ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αρέσει ο Πατ Καλάθης

Αρέσει ο Πατ Καλάθης

Την ώρα που άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των τελευταίων λεπτομερειών για την ανακοίνωση της απόκτησης του Βίκτορ Κλαβέρ, ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή του Πατ Καλάθη στον Παναθηναϊκό.

Ο Βίκτορ Κλαβέρ αναμένεται να αποτελέσει το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, μιας κι απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεταγραφή, ισχυροποιώντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ των "πρασίνων". Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πλέον μια πολύ δυνατή βάση παικτών πάνω στην οποία θα δομηθεί το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Παράλληλα όμως δεν παραβλέπει την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση με την περίπτωση του Πατ Καλάθη να είναι μια από αυτές που... καλοβλέπει. Ο 30χρονος φόργουορντ, που πέρασε από το "τριφύλλι" για μια σεζόν (2011-'12), αγωνίζεται την τελευταία τριετία στην Αστάνα, έχοντας πολύ καλή παρουσία στη VTB League. Μοιάζει να έχει βρει τον εαυτό του στους "κυανοκίτρινους", με τους οποίους πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, όντας εκ των πιο σταθερών παικτών της ομάδας του Καζακστάν.

Με δεδομένο λοιπόν πως οι "πράσινοι" δεν πρόκειται να βιαστούν από εδώ και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεταγραφική τους ενίσχυση, η περίπτωση του ομογενούς φόργουορντ είναι από αυτές που δεν αποτελούν απαρατήρητες. Όχι φυσικά για... πρώτη λύση, αλλά για συμπλήρωμα στο ρόστερ προκειμένου να ανέβει ακόμη περισσότερο η ποιότητα του ροτέισον και το βάθος, σε μια ούτως ή άλλως πολύ μεγάλη και επίπονη σεζόν.

Ο Πατ Καλάθης είχε πέρσι 12.5 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο με την Αστάνα (στην οποία παρεμπιπτόντως προσελήφθη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου), δίχως όμως να καταφέρει να οδηγήσει ψηλά την ομάδα του, η οποία τερμάτισε στην προτελευταία θέση της regular season.

Βιασύνη σε ό,τι αφορά την περίπτωση του ομογενούς παίκτη (εφόσον παρθεί απόφαση να προχωρήσουν οι "πράσινοι" στο προκείμενο) ή οποιονδήποτε άλλο προταθεί δεν πρόκειται να υπάρξει. Πλέον, το "τριφύλλι" έχει σύμμαχο τον χρόνο, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να προσανατολίζεται ακόμη και στο να μην αποκτηθεί άλλος ξένος παίκτης μέχρι νεωτέρας, ακόμη και μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ