ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αmber alert για Καλάθη

Αmber alert για Καλάθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αναζητά τον καλό Νικ Καλάθη, ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν μοιάζει εγκλωβισμένος και χωρίς ψυχολογία. Το Sport24.gr αναλύει…

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την βαριά ήττα του "τριφυλλιού" στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό και φυσικά ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Είναι αλήθεια πως γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα για την κακή απόδοση του Νικ Καλάθη στο ξεκίνημα της σεζόν -και σε συνέχεια της προηγούμενης.

Mετά απ’ όσα συνέβησαν στο ματς για την δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League στο ΣΕΦ δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στον αρχηγό του "τριφυλλιού" που μοιάζει εγκλωβισμένος από την στιγμή μάλιστα που έχει μείνει μόνος στη θέση του πόιντ γκαρντ, μετά τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά από την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους", με συνέπεια με την απόδοσή του να συγκεντρώνει τα περισσότερα παράπονα.

" Δεν συγχωρείται σε μας ο Νικ να μην είναι καλά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή. Οι αντίπαλοι επιλέγουν την άμυνα αυτή και πρέπει να έχουμε άλλη λύση, αλλά δεν έχουμε καν λύση ελλείψει του Μάικ Τζέιμς", υποστήριξε ο τεχνικός των "πράσινων" μετά την κακή βραδιά για την ομάδα του στο ΣΕΦ.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στον τρόπο που λειτουργεί πάνω στο παρκέ ο Καλάθης, αφού αυτή η κουβέντα ξεκίνησε πρόωρα, στο πρώτο επίσημο ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου ο ομογενής πλεϊμέικερ δεν βρήκε τον στόχο από την περιφέρεια, έχοντας 0/8 τρίποντα. Τι είπε τότε; " Νομίζω ότι ο Νικ (Καλάθης) πίεσε παραπάνω απ ότι έπρεπε το σουτ. Το κατάλαβε κι αυτός στη διάρκεια του αγώνα, από τη στιγμή που στο δ' δεκάλεπτο πήγε περισσότερο στις διεισδύσεις".

Βέβαια αυτό δεν έδειξε να αλλάζει στη συνέχεια, αφού η δυστοκία από τα 6μ75 συνεχίστηκε τόσο με Προμηθέα Πατρών όσο και με Ζάλγκιρις. Η λιθουανική ομάδα προτίμησε να τον αφήσει να σουτάρει ανενόχλητος, δικαιώθηκε απόλυτα (είχε 1/5), ενώ -σα να μην έφτανε αυτό- ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα πως " κάναμε επίτηδες φάουλ στον Καλάθη, έπρεπε να ρισκάρουμε. Έμοιαζε για εμάς η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή. Θα έλεγα πως σε ένα βαθμό δικαιωθήκαμε αφού είχε 4/8 βολές. Πήραμε αυτό που θέλαμε από τα φάουλ που κάναμε, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε απόλυτα".

Ο εύκολος στόχος

Όπως γίνεται αντιληπτό και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Νικ Καλάθης γίνεται ο εύκολος στόχος για τις αντίπαλες άμυνες που επιλέγουν να τον αντιμετωπίσουν από απόσταση, γνωρίζοντας πως δεν είναι συνεπής από τα 6μ75. Μέχρι τώρα ο αρχηγός της ομάδας δεν έχει καταφέρει να το ελέγξει και πλην από λίγες περιπτώσεις, προσεγγίζει λανθασμένα τις επιλογές που έχει πέφτοντας στην… παγίδα των αντιπάλων που καταφέρουν να του χαλούν τη συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι.

Αφήνει στην άκρη τη δημιουργία και τα δυνατά του σημεία και προσπαθεί να βρει ρυθμό μέσα από το σκοράρισμα, ειδικά από μακρινή απόσταση. Κάπως έτσι χαλάει την ψυχολογία του, που φαίνεται ότι μέσα στο παρκέ δεν είναι στα καλύτερα της, αλλά και το πλάνο της ομάδας που φυσικά δεν είναι να βγαίνει ο Καλάθης στα 6μ75, ώστε να εκτελέσει. Κοινώς κάνει πράγματα πέρα από αυτά που ενδεχομένως "πρέπει" στη διάρκεια των αγώνων, με αποτέλεσμα να χαλάει το μυαλό του.

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός θέλει τον καλό Νικ Καλάθη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του στοιχεία στον δύσκολο δρόμο που έχει να βαδίσει και σε συνδυασμό με ακόμα μία προσθήκη να δυναμώσει περισσότερο στη θέση του πόιντ γκαρντ, ώστε να έχει τύχη αφού με πειράματα θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα, ειδικά απέναντι σε ποιοτικές ομάδες επιπέδου EuroLeague.

Αmber alert για Καλάθη
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ