ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αρέσει και εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό ο Μπράιαν Ρόμπερτς

Αρέσει και εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό ο Μπράιαν Ρόμπερτς

Τον έμπειρο πόιντ γκαρντ Μπράιν Ρόμπερτς με θητεία σε EuroLeague και ΝΒΑ εξετάζει ο Παναθηναϊκός. Διαβάστε ποια είναι τα δεδομένα στην περίπτωσή του.

Οι παίκτες που έχουν προταθεί (και φέτος το καλοκαίρι) στον Παναθηναϊκό είναι αμέτρητοι, όμως ένα όνομα που κράτησαν ο coach Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του για να εξετάσουν με περισσότερη θέρμη, είναι αυτό του Μπράιαν Ρόμπερτς. Αν κάτι σας λέει το όνομά του, πρόκειται για τον Αμερικανό που έπαιξε από το 2009 μέχρι το 2012 στη Μπάμπεργκ, πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ όπου έκανε μερικές καλές σεζόν μέχρι να μείνει ελεύθερος για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 31χρονος ύψους 1μ.85 πόιντ γκαρντ αγωνίστηκε κατά σειρά στους New Orleans Hornets που στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε New Orleans Pelicans (7.1 και 9.4 πόντους αντίστοιχα ανά 17 και 23 λεπτά συμμετοχής αυτές τις δυο σεζόν), πριν μετακομίσει στους Charlotte Hornets και κάνει ένα πέρασμα από τους Portland Trail Blazers. Την περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες ήταν μέλος των Hornets, όμως δεν έπαιζε πολύ (3.5 πόντοι και 1.3 ασίστ ανά 10 λεπτά σε σύνολο 41 αγώνων).

Ο Ρόμπερτς είναι ένας πολύ ποιοτικός άσος, ένας πλέι μέικερ που ταιριάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και με τη Μπάμπεργκ έκανε δυο πολύ καλές χρονιές που μάλιστα τον είχαν βάλει το καλοκαίρι του 2012 στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Δεν είναι σούπερ σκόρερ, είναι όμως ένας καλός all-around οργανωτής, πειθαρχημένος και πολύ σοβαρός στο παιχνίδι του. Η περίπτωσή του θεωρείται πολύ προσιτή οικονομικά, καθώς σε πέντε σεζόν στο ΝΒΑ έχει κερδίσει 7.900.377 δολάρια και την περίοδο που πέρασε μόλις 1.050.961 δολάρια από τα οποία στην τσέπη του έφτασαν λίγα περισσότερα από τα μισά.

Κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στη EuroLeague ήταν αυτή της 27ης Οκτωβρίου του 2010 απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν έβαλε 23 πόντους με 6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές σε 27 λεπτά συμμετοχής, για να κερδίσει μαζί με τον τότε συμπαίκτη του στη Μπάμπεργκ Κάιλ Χάινς τους Πειραιώτες με 73-61.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ