ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διάβασμα, στόχευση και άμυνα

Διάβασμα, στόχευση και άμυνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναλύει όσα έκανε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο ημιτελικό με τον Άρη και το θετικό πρόσημο που έβαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Η μάχη με τον χρόνο συνεχίζεται, ώστε ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει άλλο πρόσωπο στους τελικούς σε σχέση με όσα έκανε στο προηγούμενο κομμάτι της σεζόν. Οι «πράσινοι» προηγούνται με 2-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και χρειάζονται ακόμα μία νίκη κόντρα στον Άρη, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μετά και τον δεύτερο ημιτελικό με τους «κίτρινους» το Sport24.gr, αναλύει όσα έκανε η ομάδα του «τριφυλλιού», σε μία αναμέτρηση όπου έπαιξε αρκετά καλά και το αρνητικό κομμάτι ήταν η αστοχία η οποία όμως δεν μπορεί να χαλάσει την καλή εικόνα των «πράσινων». Το σίγουρο είναι πως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους και είναι δύσκολος αφού η ομάδα σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει να ξεκινάει από την αρχή.

Ο δεύτερος ημιτελικός στο ΟΑΚΑ λοιπόν, κρίθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, μπήκε με ενέργεια και διάθεση στην άμυνα, με συνέπεια να κρατήσει τον Άρη στους 13 πόντους, στο πρώτο δεκάλεπτο κι εν συνεχεία να τον οδηγήσει σε 22 λάθη.

Αυτή η επίδοση μάλιστα, ήταν η καλύτερη των «πράσινων» στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει στα playoffs. Μιας και μιλάμε για το αμυντικό κομμάτι, πρέπει να υπογραμμίσουμε την απόδοση του Τζέιμς Γκιστ ο οποίος είναι βαρόμετρο στην άμυνα και στην καλή του μέρα ανεβάζει ένα επίπεδο όλοι την ομάδα.

Αν συνδυαστεί και με σωστές επιλογές στην επίθεση τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Ο Αμερικανός γνωρίζει πολύ καλά στον ρόλο του και φυσικά ανταποκρίνεται και στην θέση «5» εκεί όπου θα έχει αρκετή δουλειά.

Σταθερός ο Φώτσης με ρόλο ο Χαραλαμπόπουλος

Η επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη, έδωσε ώθηση και στον Αντώνη Φώτση ο οποίος πλέον έχει τον δικό του ρόλο και βοηθάει επιθετικά με το καλό μακρινό σουτ. Επίσης, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έδειξε πως εμπιστεύεται τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που καλείται να βγει μπροστά όταν του δίνεται η ευκαιρία με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν οι «πράσινοι». Ο νεαρός φόργουορντ θα κληθεί να δώσει λύσεις στο «3» και το «4», οπότε θα έχουν ενδιαφέρον και τα επόμενα παιχνίδια.

Ο Ραντούλιτσα απειλεί

Στα προβλήματα που έχει αμυντικά ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, έχουμε σταθεί αρκετές φορές, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» προσπαθεί να τον καλύψει και στην επίθεση να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Στον πρώτο ημιτελικό ο Σέρβος σέντερ, έγινε δημιουργός και εκμεταλλεύτηκε τους συμπαίκτες του ενώ στον δεύτερο έκανε πάρτι μέσα στη ρακέτα, κερδίζοντας επτά φάουλ από τους αντιπάλους. Από κει πέρα, το ερωτηματικό είναι ο Βινς Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ πήρε χρόνο και ο Πεδουλάκης προσπαθεί να τον βάλει στο κλίμα, κάτι το οποίο δεν μοιάζει εύκολο λόγω και της απειρίας που έχει ο νεαρός παίκτης. Το σημαντικό είναι να μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον στα οχτώ λεπτά που θα είναι στο παρκέ αφού η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Μπαίνει ο Παππάς, θέλει και Φελντέιν

Με την άνοδο και του Νικ Καλάθη στις τελευταίες αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, αναζητά και τα υπόλοιπα στηρίγματα του στην τελική ευθεία για τις μεγάλες μάχες. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πεδουλάκης έβαλε στο ροτέισον τον Παππά, περιμένοντας να βάλει το δικό του λιθαράκι. Στον πρώτο ημιτελικό είχε θετική απόδοση αλλά κι εκείνος θέλει να βρει ρυθμό. Το σημαντικό είναι πως ξέρει τη φιλοσοφία του Πεδουλάκη και όσα ζητάει μέσα στο ματς. Πλέον οι «πράσινοι» περιμένουν και τη σταθερότητα του Τζέιμς Φελντέιν. Ο Δομηνικανός γκαρντ από την έλευση του Ουίλιαμς κι έπειτα, παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα καθώς αναζητά τον χώρο και τον χρόνο του. Η απόδοσή του ήταν και το αρνητικό του δεύτερου ημιτελικού, όμως πλέον πρέπει να μπει για τα καλά στο κλίμα ενόψει των τελικών.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο Παναθηναϊκός ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του και παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα στο δεύτερο ματς με τον Άρη. Διάβασε σωστά στην επίθεση, κυκλοφόρησε τη μπάλα και βρήκε ελεύθερα σουτ. Παράλληλα απέδειξε πως μέσα από την άμυνα μπορεί να βρει ενέργεια και για την επίθεση. Αν ήταν και πιο εύστοχος θα είχε κάνει το τέλειο ματς. Αυτή την εικόνα βέβαια, θα πρέπει να την έχει και στα κρίσιμα, οπότε εκεί θα πέσει το βάρος και από το τεχνικό επιτελείο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ