ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοινώθηκε η επιστροφή Φώτση στον Παναθηναϊκό

Ανακοινώθηκε η επιστροφή Φώτση στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του Αντώνη Φώτση στην ομάδα μετά από δύο χρόνια στην Αρμάνι. Τι δήλωσε ο παίκτης αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

« Χαίρομαι πραγματικά που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι ιδιαίτερο, γιατί δεν νιώθω ότι επιστρέφω σε μια ομάδα, αλλά στην οικογένειά μου. Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου», είναι τα πρώτα λόγια του Αντώνη Φώτση στην ιστοσελίδα της "πράσινης" ΚΑΕ για την επισημοποίηση της συμφωνίας τους.

Ο 32άχρονος πάουερ φόργουορντ γύρισε στο "τριφύλλι", μετά από δύο χρόνια θητείας στην Αρμάνι Μιλάνο, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«Αυτό που θέλω είναι να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Σε όλες τις διοργανώσεις. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη…

Γιατί αυτό μετράει στο τέλος και όχι τα λόγια: Ο απολογισμός στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και όχι οι δηλώσεις», ολοκλήρωσε την πρώτη του τοποθέτηση ο Αντώνης Φώτσης ως παίκτης (ξανά) του Παναθηναϊκού.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε από τη μεριά του:

«Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τον Αντώνη Φώτση ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι του και στον Παναθηναϊκό, όπου όλοι τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε. Το γεγονός της επανένταξής του στον Παναθηναϊκό ήταν, για μένα, μια φυσιολογική συνέπεια με δεδομένο ότι ο Αντώνης είναι ταυτισμένος με μεγάλες επιτυχίες της ομάδας μας.

Ως εκ τούτου θεωρούμε δεδομένο ότι ο Αντώνης θα πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Τον υποδεχόμαστε με χαρά και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει στην κατάκτηση κι άλλων τίτλων».

Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει και το βιογραφικό του Αντώνη Φώτση. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Ο Αντώνης Φώτσης γεννήθηκε την 1 Απριλίου του 1981 και «μεγάλωσε» μπασκετικά στον Ηλυσιακό, αλλά ενηλικιώθηκε μπασκετικά στον Παναθηναϊκό, έχοντας φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στα 17 του (1997-98). Έμεινε στον Παναθηναϊκό ως το 2001, όταν άφησε την Ελλάδα για να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ και στους Μέμφις Γκρίζλις. Επέστρεψε το 2002 στον Παναθηναϊκό, όπου έμεινε για ένα χρόνο, πριν υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2003-05). Από την Ισπανία μετακόμισε στη Ρωσία, όπου αγωνίστηκε για την Ντιναμό Μόσχας (2005-08). Για μία ακόμη φορά αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ήρθε το 2008, έμεινε στο τέλος αγωνιστικής περιόδου 2010-11, στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο για δύο χρόνια (2011-13), για να γυρίσει και πάλι στον Παναθηναϊκό φέτος, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Σε όλα αυτά τα χρόνια ο Φώτσης έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους:

1998 Πρωτάθλημα Ελλάδας, Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων

1999 Πρωτάθλημα Ελλάδας

2000 Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα Ελλάδας

2001 Πρωτάθλημα Ελλάδας

2003 Πρωτάθλημα Ελλάδας, Κύπελλο Ελλάδας

2005 Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ, Πρωτάθλημα Ισπανίας (Ρεάλ Μαδρίτης)

2006 ULEB Cup (Ντιναμό Μόσχας), Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με την Εθνική Ανδρών

2009 Ευρωλίγκα, Χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ, Πρωτάθλημα Ελλάδας, Κύπελλο Ελλάδας

2010 Πρωτάθλημα Ελλάδας

2011 Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα Ελλάδας

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ