ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτός είναι ο νέος Παναθηναϊκός

Αυτός είναι ο νέος Παναθηναϊκός

Η “θωράκιση” κάτω από τα καλάθια με την προσθήκη των Λάσμε - Παπαγιάννη, η απόκτηση του σούπερ σκόρερ Λάνγκφορντ, αλλά και η "αρπαγή" Παπαπέτρου, σε συνδυασμό με την παραμονή των Καλάθη - Παππά, συνθέτουν το παζλ της νέας μπασκετικής εκδοχής του Παναθηναϊκού.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αναφέρει ένα μπασκετικό αξίωμα. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε στην άκρη του πάγκου τον "αρχιτέκτονα", Τσάβι Πασκουάλ, όπως και τον βασικό κορμό του στην περιφέρεια, "δένοντας" τους Νικ Καλάθη και Νίκο Παππά.

Ο Έλληνας ομογενής playmaker είναι το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού και θα αποτελέσει για μία ακόμη σεζόν τον "εγκέφαλο" του "πράσινου" παιχνιδιού, αναλαμβάνοντας τη... μπαγκέτα του οργανωτή. Ο παίκτης-κομπιούτερ των "πρασίνων" έχει επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη και τον υποδύεται εξαιρετικά, ενώ με τις ασίστ του κάνει ευτυχέστερους τους συμπαίκτες του.

Στα χνάρια του Νικ -που ανανέωσε μέχρι το 2021- βάδισε και ο Νίκος Παππάς , ο οποίος θα εξακολουθήσει να φοράει τη φανέλα με το "τριφύλλι" στο στήθος για δύο ακόμη χρόνια, παραμένοντας πιστός στην ομάδα.

Σε ρόλο backup οι Λούκας Λεκαβίτσιους και Μάρκους Ντένμον, οι οποίοι ήρθαν... (πέρσι) για να μείνουν (και φέτος), δίνοντας ανάσες προερχόμενοι από τον πάγκο.

Το κενό του Μάικ Τζέιμς στην περιφερειακή γραμμή θα καλύψει ο Κιθ Λάνγκφορντ . Η... τρέλα του 27χρονου σούτινγκ γκαρντ είναι κάτι που δεν πρόκειται να λείψει από το DNA του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρέδωσε το... χρίσμα στον 34χρονο Αμερικανό, που φημίζεται για την ευχέρειά του να "συνδέεται" με το καλάθι, αλλά και τους (πιθανούς και απίθανους) τρόπους που βρίσκει για να βάζει την μπάλα στο "πλεχτό".

Ο 34χρονος Αμερικανός μπομπέρ θεωρείται παλιά... καραβάνα των παρκέ και με όπλα την εμπειρία, τη διείσδυση, τη δυνατότητα να ποστάρει, αλλά και το "διάβασμα" των φάσεων, θα τραβήξει το...κουπί του σκοραρίσματος, προσφέροντας πλουραλισμό στις επιθετικές λύσεις της... φαρέτρας του Καταλανού κόουτς.

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΤΟ "3"

Η αποχώρηση των Ματ Λοτζέσκι και Κέι Σι Ρίβερς, σηματοδότησε τον ερχομό του Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ τη θέση μπορεί να καλύψει -κατά συνθήκη- και ο Λάνγκφορντ.

Οι "πράσινοι" ενεργοποίησαν την "βόμβα" Παπαπέτρου , με τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ να αλλάζει στρατόπεδο και να παίρνει... φύλλο πορείας από το ΣΕΦ στο Nick Galis Hall.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόκειται να τονώσει το "γαλανόλευκο" στοιχείο στην ομάδα, ενώ θα προσφέρει πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, καπαρώνοντας φανέλα βασικού. Ο 24χρονος άσος βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα, έχοντας κάνει άλματα προόδου τα προηγούμενα χρόνια, με την απόκτησή του να συνιστά πλήγμα στον "αιώνιο" αντίπαλο, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε θέμα γοήτρου.

Η γραμμή των 6.75μ. θα αποτελέσει... γρίφο, αφού το χέρι-αλφάδι των Ματ Λοτζέσκι και Κέι Σι Ρίβερς θα απουσιάζει από το παρκέ, όμως "τρίποντες" απαντήσεις μπορούν να δώσουν τόσο ο πράσινος "Παπ", όσο και ο πολύπειρος Λάνγκφορντ.

Last but not least, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που σήμερα (18/7) σβήνει 26 κεράκια. Ο φόργουορντ των "πρασίνων" θεωρείται game-changer, καθώς μπορεί με την ενέργειά του και τις αστείρευτες δυνάμεις του να κυνηγήσει κάθε (χαμένη) μπάλα, ενώ είναι... μετρ στην άμυνα και βοηθάει με αλληλοκαλύψεις. Ο "elevator" θα αποτελέσει τον... πασπαρτού, καθώς έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις θέσεις “3” και “4”, ενώ έχει την ευχέρεια να μαρκάρει τους πάντες (ψηλούς, κοντούς).

FRONT LINE ΑΠΟ... ΑΤΣΑΛΙ

Ο Ζακ Όγκαστ ήλθε, είδε και απήλθε από τον Παναθηναϊκό, αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα δεδομένα των “πρασίνων” και κινήθηκε σε... ρηχά νερά όλη τη χρονιά.

Στην έξοδο και ο Κρις Σίνγκλετον , ο οποίος εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τσεκ 2 εκατ. δολαρίων ετησίως στην Μπαρτσελόνα.

Στον αντίποδα, ο Ντίνος Μήτογλου πήρε πέρσι το... βάπτισμα του πυρός στην Basket League και πλέον παρουσιάζεται πιο έτοιμος, ώστε να διεκδικήσει τον αγωνιστικό χρόνο που του αναλογεί.

Πάντως, το "τριφύλλι" θεωρείται πιθανό πως θα κινηθεί για ένα ξένο 4άρι.

Το... λίφτινγκ κάτω από τα καλάθια πραγματοποιήθηκε με το comeback του παλιού γνώριμου, Στεφάν Λάσμε , ο οποίος θα προσφέρει τις (πολύτιμες) υπηρεσίες του, παίρνοντας θέση στην "πράσινη" front line. Αν και έχει "πατήσει" τα 35, ο Γκαμπονέζος σέντερ έχει την ποιότητα για να ανταπεξέλθει μέσα στη ρακέτα, ενώ διαθέτει αξιόπιστο σουτ από μέση και κοντινή απόσταση. Η "σκυλίσια" άμυνα, οι τάπες και τα ριμπάουντ του πολύπειρου ψηλού προστίθενται στα "πράσινα" ατού.

Ο Τζέιμς Γκιστ αναμένεται και φέτος να αποτελέσει το βαρόμετρο της ομάδας στο "ζωγραφιστό". Η ποιότητα του 31χρονου Αμερικανού δεν αμφισβητείται, όπως και το ταλέντο του να τελειώνει τις φάσεις. Ταυτόχρονα, είναι "κέρβερος" στις αμυντικές του αποστολές. Το πικ εν ρολ είναι η... σπεσιαλιτέ του, ενώ βρίσκεται με... κλειστά τα μάτια με τον Νικ Καλάθη.

Στα "πράσινα" φαίνεται πως ντύνεται ξανά και ο Γιώργος Παπαγιάννης , αφού το όνειρο του ΝΒΑ μετατίθεται για πιο μετά. Ο "Big Papa" -που βλέπει τον κόσμο από τα 216 εκατοστά- θα αποτελέσει το "φόβητρο" κάτω από τα καλάθια. Ο 21χρονος σέντερ έχει βελτιώσει το post παιχνίδι του και η αμερικανική εμπειρία στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη τον έχει ωφελήσει σε σημαντικό βαθμό.

Τέλος, ο Ίαν Βουγιούκας θα αποτελέσει τη "χρυσή" εφεδρεία στη front line, ενώ με το μπασκετικό του IQ είναι από μόνο του αρκετό, ώστε να "ξεκλειδώσει" τις αντίπαλες άμυνες, Προσόν του, το παιχνίδι με πλάτη.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού, όπως διαμορφώνεται:

PG: Νικ Καλάθης, Λούκας Λεκαβίτσιους, Γιώργος Καλαϊτζάκης

SG: Κιθ Λάνγκφορντ, Μάρκους Ντένμον, Νίκος Παππάς

SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο

PF: (;), Κωνσταντίνος Μήτογλου

C: Τζέιμς Γκιστ, Στεφάν Λάσμε, Γιώργος Παπαγιάννης, Ίαν Βουγιούκας

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ