ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άρμστρονγκ: "Θα επιστρέψουμε στην κορυφή"

Άρμστρονγκ: "Θα επιστρέψουμε στην κορυφή"

Η μεταγραφή του Χίλτον Άρμστρονγκ ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Αμερικανός υποσχέθηκε πως θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τη νέα του ομάδα. Διαβάστε τι είπε...

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Χίλτον Άρμστρονγκ ο οποίος δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να βρεθεί στην Αθήνα και να ξεκινήσει δουλειά με τη νέα του ομάδα.

"Ο Χίλτον Άρμστρονγκ ανήκει από σήμερα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ο Νεοϋορκέζος συμφώνησε με τους «πράσινους» και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά με την παρουσία του τη γραμμή των ψηλών της ομάδας", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

Ο Άρμστρονγκ (2.11) γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1984 στο Πίκσκιλ της Νέας Υόρκης. Φοίτησε στο Κονέκτικατ (2002-06), όπου χρόνο με το χρόνο φρόντιζε να βελτιώνεται, φτάνοντας την τελευταία χρονιά να έχει 9.7 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 3.1 τάπες μέσο όρο, κερδίζοντας και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στην Big East. Το 2004 είχε προλάβει να στεφθεί πρωταθλητής του NCAA.

Οι Νιου Όρλεανς Χόρνετς τον επέλεξαν στο νούμερο 12 του ντραφτ. Συνέχισε στο ΝΒΑ παίζοντας για τους Σακραμέντο Κινγκς, τους Χιούστον Ρόκετς, τους Ουόσινγκτον Γουίζαρντς και τους Ατλάντα Χοκς, πριν πάρει την απόφαση να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη.

Συμφώνησε με τη Βιλερμπάν με την οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2011-12. Στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 11.1 πόντους και 7.2 ριμπάουντ σε 29 αγώνες, όντας ο 4ος ριμπάουντερ της διοργάνωσης. Τα αντίστοιχα νούμερα στο EuroCup ήταν 10.2 πόντοι και 5.5 ριμπάουντ σε 11 αγώνες.

"Θα επιστρέψουμε στην κορυφή"

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Χίλτον Άρμστρονγκ από το Χιούστον όπου βρίσκεται έδειξε να ξέρει καλά πού έρχεται και τι σημαίνει Παναθηναϊκός, έστω κι αν παραδέχτηκε ότι προσωπικά δεν γνωρίζει κανέναν από τους νέους του συμπαίκτες...

"Δεν έχω αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη, ότι έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, που μιλάνε από μόνοι τους για το τι ακριβώς σημαίνει αυτή η ομάδα", υπογράμμισε ο Άρμστρονγκ και συμπλήρωσε:

"Κατάλαβα περισσότερα χθες. Όταν έγραψα στο twitter ότι θα αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό, δέχθηκα τουλάχιστον 100 απαντήσεις από φίλους της ομάδας που με καλωσόριζαν σε ελάχιστο χρόνο. Με ευχαρίστησαν και με τη σειρά μου τους ευχαριστώ για αυτή τους την αντίδραση. Ήταν σημαντική για μένα. Ο κόσμος έδειξε ήδη ότι είναι εκπληκτικός.

Δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον παίκτη, αλλά ξέρω αρκετούς. Ανυπομονώ να βρεθώ στην Αθήνα και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Μπορώ να συμβάλλω στην άμυνα, είναι πιστεύω και το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού μου, όπως και η καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μου στον τομέα αυτό. Παλεύω σε κάθε φάση για το καλύτερο. Το ζητούμενο για μένα πάντα είναι να προσφέρεις με το παιχνίδι σου στην ομάδα.

Αυτό είναι το πιο βασικό. Η ομαδική δουλειά είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα. Γνωρίζω ότι οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι και φέτος υψηλοί. Χάσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Είναι πρόκληση για μένα και στόχος για όλους μας. Προσωπικά θέλω να προσφέρω ότι καλύτερο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ