ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλλάζει κόντρα στον χρόνο

Αλλάζει κόντρα στον χρόνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα πρώτα δείγματα του Παναθηναϊκού μετά την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη, οι νέοι ρόλοι, ο Παππάς και το πρόβλημα με Γιάνκοβιτς. Tο Sport24.gr αναλύει…

H πορεία για τους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί ν’ αλλάξει πράγματα κόντρα στον χρόνο που τον πιέζει αλλά και τα προβλήματα, αφού μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη χτύπησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Είναι αλήθεια, πως αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για τη συνέχεια, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει για χρόνος για… δάκρυα, άρα οι "πράσινοι" πρέπει να κοιτάξουν μπροστά καλύπτοντας τα κενά τους και αφομοιώνοντας το συντομότερο δυνατό όσα ζητάει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Στο πρώτο ματς απέναντι στον Κολοσσό, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" θέλησε να δει κάποια πράγματα και σε γενικές γραμμές οι "πράσινοι" πήραν καλό βαθμό. Η ομάδα δεν… πάτησε φρένο σε κανένα σημείο κι εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό της ταλέντο.

Ακόμα και σε υπερβολικές προσπάθειες, ο Πεδουλάκης δεν σταμάτησε να επιβραβεύει τους παίκτες του, κάνοντας ξεκάθαρο πως θέλει να τονώσει την ψυχολογία τους στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι 21 ασίστ ήταν το θετικό στοιχείο της ημέρας και τα 18 λάθη το αρνητικό, μάλιστα τα περισσότερα από αυτά χωρίς ιδιαίτερη πίεση, κάτι όμως που μπει στο "μικροσκόπιο" τις επόμενες ημέρες.

Δίνει ρόλους, τους θέλει ετοιμοπόλεμους

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει, ο Πεδουλάκης θέλει να δώσει συγκεκριμένους ρόλους στους παίκτες του, ανάλογα με την πεντάδα που βρίσκεται στο παρκέ. Ξεκίνησε, το ματς με Καλάθη, Φελντέιν, Ουίλιαμς, Χάντερ και Γκιστ θέλοντας να δώσει ενέργεια από το ξεκίνημα.

Από τη στιγμή που οι "πράσινοι" κυκλοφόρησαν τη μπάλα όλα έγιναν πιο εύκολα, ειδικά για τον Φελντέιν που ήταν ασταμάτητος. Την ίδια στιγμή ο Ουίλιαμς απέφυγε τις πολλές ατομικές ενέργειες κι έπαιρνε προσπάθειες μέσα από συνεργασία. Πριν συμπληρωθούν οκτώ λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ροτέισον 10 παικτών αφού πάτησαν το παρκέ, οι Διαμαντίδης, Χέινς, Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Ραντούλιτσα.

Ο τελευταίος θα συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση ενώ ενεργοποιείται ξανά ο Αντώνης Φώτσης του οποίου οι λύσεις έλειψαν το προηγούμενο διάστημα. Από κει και πέρα, ο Μαρκίζ Χέινς, ανεβάζει ρυθμούς στο κρίσιμο σημείο δείχνοντας γι’ ακόμα μία φορά πως μπορεί ν’ ανταποκριθεί εκτελεστικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πόιντ γκαρντ.

Μέσα στην καλή εικόνα, ο Πεδουλάκης έριξε και τον Νίκο Παππά στο πρώτο ματς των πλέι οφ και το αποτέλεσμα μόνο θετικό ήταν αφού έδειξε πανέτοιμος να προσφέρει, σε ένα σημείο όπου για τους "πράσινους" δεν περισσεύει κανείς. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του τεχνικού επιτελείου στο νέο πρόβλημα που… χτύπησε την ομάδα με τον τραυματισμό του Γιάνκοβιτς.

Το πιθανότερο είναι να βλέπουμε στο "3" τους Ουίλιαμς και Διαμαντίδη, ανάλογα φυσικά με τις συνθήκες των αναμετρήσεων.

Όπως και να έχει όμως, περισσότερα πράγματα θα δούμε από μετά την δεύτερη αναμέτρηση με τον Κολοσσό στη Ρόδο καθώς οι "πράσινοι" θα έχουν περισσότερο χρόνο μπροστά τους, ώστε να προετοιμαστούν και αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού αφού τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα με τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ