ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιχείρηση ανασύνταξης από τον Πεδουλάκη για το νταμπλ

Επιχείρηση ανασύνταξης από τον Πεδουλάκη για το νταμπλ
Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πιάσει δουλειά με την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας πως στόχος του είναι ένας και μόνος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το νταμπλ αποτελούσε από το περασμένο καλοκαίρι τον εγχώριο στόχο του Παναθηναϊκού. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ήρθε υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς και πλέον ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται να οδηγήσει το σύνολο που έχει στα χέρια του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος όπως πριν από τρία χρόνια με μειονέκτημα έδρας.

Οι αλλαγές που έχουνε γίνει στον Παναθηναϊκό μέσα σε δύο μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμποράλ Κούτσα με 3-0 στα playoffs της φετινής Euroleague δείχνουν να είναι πολλές επειδή γίνανε μαζεμένες. Στην ουσία οι βασικές αλλαγές έγιναν μόνο στο τεχνικό τιμ όπου άλλαξε ολοκληρωτικά και μοιάζει εν πολλοίς με αυτό της πρώτης θητείας του "Άρτζι". Μοναδικός απών ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που είναι τη στιγμή αυτή στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Κι όσον αφορά το ρόστερ οι Σάσα Πάβλοβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς ήταν ήδη εκτός ρόστερ από το φινάλε της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και απλά αποτέλεσαν και τυπικά μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στην Euroleague. Σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Έλληνας τεχνικός επανέφερε στις προπονήσεις της ομάδας τον Νίκο Παππά που μέχρι εκείνο το σημείο αποτελούσε ξένο σώμα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει πέντε βήματα στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ πριν την ώρα της αλήθειας. Πριν την έναρξη των τελικών όπου αντίπαλός του θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ολυμπιακός. Εκεί όπου ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται μέσα από τα παιχνίδια που θα προηγηθούν να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες του, κυρίως σε αυτούς που δεν τον γνωρίζουν, από την προηγούμενη θητεία του. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει ότι ο χρόνος είναι ο μεγάλος του εχθρός που επίσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να προσπεράσει. Σε ένα διάστημα που καλείται να δώσει και τους ρόλους που επιθυμεί στο σύνολό του έχοντας ακριβώς αυτούς που χρειάζεται για να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και συνάμα του νταμπλ.

Η απουσία του Σάσα Πάβλοβιτς συνδυάζεται με την επιστροφή του Νίκου Παππά. Σε ένα στοίχημα τόσο για τον Αργύρη Πεδουλάκη όσο και για τον διεθνή γκαρντ η επιστροφή του στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε αυτό όπου τα λάθη δεν επιτρέπονται και συνάμα δεν υπάρχει το περιθώριο να διορθωθούν παρά μόνο άμεσα. Στο επόμενο κιόλας παιχνίδι. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι το πως ο Νίκος Παππάς θα μπορέσει να μπει σφήνα ανάμεσα στην πεντάδα των Διαμαντίδη, Καλάθη, Φελντέιν, Ουίλιαμς και Χέινς. Αυτό είναι το δικό του στοίχημα που καλείται να κερδίσει μετά την επιστροφή του από την αγωνιστική του απραξία και το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούσε. Σε μία περιφέρεια για τον Παναθηναϊκό όπου μεταξύ άλλων υπάρχει ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Σε αυτό το χρονικό σημείο θα πρέπει να σημειωθεί το εξής σε σχέση με την πρώτη θητεία του Αργύρη Πεδουλάκη στη τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Πως ο Νίκος Παππάς δεν έδειχνε να είναι στα βασικά του πλάνα όπως και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν 16 ετών. Επί του παρόντος απομένει να φανεί κατά πόσο στη σειρά του Α' γύρου των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τον Κολοσσό Ρόδου ο Έλληνας τεχνικός θα δώσει στους τρεις τους τις απαιτούμενες ευκαιρίες και συνάμα την ψυχολογία που θα χρειαστούν με τη σειρά τους εν όψει της ημιτελικής φάσης που θα ακολουθήσει αλλά πολύ περισσότερο των τελικών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μία ψυχολογία που είναι και το ζητούμενο τη δεδομένη χρονική στιγμή για τον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμποράλ Κούτσα. Μία επιχείρηση ανασύνταξη που φάνηκε από τα λόγια της πρώτης ομιλίας του Αργύρη Πεδουλάκη για την επόμενη μέρα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Για αυτήν όπου η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί μονόδρομος. Και σε αυτόν είναι βέβαιο ότι θα πορευτεί και θα στηριχτεί στα δυνατά χαρτιά του ρόστερ του και συνάμα έμπειρα από τέτοιου είδους διαδικασίες.

Με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη, που καλείται να μεταμορφωθεί, σε ρόλο οργανωτή έχοντας από κοντά τους τόσο τον Μαρκίζ Χέινς όσο και στο βάθος του πάγκου τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Σε μία περιφέρεια όπου ο "Άρτζι" είναι βέβαιο πως θα στηριχθεί για το σκοράρισμα και ειδικότερα στα δύσκολα τον Έλιοτ Ουίλιαμς με την υπόθεση της παραμονής του να έχει περάσει επί του παρόντος τουλάχιστον σε δεύτερη μοίρα. Κι αυτό γιατί προέχει προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε μία περιφέρεια όπου θα υπάρχουν επίσης οι λύσεις του πολύπειρου Αντώνη Φώτση και των διψασμένων όπως καλούνται να παρουσιαστούν Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς και Νίκου Παππά.

Κι όσο για μέσα στη ρακέτα; Η απουσία του Όγκνιεν Κούζμιτς και στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την προτίμηση της παραμονής του Βινς Χάντερ όπως ίσχυσε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το τελευταίο δίμηνο θα φανεί κυρίως μετά τη σειρά του Α' γύρου κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Με τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη να θεωρείται βέβαιο πως θα στηριχθεί στο δίδυμο του γνώριμού του Τζέιμς Γκιστ αλλά και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που έχει αποδείξει ότι αποτελεί εγγύηση για τις μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς.

Εν ολίγοις ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται να βγάλει σε πέρας την ανασύνταξη που επιχειρεί μαζί με τους γνώριμούς του και απόλυτης εμπιστοσύνης του συνεργάτες του. Όπως ο Γιώργος Βόβορας που θα επιστρέψει μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ, πρόσθεσε τον πρώην παίκτη του Κώστα Τσαρτσαρή σε Περιστέρι και Παναθηναϊκό αλλά και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος. Να πετύχει ο Παναθηναϊκός να μαζέψει... τα κομμάτια του και να φθάσει στο στόχο του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σύμμαχός του στην προσπάθεια του "Άρτζι" οι μέρες του Πάσχα που θα του δώσουν έστω και αυτές τις λίγες επιπλέον ημέρες για να δουλέψει με τους παίκτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κάταγμα ο Παπαγιάννης
Πεδουλάκης: Τι έκανε στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό;
Τέλος από τον Παναθηναϊκό οι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς
Πεδουλάκης: "Να αντιστρέψουμε το κλίμα"
Επιστρατεύει και Τσαρτσαρή ο Πεδουλάκης
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ