ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοινώθηκε ο Πεδουλάκης από τον Παναθηναϊκό

Ανακοινώθηκε ο Πεδουλάκης από τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Αργύρη Πεδουλάκη για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Πιάνει αμέσως δουλειά ο έμπειρος τεχνικός. Μπαίνει στην ομάδα ο Νίκος Παππάς.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το "τριφύλλι". Οι "πράσινοι" κατέληξαν άμεσα στη διάδοχη κατάσταση, με τον έμπειρο τεχνικό να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπως αναφέρει η επίσημη θέση της ομάδας.

" Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αργύρη Πεδουλάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με στόχο την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Sport24 Radio 103.3 είχε προαναγγείλει την επιστροφή του "Άρτζι" στον πάγκο της ομάδας με κείμενο, λίγη ώρα πριν την επισημοποίηση της επιστροφής .

Στο πλευρό του Αργύρη Πεδουλάκη θα βρίσκεται ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του "τριφυλλιού". Οι δύο άνδρες θα πιάσουν άμεσα δουλειά, κάνοντας την πρώτη τους προπόνηση το Σάββατο (21/4), αφού σήμερα (20/4) υπάρχει ρεπό. Δεν αποκλείεται μάλιστα στην ομάδα να επιστρέψει ακόμη ένας ασίσταντ κόουτς. Ο λόγος για τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο διεκδικεί την κατάκτηση του τροπαίου.

Παρεμπιπτόντως, από το "τριφύλλι" αποχωρούν όλοι οι βοηθοί που υπήρχαν επί των ημερών του Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τους Μίλαν Μίνιτς και Γκόραν Μπιέντοφ να αποτελούν επίσης παρελθόν. Όχι όμως κι ο Νίκος Παππάς, που αποτελεί μέλος της ομάδας εδώ και τρία χρόνια.

Η ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ο προπονητής που διαδέχθηκε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στις 2 Ιουλίου 2012, το "τριφύλλι" ανακοίνωνε τη συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος έμεινε στο πόστο του για ενάμιση χρόνο. Μέχρι τις 8 Μαρτίου 2014, όπου απολύθηκε (σ.σ.: παρεμπιπτόντως, κι αυτός μετά από εντός έδρας ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα), κατέκτησε το νταμπλ του 2013, όπως επίσης το Κύπελλο Ελλάδος του 2014, απέναντι στον Άρη.

Το πρωτάθλημα που κατέκτησε μάλιστα ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αφού συνδυάστηκε με "σκούπα" σε βάρος του Ολυμπιακού. Κι όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες αφότου οι "ερυθρόλευκοι" κατακτούσαν τον δεύτερο σερί τίτλο τους στην Euroleague.

Επί των ημερών του, το "τριφύλλι" είχε ως σήμα κατατεθέν την πολύ σκληρή του άμυνα, την ώρα που έφτασε ένα βήμα από το Final Four του Λονδίνου. Οι "πράσινοι" έκαναν αρχικά το "μπρέικ" απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πήραν το Game 3 στο ΟΑΚΑ, αλλά την ύστατη στιγμή οι "μπλαουγκράνα" απάντησαν με δική τους εκτός έδρας νίκη. Εν τέλει, η σειρά ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει το εισιτήριο για το Final Four του 2013.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ

Πέραν του "Αρτζι", στην ομάδα υπάρχει μία ακόμη επιστροφή. Αυτή του Νίκου Παππά. Ο 26χρονος γκαρντ θα επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν δεδομένο από τη στιγμή που υπήρξε η απομάκρυνση του Σάσα Τζόρτζεβιτς από τη θέση του προπονητή. Δεν είναι... μυστικό άλλωστε πως οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν οι καλύτερες, κάτι που είχε επιβεβαιώσει κι ο μέχρι πρότινος head coach του "τριφυλλιού" σε συνέντευξη που είχε δώσει στη NOVA.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ