιπτόντως, ο διεθνής φόργουορντ παρουσιάστηκε εξαιρετικός σε όλα τα ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους", μέσω του ρόλου που του δόθηκε στο πίσω μέρος του παρκέ .

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

Ένα από τα θέματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν η κατάσταση μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι τόσο σε θέμα ενέργειας, όσο σε πνευματικό επίπεδο. Οι ρυθμοί έπεσαν σημαντικά για μερικές ημέρες, δόθηκε ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες για να καθαρίσουν το μυαλό τους κι εκείνοι... πήραν το μπαλάκι που τους πέταξε ο προπονητής τους.

Πρώτα πήγαν όλοι οι παίκτες μαζί να δουν το "Avengers: Infinity War" κι εν συνεχεία ο Τσάβι Πασκουάλ φρόντισε να τους μάθει το padel και να τους κάνει το τραπέζι .

Καταστάσεις που βοήθησαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και την αλλαγή των ψυχολογικών δεδομένων...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ