ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί των Zhejiang Lions

Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί των Zhejiang Lions

Ο Παναθηναϊκός πήρε καλό βαθμό στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί κινεζικού εδάφους απέναντι στους Zhejiang Lions (83-64). Μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Το εμπόδιο των Zhejiang Lions δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα υψηλό για τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι των "πρασίνων" επί κινεζικού εδάφους. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε στην επικράτηση με χαρακτηριστική άνεση, αφού δεν χρειάστηκε να "πατήσει το γκάζι" για να τα καταφέρει (83-64). Πρώτος σκόρερ για το "τριφύλλι" ήταν ο Σάσα Πάβλοβιτς, με 13 πόντους.

Με τον "Σάλε" να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και δίχως να χρειαστεί να πιεστεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα στη Hangzhou, όπου διεξήχθη το πρώτο του φιλικό παιχνίδι για το Euroleague Basketball World Tour. Επόμενο ραντεβού του "τριφυλλιού", αυτό της Τετάρτης με αντίπαλο τους Shangdong Lions (30/9, 15:00).

Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί των Zhejiang Lions

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με αρκετά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Η έλλειψη ρυθμού και ενέργειας ήταν εμφανή προβλήματα, που όμως διορθώνονταν ως επί το πλείστον με την εικόνα της ομάδας στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Τα πολλά χαμένα περιφερειακά σουτ κι η μνημειώδης αστοχία του Τζέιμς Φελντέιν. Ο Δομινικανός γκαρντ ήταν πολύ άστοχος, αφού δεν έβρισκε τον στόχο ούτε κοντά ούτε μακριά από το καλάθι, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ψυχολογία του στην πορεία της αναμέτρησης και να μην μπορέσει να βοηθήσει στο εκτελεστικό κομμάτι. Γι αυτό όμως υπήρχαν άλλοι. Όπως, για παράδειγμα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος έβρισκε πάντα τον τρόπο για να κάνει... τη δουλειά του από το "βαμμένο".

Με τους ψηλούς να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (σ.σ.: οι δεύτερες επιθέσεις αποτέλεσαν το άρμα μάχης του Παναθηναϊκού) και τον Νικ Καλάθη να οργανώνει ιδανικά το παιχνίδι, το "τριφύλλι" δεν άργησε να αποκτήσει διψήφιο προβάδισμα. Από το 11ο λεπτό κιόλας, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (10-20), συνεχίζοντας να εκμεταλλεύονται τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν. Στην πορεία μάλιστα, μπήκε στην (επιθετική) εξίσωση ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος βοήθησε, παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής του.

Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί των Zhejiang Lions

Με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να ξεκινά το τέταρτο δεκάλεπτο με πολλές αλλαγές, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν, βρίσκοντας την ευκαιρία να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (58-67 στο 34'15''), αλλά από εκεί και πέρα κατέρρευσαν. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σκόραραν ουκ ολίγες φορές στον αιφνιδιασμό, τα τρίποντα των γηπεδούχων έβρισκαν το σίδερο, ο προπονητής τους απέσυρε τον Τζέρεμι Πάργκο και κάπως έτσι το "πράσινο" προβάδισμα εκτοξεύθηκε στο τελικό +19 (64-83).

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 48-61, 64-83.

Zhejiang Lions (Τσουν Γιανγκ): Γουέι 1, Ζιγκλόνγκ, Νταπένγκ 3, Χενάν 16 (3), Γαν Χάο 5, Ζιένγκ 6, Μινχούι 2, Γουέν, Πάργκο 10 (1), Χόλμαν 21.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6 (1), Φώτσης 10 (2), Διαμαντίδης 9 (1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 12, Ραντούλιτσα 11, Καλάθης 6, Φελντέιν 3 (6 ασ.), Λούντζης, Καλαϊτζάκης, Γιάνκοβιτς 11(2), Πάβλοβιτς 13 (1).

Σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ