ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διαμαντίδης: "Ευλογία για μένα ο Παναθηναϊκός"

Διαμαντίδης: "Ευλογία για μένα ο Παναθηναϊκός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ευλογημένος για όσα έζησε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στο περιθώριο της press conference για το "Diamonds Are Forever".

Πέρασαν τρεις μήνες, αλλά ήταν σαν να πέρασε μια μέρα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επέστρεψε σε πάνελ για press conference, δίχως όμως να έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το διάστημα της αποχής του.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε εν όψει του "Diamonds Are Forever", δηλώνοντας πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του. Αυτό που ξεκαθάρισε πάντως είναι ότι θέλει να μείνει κοντά στο άθλημα. Όσο για το αν έπιασε μπάλα το καλοκαίρι; "Όχι, τίποτα, καθόλου", ήταν η απάντησή του. Μία απάντηση που ουσιαστικά δείχνει πως έχει περάσει... στην απέναντι πλευρά.

" Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό για την τιμή που μου κάνει με αυτό το τουρνουά, και τις ομάδες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και βρίσκονται εδώ. Είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά με τέσσερις ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια.

Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτό το τουρνουά υπάρχει μια πρόβλεψη ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε ιδρύματα δικής μου επιλογής στην Καστοριά. Στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας, αυτή η συνεισφορά είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Θα είναι δύσκολο για μένα που θα είμαι εκεί και δεν θα μπορώ να αγωνιστώ. Έχω ήδη εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ήταν χαρά και ευλογία που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό και έζησα τόσα πράγματα", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη, η φανέλα του οποίου θα αποσυρθεί το Σάββατο (17/9), πριν απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν το καλοκαίρι του έλειψε να κάνει προπόνηση:

" Στη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή χρειαζόμουν και ξεκούραση, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό για προπόνηση. Σίγουρα κάποια στιγμή που θα είμαι σπίτι μου, θα το σκεφτώ. Είναι φυσιολογικό. Ασχολούμαι όμως με αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, κυρίως επειδή περνάω χρόνο με τα παιδιά μου. Πιστεύω πως θα βρω κάτι να με γεμίζει".

Όσο για το αν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; " Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για το μέλλον. Δεν έκατσα όμως το καλοκαίρι να σκεφτώ τι θα γίνει. Περιμένω να δω αν θα μπορέσω να κάνω κάτι το οποίο θέλω και με γεμίζει. Θα έχει σχέση με το μπάσκετ, σίγουρα", παραδέχθηκε πριν αναφερθεί στον σεβασμό που ακόμη εισπράττει από μέχρι πρότινος αντιπάλους: " Είναι μεγάλη ικανοποίηση που βλέπω ότι κάποιοι άνθρωποι εκτιμούν και σέβονται τον τρόπο που έπαιζα και συμπεριφερόμουν".

Όταν του ζητήθηκε να ξεχωρίσει το... αγαπημένο σουτ τριών πόντων που έχει βάλει σε συλλογικό επίπεδο, έδειξε αναποφάσιστος αφού ξεχώρισε αυτά " στη Μάλαγα και στην Μπαρτσελόνα. Ένα από τα δύο", ενώ εξήγησε πως " σίγουρος δεν ένιωθα. Θέλει μια προεργασία για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο ίσως και να μην επιτύχεις. Μερικά μπήκαν, μερικά όχι".

Σε ερώτηση για το τι θα συμβούλευε ένα παιδί, αν τον ρώταγε ότι θέλει να του μοιάσει, τόνισε πως " είναι μεγάλη χαρά να είμαι πρότυπο για τα παιδιά. Τώρα αν ερχόταν κάποιο παιδί να με ρωτήσει αυτό το πράγμα, δεν θα του έλεγα να γίνει σαν εμένα. Θα το παρότρυνα να κάνει αυτό που αγαπάει", πριν καταλήξει επισημαίνοντας πως σε ερώτηση των παιδιών του για το τι έκανε στην καριέρα του: " Θα τους πω ότι ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ. Απλά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ