ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ελιοτ Γουίλιαμς ο Παναθηναϊκός!

Ελιοτ Γουίλιαμς ο Παναθηναϊκός!

Ετοιμος να βάλει στο ρόστερ του Αμερικανό που αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ φαίνεται πως είναι ο Παναθηναϊκός. Διαβάστε τις λεπτομέρειες (VIDEOS).

Τον παίκτη που αναζητούσε εδώ και καιρό για να ενισχυθεί στην περιφέρειά του φαίνεται πως βρήκε ο Παναθηναϊκός, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πράσινοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον Ελιοτ Γουίλιαμς, έναν αθλητή που αγωνίζεται στη θέση του point και του shooting guard (στην Ευρώπη μπορεί να παίξει και στο "3" λόγω ύψους και αθλητικότητας).

Ο Γουίλιαμς είναι 26 ετών, έχει ύψος 1μ.96 και αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στους Santa Cruz Warriors της D-League (θυγατρική ομάδα των Πρωταθλητών Golden State Warriors, στους οποίους έπαιζε πέρυσι ο Ογκνιεν Κούζμιτς). Πέρσι αναδείχθηκε μάλιστα πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, αποτελώντας τη βασική αιτία που οι "Πολεμιστές" κατέκτησαν τον τίτλο στην αναπτυξιακή λίγκα.

Φέτος μετρά 28.4 πόντους (35.8% στα τρίποντα, 76.5% στις βολές), 6.8 ριμπάουντ και 6 ασίστ ανά 38.2 λεπτά συμμετοχής, ενώ πριν από μερικές μέρες φόρεσε για πέντε ματς τη φανέλα των Memphis Grizzlies, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να παίξει πολύ. Στο ματς με τους Knicks πήρε, βέβαια, 20 λεπτά συμμετοχής και πέτυχε 4 πόντους, ενώ είχε 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο Γουίλιαμς είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της D-League τη φετινή σεζόν και ένα από τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο για "call-up" στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι θα έρθει στην Ευρώπη για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, να αγωνιστεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ για να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ ομάδας του ΝΒΑ.

Ο Γουίλιαμς ήταν η 22η επιλογή στο Draft του 2010, έπαιξε στο Duke και το Memphis (δυο εξαιρετικά Πανεπιστήμια) και φόρεσε τις φανέλες των Blazers, των 76ers, των Jazz και των Pelicans πριν περάσει από την αναπτυξιακή λίγκα.

Θεωρείται ταλαντούχος σκόρερ, έχει καλό χαρακτήρα και θα είχε καθιερωθεί στο ΝΒΑ αν δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς στον ώμο, τον αχίλλειο τένοντα και τα γόνατα. Πλέον δείχνει υγιέστατος και έτοιμος να εκτοξευθεί.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δούλευε την περίπτωσή του τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας διάθεση να ικανοποιήσει τα οικονομικά "θέλω" του παίκτη. Όπως κι έγινε! Ο Αμερικανός γκαρντ θα λάβει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τους τέσσερις μήνες στους οποίους, όπως όλα δείχνουν, θα φορέσει τη φανέλα του "τριφυλλιού" κάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το βήμα προς το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από την πρώτη κιόλας στιγμή, η διοίκηση του Παναθηναϊκού ασχολήθηκε "ζεστά" με την περίπτωσή του, με τον παίκτη να παρουσιάζεται από την αρχή θετικός στο να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ. Κι αν κρίνουμε από το γεγονός πως οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, μην αποκλείσετε να υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Πριν από το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ