ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένα σουτ μακριά από τη βραδιά της... ζωής του ο Ντένμον

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Ντένμον ισοφάρισε απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στα σουτ τριών πόντων, για να... θυμίσει σε όλους πως είναι "εδώ" εν όψει της Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEOS).

Η διαδρομή του Μάρκους Ντένμον στον Παναθηναϊκό Superfoods χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες αποκλίσεις που παρουσιάζει η απόδοσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από εκεί που παρουσιάζεται ασταθής επιθετικά, ειδικά σε περίπτωση που χάσει το πρώτο σουτ , μπορεί να μετατραπεί στον κορυφαίο σουτέρ τριών πόντων της ομάδας του.

Πέραν αυτού, ένα ακόμη στοιχείο είναι δεδομένο: ο χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει να τα... παρατήσει. Μετά τον μηδενικό χρόνο συμμετοχής που είχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την EuroLeague στο ΣΕΦ, επανήλθε για να βάλει 21 πόντους απέναντι στον Πανιώνιο (με 4/7 τρίποντα). Μετά το "κόψιμό" του από τη δωδεκάδα για τη μονομαχία με τους "ερυθρολεύκους" στο ΟΑΚΑ για την ίδια διοργάνωση, ήρθε μια από τις πιο εντυπωσιακές βραδιές της καριέρας του στην Ευρώπη.

Όταν -μετά το τέλος του αγώνα- ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωνε πως " είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών μου. Τη μία μέρα δεν παίζουν και την επόμενη αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Οι πιο έτοιμοι είναι αυτοί που θα παίζουν" προφανώς κι είχε στο μυαλό του τον 28χρονο γκαρντ.

Μιλάμε άλλωστε για τον κορυφαίο του "τριφυλλιού" στην εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί του Προμηθέα Πάτρας, αφού στα 26'43'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ πρόλαβε να σημειώσει 25 πόντους με 7/8 τρίποντα και 2/3 δίποντα. Δικαιωματικά λοιπόν ήταν το πρόσωπο που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού Superfoods που βρέθηκαν στο "Δημήτρης Τόφαλος", αφού υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και έβγαλε ισάριθμες... selfies.

Ξεκίνησε με τρεις εύστοχες προσπάθειες στο α' δεκάλεπτο, για να τα πάει ακόμη καλύτερα στο φινάλε του γ' δεκαλέπτου. Εκεί όπου ανέλαβε δράση μόλις ο Προμηθέας Πάτρας πήρε κεφάλι. Μέσα σε ένα λεπτό και μερικά δευτερόλεπτα, σκόραρε τέσσερις φορές (!) από τα 6μ75, κι ας μεσολάβησε -μετά τα δύο πρώτα τρίποντα- το τάιμ άουτ του Μάκη Γιατρά. Εκείνος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο για να "τελειώσει" επί της ουσίας το παιχνίδι.

Η ουσία είναι πως απέναντι στην πατρινή ομάδα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην Ευρώπη, για σουτ τριών πόντων. Ήταν η πέμπτη φορά στην ευρωπαϊκή πορεία του (σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία) που σκόραρε εφτά (7) φορές από την περιφέρεια, μα μόλις η δεύτερη που το έκανε σε μόλις οκτώ προσπάθειες. Αν μάλιστα δεν αστοχούσε στην προσπάθεια που έκανε με 3'39'' για το τέλος του αγώνα, θα μπορούσε να σημειώσει νέο ρεκόρ καριέρας.

Από το απόγευμα της Κυριακής (4/3) λοιπόν, ο Μάρκους Ντένμον έβαλε το όνομα του Παναθηναϊκού Superfoods για δεύτερη φορά στο Top 3 των πιο αποτελεσματικών παρουσιών του στην Ευρώπη. Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 14 Νοεμβρίου 2017, όταν είχε κάνει σμπαράλια την άμυνα της Χίμκι.

Αναλυτικά οι δέκα (10) καλύτερες βραδιές του στην Ευρώπη:

Ένα σουτ μακριά από τη βραδιά της... ζωής του ο Ντένμον
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ