ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έτσι έφτασε ο Γιαννακόπουλος στην απόφαση για... πούλμαν!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει τα αίτια για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods οδικώς από την Πόλη.

Η είδηση της επιστροφής των "πράσινων" με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη έκανε τον γύρο της Ευρώπης και όχι μόνο. Παράλληλα είχε ως συνέπεια, ορισμένοι από τους παίκτες (Κρις Σίνγκλετον, Αντώνης Φώτσης, Μάικ Τζέιμς, Κένι Γκάμπριελ) να ταξιδέψουν μόνοι τους και πλέον η επόμενη μέρα να μοιάζει μεγάλο ερωτηματικό .

Οι απόψεις ποικίλουν σχετικά με την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τιμωρήσει με αυτόν τον τρόπο την ομάδα μετά την ήττα από την Φενέρμπαχτσε και τον αποκλεισμό με "σκούπα" από τη συνέχεια τηςEuroLeague, αλλά η ουσία είναι πως μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο λόγος για τον οποίο ο ισχυρός άνδρας των "πρασίνων" έφτασε μέχρι αυτό το σημείο.

Είναι μια απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας και μία σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων, τα οποία "σκέπαζε" μέχρι τώρα ο στόχος για την πρόκριση στοFinalFourκαι οι σημαντικές νίκες τόσο στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό όσο και στα τελευταία παιχνίδια στην κανονική διάρκεια τηςEuroLeague.

Κι αυτό γιατί υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες που έφταναν στα αυτιά των ανθρώπων της ομάδας σχετικά με την εξωγηπεδική ζωή κάποιων παικτών. Κάτι που ενόχλησε σε πρώτη φάση, με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις και να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις.

Επιστροφές τις πρωινές ώρες

Έτσι έφτασε ο Γιαννακόπουλος στην απόφαση για... πούλμαν!

Στην πορεία όλα αυτά τα ζητήματα συσσωρεύτηκαν, σε σημείο να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να συμβαίνουν περιστατικά που δεν τιμούν κανέναν. Η απομάκρυνση του Αλεσάντρο Τζεντίλε (σ.σ.: ένα από τα... θέματά του ήταν η ροπή που έδειχνε προς τα ξενύχτια) λειτούργησε παραδειγματικά για λίγες μόνο εβδομάδες, όπως αποδείχθηκε. Τα ξενύχτια συνεχίστηκαν από κάποιους παίκτες ενώ υπάρχουν πληροφορίες που τους ήθελαν να είναι… θαμώνες σε μαγαζιά, στο καζίνο μέχρι τις πρωινές ώρες και περιπτώσεις να έχουν βρεθεί σε κατάσταση μέθης.

Υπάρχει ακόμα και περιστατικό με ξένο παίκτη που δεν κατάφερε να πάει εγκαίρως στην προπόνηση αφού τον πήρε ο ύπνος μετά τα πρώτα δύο ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Φενέρ. Παράλληλα, μαζί με τις όλες τις συστάσεις φαίνεται πως το έργο αυτό συνεχίστηκε κι εν μέσω τωνplayoffs, έπειτα από τις δύο αναμετρήσεις με τους Τούρκους στην Αθήνα όπου τ’ αρνητικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανά να κόψουν τη νυχτερινή έξοδο σε συγκεκριμένους παίκτες.

Μέσα σε όλα αυτά η ομάδα έμοιαζε να είναι κομμένη στα… τρία, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και την ημέρα της τιμωρίας. Όλο αυτό το κλίμα που υπήρχε μέσα στη σεζόν όπως είναι φυσιολογικό έφερε την "έκρηξη" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου την επομένη της "σκούπας" από τη Φενέρμπαχτσε .

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί βεβαίως είναι ότι η μεγαλύτερη ενόχληση δεν αφορά στον αποκλεισμό από το Final Four, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε. Δίχως δείγματα αντίδρασης και εγωισμού, δίχως να αποδειχθεί στο παρκέ πως ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα όχι μόνο να προκριθεί αλλά να φανεί ανταγωνιστικός στη σειρά.

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη και περιστατικά που δεν συνέβησαν μία και δύο φορές, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να επιβάλλει τη συγκεκριμένη τιμωρία, ώστε να επιστρέψει η αποστολή με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη. Για τον αν είναι σωστή ή λάθος αυτή η τιμωρία, είναι άλλη κουβέντα...

Πάντως, ακόμη κι η κίνηση κάποιων παικτών να αποστασιοποιηθούν από τους υπόλοιπους και να ταξιδέψουν μεμονωμένα δείχνει σε ένα βαθμό πόσο τεταμένη είναι η κατάσταση στους κόλπους του "τριφυλλιού", το οποίο καλείται πλέον να ανασυνταχθεί πλήρως και να προσπαθήσει να βελτιώσει αφενός το image του στο εξωτερικό, αφετέρου να «σώσει» τη φετινή χρονιά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ