ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διαβασμένοι στην πρώτη πρόκληση στον Παναθηναϊκό

Διαβασμένοι στην πρώτη πρόκληση στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού Superfoods ολοκληρώθηκε με μοναδική απουσία αυτή του Μάικ Τζέιμς και οι "πράσινοι" είναι έτοιμοι να παλέψουν για το "διπλό" στο ΣΕΦ (17/10, 19:00).

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι “πράσινοι” γνωρίζουν πως δεν είναι έτοιμοι, παρόλα αυτά οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστές και το κίνητρο για τη νίκη μεγάλο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του έχουν καταστρώσει το πλάνο τους, ώστε να η ομάδα του “τριφυλλιού” να φύγει με το “διπλό” από το ΣΕΦ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Εκτός ως γνωστός είναι ο τραυματίας Μάικ Τζέιμς και ο Ντιμίτρις Νικολς φυσικά ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Stoiximan.gr Basket League, σε αντίθεση με τον Τζέιμς Φελντέιν που έχει δηλωθεί στο ρόστερ για τις εγχώριες διοργανώσεις και θα κληθεί να δώσει σημαντικές βοήθειες στη διάρκεια της αναμέτρησης. Η προετοιμασία των “πράσινων” ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η αποστολή κατέλυσε σε ξενοδοχείο ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (17/10).

Χαραλαμπόπουλος: "Στόχος μας πάντα η νίκη"

Παρά τις δυσκολίες και το γεγονός πως οι "πράσινοι" δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μέσα από το blog του ξεκαθάρισε πως στόχος του "τριφυλλιού" είναι η νίκη στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε τα εξής: " Βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας. Δεν είναι η πρώτη σεζόν που έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι τόσο νωρίς, συνέβη και πέρσι όπως θα θυμάστε. Πρόκειται για ένα ντέρμπι και δεν αλλάζει ο χαρακτήρας του είτε γίνεται στην αρχή, είτε στη μέση, είτε στο τέλος της χρονιάς.

Είναι βέβαιο πως καμία από τις δύο ομάδες δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση ετοιμότητας. Για εμάς αυτό φάνηκε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρωλίγκα. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να τα κερδίσουμε και ειδικά το πιο δύσκολο αυτό με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ. Είχαμε αρκετά άσχημα διαστήματα στην απόδοσή μας με αποτέλεσμα να δώσουμε στον αντίπαλο την δυνατότητα να πιστεύει πως μπορεί να μας κερδίσει.

Πλέον, έχουμε στο μυαλό μας μόνο τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως τα συγκεκριμένα ματς είναι διαφορετικά από τα άλλα και προσωπικά μου αρέσει πολύ να συμμετέχω σε τέτοια και ειδικά στα εκτός έδρας. Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε γήπεδα όπου η ατμόσφαιρα είναι "εχθρική" απέναντί μας, εννοείται όταν αυτή κινείται σε κόσμια πλαίσια.

Είμαστε έτοιμοι να πάμε στο ΣΕΦ για τη νίκη, καθώς αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Όπως προανέφερα είναι ένα ιδιαίτερο ματς, όπου οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ώστε ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των προπονητών μας να τα καταφέρουμε".

Παππάς: "Βγαίνουν μπροστά οι προσωπικότητες"

Τον δρόμο που θ' ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για να πετύχει τον στόχο του στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, έδειξε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Νίκος Παππάς μέσα από το προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα της πράσινης ΚΑΕ όπου έγραψε τα εξής:

" Οι παίκτες και όλοι μας στα αποδυτήρια πριν το ματς με τη Ζαλγκίρις ήμασταν χαρούμενοι που επιτέλους θα παίζαμε ξανά μπροστά στον κόσμο μας. Μας είχε λείψει και είχαμε ανάγκη από την έδρα μας ειδικά στην έναρξη των υποχρεώσεων μας στην Ευρωλίγκα.

Έχουμε μπει πλέον σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις ανέδειξε κάποιες λεπτομέρειες και στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροί και να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι σαφώς το ριμπάουντ (επιθετικά και αμυντικά), μια μάχη που χάθηκε με τη Ζαλγκίρις και επέτρεψε στον αντίπαλο να βρίσκεται μέσα το παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειαζόμαστε σαφή βελτίωση στον τομέα αυτό καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον έλεγχο του ρυθμού ενός αγώνα.

Πηγαίνοντας στο ματς με τον Ολυμπιακό σίγουρα η χρονική περίοδος δεν αποτελεί σύμμαχο ενός ποιοτικού παιχνιδιού, καθώς ο δείκτης ετοιμότητας ύστερα από τρία επίσημα ματς και για τις δύο ομάδες είναι χαμηλός. Αντιθέτως, παράγοντες που δεν χρειάζονται "φορμάρισμα" όπως η μάχη για τις διεκδικούμενες μπάλες, τα σουτ και η κυκλοφορία της μπάλας υπό πίεση και τα ριμπάουντ πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, καθώς αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την έκβαση τέτοιων αγώνων.

Ο αντίπαλος μας έχει ένα σταθερό κορμό με λίγες αλλαγές στο ρόστερ του, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την αγωνιστική του χημεία και εμείς θα πρέπει να κάνουμε όλες τις "δεύτερες" δουλειές καλύτερα από αυτόν για να πάρουμε τη νίκη. Το κίνητρο για τους παίκτες σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγάλο και οι προσωπικότητες βγαίνουν μπροστά πέρα από τα τακτικά πλάνα που καταρτίζουν οι προπονητές.

Διαβάζοντας το αυτό, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει αυτόματα στην επίθεση, για εμάς όμως είναι η άμυνα και εκεί θέλουμε να δούμε τη μαχητικότητα και τη θέληση των παικτών μας σε υψηλές εντάσσει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ