ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανοχή τέλος στον Παναθηναϊκό!

Ανοχή τέλος στον Παναθηναϊκό!

Η ήττα, μα πολύ περισσότερο η εικόνα, του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Επίκεινται αλλαγές στο "τριφύλλι". Σε "αναμμένα κάρβουνα" οι Σάσα Πάβλοβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από ευχή εξελίχθηκε σε... κατάρα για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" είχαν την ευκαιρία να ρεφάρουν τις εντυπώσεις από τις δύο σερί ήττες στο Top 16 της Euroleague, αλλά αντί γι αυτό είδαν ακόμη μεγαλύτερη κρίση να δημιουργείται στο εσωτερικό τους.

Η ήττα, μα πάνω απ όλα η εικόνα, των "πρασίνων" στο ΣΕΦ αρκεί για να προκαλέσει άμεσες εξελίξεις. Ο Τζόναθαν Γκίμπσον είναι ο πρώτος παίκτης που θα προστεθεί στο ρόστερ, αλλά δεν είναι ο μοναδικός που θα φτάσει στο ΟΑΚΑ για να αλλάξει τα δεδομένα και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει από τη μετριότητα του τελευταίου μήνα. Το θέμα είναι αν η γενικότερη δυσαρέσκεια που υπάρχει προς το πρόσωπο του Σάσα Πάβλοβιτς θα "μεταφραστεί" σε κάτι παραπάνω (βλ. αποδέσμευση).

Είναι σαφές πως στο "τριφύλλι" δεν είναι ικανοποιημένοι από την προσφορά του 33χρονου φόργουορντ, ο οποίος σε κανένα σχεδόν σημείο της σεζόν δεν έχει επιβεβαιώσει πως μπορεί να λογίζεται ως ένας εκ των ηγετών της ομάδας. Ούτε καν στον βαθμό που θα του δίνει τη δυνατότητα να "καθαρίζει" παιχνίδια με την ποιότητα και την εμπειρία του. Γι αυτό κι οι ψίθυροι που ακούγονται για την περίπτωσή του έχουν αρχίσει να γίνονται... φωνές.

Ανοχή τέλος στον Παναθηναϊκό!

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αυτό που του διεμήνυσαν ήταν ότι θα τον περιμένουν όσο χρειαστεί, με τον ίδιο να απαντά πως η τελευταία φανέλα που θέλει να φορέσει στην καριέρα του είναι αυτή της Παρτίζαν. Τούτο βέβαια δεν προδικάζει τις εξελίξεις γύρω από την περίπτωσή του, καταδεικνύει όμως σε ένα βαθμό τι συμβαίνει με τον 33χρονο φόργουορντ και πως μπορούν να καταλήξουν τα πράγματα.

Το βέβαιο πάντως είναι πως ο παίκτης δεν νιώθει πλέον άνετα στον Παναθηναϊκό. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι βαριά για τον ίδιο (και τον Όγκνιεν Κούζμιτς ακόμη), με το όνομά του να βρίσκεται πιθανότατα στη λίστα των αποχωρήσεων. Στα παραπάνω προσθέστε ένα ακόμα στοιχείο: την προσπάθεια των "πρασίνων" να υπογράψουν τον Κώστα Παπανικολάου, έναν παίκτη δηλαδή που παίζει στην ίδια θέση -κι ενώ πίσω από αυτόν υπάρχουν οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Το πρόστιμο δεν άλλαξε κάτι

Κι όλα αυτά, ενώ πριν από δέκα ημέρες η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επέβαλε πρόστιμο σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο για την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό και την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Μία κίνηση που δεν είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του "τριφυλλιού" (είχε προηγηθεί μετά την ήττα από τη Ζιέλονα Γκόρα), αλλά αποτελούσε το "καμπανάκι" από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας.

Το "καμπανάκι" όμως μπορεί να εξελιχθεί σε "καμπάνα", ήτοι αποχώρηση αν κάποια πράγματα δεν αλλάξουν άμεσα. Κι η αλήθεια είναι πως φέτος οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν δείχνουν ικανοί να αντιδράσουν άμεσα και να αντιστρέψουν το κλίμα. Τουλάχιστον αυτοί που θα βρίσκονται στην ομάδα τον Φεβρουάριο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ