ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτοί τον αλλάζουν

Αυτοί τον αλλάζουν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναλύει όσα δίνουν ο Μαρκίζ Χέινς και ο Έλιοτ Γουίλιαμς στον Παναθηναϊκό, τα ιδιαίτερα μαθήματα και οι πολλές ώρες στο βίντεο περιμένοντας τον Βινς Χάντερ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει ν’ αλλάζει για τα καλά το κλίμα στον Παναθηναϊκό και φυσικά η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Οι «πράσινοι» κατάφεραν ν’ αντιστρέψουν την κατάσταση στονTop16 και να ολοκληρώσουν με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο, ωστόσο οι τρεις προσθήκες που έγιναν τον Φεβρουάριο , δίνουν άλλο… αέρα στην ομάδα του «τριφυλλιού» που πλέον διαθέτει πιο γεμάτο ρόστερ, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά με περισσότερες αξιόπιστες λύσεις για να διεκδικήσει τους στόχους του.

Το Sport24.grλοιπόν, αναλύει πως αλλάζουν τον Παναθηναϊκό ο Μαρκίζ Χέινς και ο Έλιοτ Γουίλιαμς που δουλεύουν αρκετά για να είναι έτοιμοι στα κρίσιμα, πρώτα με τη Φενέρ αλλά πολύ περισσότερο σε αυτά τα οποία θ’ ακολουθήσουν.

Ο Χέινς έκανε την αρχή στη μεταγραφική ενίσχυση του «τριφυλλιού» και λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε ο Γουίλιαμς. Ο πρώτος ήταν πιο έτοιμος ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις από τη στιγμή που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, ωστόσο τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν έχουν σταματήσει από τους συνεργάτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Οι δύο παίκτες έχουν γράψει αρκετές ώρες έξτρα δουλειάς στο ΟΑΚΑ, ώστε να μπουν πιο γρήγορα στο κλίμα όμως, όπως γίνεται αντιληπτό περισσότερο χρόνο στο βίντεο περνάει ο Γουίλιαμς, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού ζει μια διαφορετική πρόκληση στην καριέρα του.

Κατάλαβε τον ρόλο του

Αναφορικά με τον Χέινς, δείχνει πως έχει προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο που θα είναι περισσότερο… αμυντικός. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει την ικανότητα να πιέζει πάνω στη μπάλα και να δίνει ενέργεια στην ομάδα. Όταν του δοθεί η ευκαιρία, θα εκτελέσει, όμως δεν εκβιάζει προσπάθειες και δουλεύει περισσότερο για το σύνολο. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε, στόχος ήταν ν’ αποφορτιστούν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Νικ Καλάθης που ήδη είχαν γράψει πολλά χιλιόμετρα. Όταν χρειάζεται θα τον βλέπουμε να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση κι ενδεχομένως στη συνέχεια ν’ αναλαμβάνει δράση ο δημιουργός που θα βρίσκεται στην πεντάδα.

Η ώρα του Γουίλιαμς

Για την ώρα ο Γουίλιαμς φαίνεται να κλέβει την παράσταση από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και όχι άδικα αφού από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια έδειξε τις επιθετικές του αρετές που πάντα τραβούν τα βλέμματα. Το σημαντικό για τον Αμερικανό γκαρντ είναι πως προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα. Είναι εξαιρετικός στη δημιουργία, παίζει καλά ένας εναντίον ενός και δεν διστάζει να πάρει προσπάθειες από τα 6.75. Το θετικό είναι πως ο Γουίλιαμς ξέρει να παίζει καλή άμυνα, κάτι που δεν έκανε με συνέπεια στοNBDL.

Παράλληλα πέρα από την εκτέλεση, ψάχνει πολύ την πάσα καθώς γνωρίζει πως στην ομάδα που βρίσκεται υπάρχουν και άλλοι παίκτες οι οποίοι μπορούν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι.

Πλέον αυτό που μένει, είναι να δούμε τις επιδόσεις τους στα κρίσιμα ματς και αν όχι τόσο με την Φενέρ με δεδομένο πως χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν απόλυτα, στα επόμενα για τονTop16 εκεί όπου θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Όπως επίσης και για τον Βινς Χάντερ από τον οποίο ο Τζόρτζεβιτς περιμένει συγκεκριμένα πράγματα στον χρόνο που θα μένει στο παρκέ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε να μπαίνει απευθείας στη μάχη και συγκεκριμένα από την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στοTop16.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ