ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επόμενος στόχος: Τόρνικε Σενγκέλια

Επόμενος στόχος: Τόρνικε Σενγκέλια

Την ώρα που βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Κέι Σι Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στο "στόχαστρό" του (και) τον Τόρνικε Σενγκέλια.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τα τελευταία ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα, βάζοντας πλέον πλώρη για την απόκτηση ενός κοινοτικού πάουερ φόργουορντ - την ώρα που ο Κέι Σι Ρίβερς αυτοανακοινώθηκε μέσω Istagram . Οι "πράσινοι" έχουν αποφασίσει να εξετάσουν κάθε πιθανή περίπτωση από την ευρωπαϊκή αγορά, εκτιμώντας ότι μπορούν να βρουν κάτι που θα ικανοποιεί πλήρως τα "θέλω" του Αργύρη Πεδουλάκη.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Τόρνικε Σενγκέλια! Ο 25χρονος φόργουορντ δεσμεύεται με τη Λαμποράλ Κούτσα για έναν ακόμη χρόνο, πλην όμως έχει... τάσεις φυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο πρώην NBAer έχει ενημερώσει τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας για την πρόθεσή του να αποχωρήσει, με προορισμό κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Εδώ ακριβώς έρχεται ο Παναθηναϊκός που... παραμονεύει για να τον κάνει δικό του. Οι "πράσινοι", που όμως είπαμε ψάχνουν για έναν κοινοτικό στη θέση "4", θεωρούν πως ο Τόρνικε Σενγκέλια καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους. Γι αυτό κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να τον κάνουν δικό τους. Γνωρίζουν καλά βέβαια πως η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι αφού, πριν απ όλα, προέχει να λύσει τη συνεργασία του με τη Λαμποράλ Κούτσα, ή να βρει τρόπο να μείνει ελεύθερος.

Η ισπανική ομάδα μοιάζει δεδομένο πως θα ζητήσει να αποζημιωθεί προκειμένου να τον παραχωρήσει, με το γεγονός πως στο συμβόλαιό του δεν περιλαμβάνεται κάποιο buy out να της δίνει τη δυνατότητα να ζητήσει... όσα θέλει.

Ποιος είναι ο Τόρνικε Σενγκέλια

Ο 25χρονος φόργουορντ (ύψους 2μ06) αγωνίστηκε την τελευταία διετία στη Λαμποράλ Κούτσα, με την οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε Liga Endesa και Euroleague. Στην Ισπανία άλλωστε ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, με τη Βαλένθια να είναι η ομάδα που του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2008. Το γεγονός μάλιστα πως έβγαλε δελτίο στους "πορτοκαλί" πριν τα 17 τον βοήθησε αυτόματα να αγωνίζεται ως... γηγενής στο ισπανικό πρωτάθλημα, βάσει της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας. Γι αυτό άλλωστε ήταν πάντοτε ανάρπαστος μεταξύ των ισπανικών ομάδων.

Μετά το πέρασμά του από τη Βαλένθια (2008-'10), αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο Βέλγιο με τα χρώματα των Σαρλερουά και Πέπινστερ, πριν κάνει το μεγάλο άλμα για το ΝΒΑ. Ούτε με τους Μπρούκλιν Νετς, ούτε με τους Σικάγο Μπουλς πάντως κατάφερε να ξεχωρίσει, αφού είχε 1.3 πόντους κατά μέσο όρο στα 45 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Γι αυτό πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ισπανία, όπου... βρήκε την Ιθάκη του στη Βιτόρια, αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Λαμποράλ Κούτσα. Την περσινή αγωνιστική περίοδο πάντως δεν κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς αφού ένας τραυματισμός στη μέση τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Στην καριέρα του στην Euroleague, έχει 9.1 πόντους και 4.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 47.3% στα δίποντα, 30.2% στα τρίποντα και 77.4% στις βολές.

Μέσα σε αυτά που πρέπει να ξέρετε για τον εκ Γεωργίας ορμώμενο πάουερ φόργουορντ, είναι το γεγονός πως έχει πρωταγωνιστήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους καυγάδες των τελευταίων ετών στη Liga Endesa. Ήταν στο παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα με την Μπιλμπάο, όταν τα πράγματα ξέφυγαν με τον Ντέγιαν Τοντόροβιτς. Κι ακολούθως έδωσε αρκετές... ψιλές στους παίκτες της Μπιλμπάο, μεταξύ των οποίων κι ο Ντάιρις Μπέρτανς, που πριν από μερικές ημέρες μετακόμισε στην Νταρουσάφακα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ