ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ασύλληπτο οκτάλεπτο από τον Νικ Καλάθη!

Ασύλληπτο οκτάλεπτο από τον Νικ Καλάθη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, Τσάβι Πασκουάλ, ο Νικ Καλάθης έκανε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ ξέσπασμα στην πρώτη περίοδο του αγώνα Παναθηναϊκός - Κόροιβος Αμαλιάδας.

Έχει ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα, έχει δεχθεί και αρκετές άδικες κριτικές, όμως ό,τι κι αν λέγεται, ο Νικ Καλάθης παραμένει top-class πλέι μέικερ. Παραμένει ένας all-around άσος που μπορεί να μη σκοράρει πολύ, να μην έχει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, αλλά κυνηγά τα ριμπάουντ, πασάρει εξαίσια και έχει ανάγκη έναν γκαρντ στο πλευρό του που θα απειλεί περισσότερο στην επίθεση.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλός. Στη Μόσχα, απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση για να ανέβει η αυτοπεποίθησή του και το επόμενο ματς, αυτό με τον Κόροιβο Αμαλιάδας (96-65) , ήταν το ιδανικό για να βρει ακόμη καλύτερο ρυθμό, αλλά και να πάρει μερικές ανάσες.

Υπό το βλέμμα του Τσάβι Πασκουάλ , λοιπόν, ο Καλάθης έκανε ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ πράγματα στα πρώτα 7:40 της αναμέτρησης, πριν αποσυρθεί στον πάγκο.

Σε αυτά τα 7:40 πρόλαβε να σκοράρει 6 πόντους με 2/2 τρίποντα, να μαζέψει 8 ριμπάουντ (δυο επιθετικά και έξι αμυντικά), να μοιράσει 5 ασίστ και να κλέψει μία μπάλα. 6/8/5 σε κάτι λιγότερο από οκτώ λεπτά αγώνα, δεν βλέπεις κάθε μέρα, ούτε καν στο ΝΒΑ από τους LeBron James, Russell Westbrook, Draymond Green. Λίγο ο αντίπαλος, λίγο το βλέμμα του Πασκουάλ, λίγο η θέληση του Καλάθη να ανεβάσει στροφές, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Τελικά, ολοκλήρωσε το ματς με 8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 15 λεπτά. Έπαιξε στην τρίτη περίοδο και έμεινε σε ρόλο θεατή στην τέταρτη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ