ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τον Φώτση στον Μήτογλου

Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) reacts in the second half of an NCAA college basketball gameagainst Louisville in Winston-Salem, N.C., Wednesday, March 1, 2017. Wake Forest won 88-81. (AP Photo/Chuck Burton)
Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) reacts in the second half of an NCAA college basketball gameagainst Louisville in Winston-Salem, N.C., Wednesday, March 1, 2017. Wake Forest won 88-81. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Ο Αντώνης Φώτσης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό Superfoods, με το "τριφύλλι" να στοχεύει πλέον στον Ντίνο Μήτογλου προκειμένου να καλύψει το κενό του και να ενισχύσει, παράλληλα, το ελληνικό στοιχείο.

Η θητεία του Αντώνη Φώτση ολοκληρώθηκε με επίσημο τρόπο το απόγευμα της Τρίτης (25/7), με τον Παναθηναϊκό Superfoods να ενημερώνει για τη λήξη της συνεργασίας με τον 36χρονο πάουερ φόργουορντ. Οι τίτλοι τέλους στη δική του περίπτωση μπορούν βέβαια να συνδυαστούν με τίτλους... αρχής για έναν άλλον ψηλό, με τον οποίο τους χωρίζουν πολλά χρόνια.

Ο λόγος για τον Ντίνο Μήτογλου, την περίπτωση του οποίου δεν έχει πάψει να δουλεύει το "τριφύλλι". Ο 21χρονος ψηλός είχε καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή πως η επιστροφή στο Wake Forest (προκειμένου να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του εκεί) είναι η πρώτη του επιλογή, πλην όμως τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πιο διαλλακτικός στο ενδεχόμενο του άμεσου επαναπατρισμού. Κάτι το οποίο διέγνωσαν στο "τριφύλλι", εντείνοντας τις προσπάθειες για τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Η περίπτωσή του κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει άμεσα και σε βάθος χρόνου να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι των "πρασίνων". Η παρθενική του παρουσία σε προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών (υπό τον Κώστα Μίσσα) καταδεικνύει το ταλέντο και τις δυνατότητές του. Γι αυτό τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει εντείνει τις επαφές με την πλευρά του παίκτη, διεκδικώντας την υπογραφή που θα τον κάνει άμεσα παίκτη του Τσάβι Πασκουάλ.

Όπως είχε επισημάνει το Sport24.gr εδώ και καιρό, ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο μοναδικός υπό διεκδίκηση ψηλός που υπάρχει στην αγορά , με δυνατότητα να αποτελέσει μέρος του rotation των "αιωνίων". Με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να αντιλαμβάνονται πως ενδεχόμενη απόκτησή του θα βοηθήσει σημαντικά (και) στην προσπάθεια να "ποτιστεί" το ρόστερ με φρέσκο ελληνικό αίμα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν άλλωστε στη σύνθεση του Παναθηναϊκού Superfoods έξι γηγενείς παίκτες (Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ίαν Βουγιούκας, Ζακ Όγκαστ) συν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (που αναμένεται να δοθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ), αλλά και τον Μιχάλη Λούντζη (που επίσης δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού).

Πράγμα που σημαίνει πως θα ήταν σημαντικό να υπάρξει μία ακόμη λύση (πόσω μάλλον τέτοιας ποιότητας) για να προσφέρει λύσεις στην γραμμή των ψηλών.

Οι ομοιότητες με τον "Μπάτμαν"

Η ενδεχόμενη απόκτησή του συμπίπτει με την αποχώρηση του Αντώνη Φώτση, με τους δύο παίκτες να έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά παρόμοια (βασικά) αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό γιατί κι ο Ντίνος Μήτογλου στηρίζει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού του στο περιφερειακό σουτ. Χάρη σε αυτό ξεχώρισε άλλωστε από την πρώτη του χρονιά στο Wake Forest, καταφέρνοντας να κερδίσει γρήγορα πρωταγωνιστικό ρόλο στους "Demon Deacons".

Ο ύψους 2μ08 φόργουορντ απειλεί το αντίπαλο καλάθι σχεδόν αποκλειστικά με πρόσωπο, επιλέγοντας να κάνει pop out (άνοιγμα στην περιφέρεια) μετά από σκριν πάνω στην μπάλα, παρά να κόψει προς το καλάθι. Στην πορεία της κολεγιακής του τριετίας βέβαια εμπλούτισε το παιχνίδι του στο low post, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει λιγότερο προβλέψιμος. Είναι ενδεικτικό πως την περσινή αγωνιστική περίοδο σούταρε αρκετά λιγότερο από την περιφέρεια σε σχέση με τις δύο πρώτες χρονιές του στο NCAA.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην παρθενική του σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα είχε περισσότερα εύστοχα σουτ τριών πόντων, απ ότι δίποντα ή βολές.

Από τον Φώτση στον Μήτογλου

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως μιλάμε για παίκτες με παρεμφερή (επιθετικά) χαρακτηριστικά, την ώρα που ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σουτέρ τριών πόντων της νέας εποχής.

Η εκκρεμότητα με Άρη

Θυμίζουμε βέβαια πως στη μέση υπάρχει κι ο Άρης, που διατηρεί τα δικαιώματά του στην Ελλάδα. Για να προκύψει δηλαδή η μεταγραφή, θα πρέπει πρώτα οι "πράσινοι" να τα βρουν (ως προς τα οικονομικά ανταλλάγματα) με τους "κίτρινους", οι οποίοι είχαν φροντίσει το 2014 να καταθέσουν μονομερώς ένα συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που ο παίκτης επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σε αυτό το συμβόλαιο, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρήτρα αποδέσμευσης, πράγμα που σημαίνει πως στον Άρη μπορούν να διεκδικήσουν όποιο ποσό επιθυμούν προκειμένου να συναινέσουν στη μετακίνησή του σε άλλο ελληνικό σύλλογο, κι εν προκειμένω στον Παναθηναϊκό Superfoods.

AP Photo/Chuck Burton

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ