ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αιφνιδιασμοί, τρίποντα και +39 με Λαύριο

Αιφνιδιασμοί, τρίποντα και +39 με Λαύριο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε με 95-56 το Λαύριο στο φιλικό παιχνίδι που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό κι έδειξε πως είναι έτοιμος να πατήσει… γκάζι από νωρίς (videos).

Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ που ένιωθε ενοχλήσεις και θα μείνει εκτός για δύο μέρες αλλά και του Κρις Σίνγκλετον που αναμένεται στην Αθήνα την Πέμπτη (8/9), δεν επέτρεψαν στους "πράσινους" να παρουσιάσουν το αγωνιστικό τους πλάνο με ξεκάθαρο τρόπο.

Παρόλα αυτά γι’ ακόμα μία φορά απέδειξαν πως θα παίζουν σε μεγάλες ταχύτητες την ερχόμενη σεζόν. Αυτό είχε ως συνέπεια να δείξουν που καλό πρόσωπο στο φιλικό με το Λαύριο όπου έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα του αγώνα θα ενισχύσουν την προσπάθεια των γηπεδούχων και παράλληλα το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαυρεωτικής.

Με 16 εύστοχα τρίποντα, γρήγορο παιχνίδι και καλή παρουσία απ’ όλους ο Παναθηναϊκός Superfoods έβαλε θετικό πρόσημο σε ακόμα ένα τεστ. Παράλληλα έδειξε πως θ’ αλλάξει η φιλοσοφία όταν ο Γιάννης Μπουρούσης πατάει στο παρκέ. Περισσότερα όμως, ο Πεδουλάκης θα δει στο επόμενο φιλικό με την Κύμη εκεί όπου όλοι οι παίκτες του θα είναι ετοιμοπόλεμοι.

Ορεξάτος ο Νίκολς, μέσα και οι μικροί

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε από τους παίκτες να βγάλουν ενέργεια και να είναι σοβαροί. Οι Τζέιμς, Ρίβερς, Παππάς, Φώτσης και Μπουρούσης που βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα φρόντισαν να πατήσουν πολύ γρήγορα το γκάζι, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ν’ αντισταθούν, με συνέπεια να δέχονται τις παρατηρήσεις του Χρήστου Σερέλη. Έπειτα από τα μέσα της πρώτης περιόδου ο τεχνικός του "τριφυλλιού", ξεκίνησε τις αλλαγές, ωστόσο οι "πράσινοι" ήταν καταιγιστικοί.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ταχύτητα στο παιχνίδι τους οι παίκτες του "τριφυλλιού" έβρισκαν ελεύθερα σουτ και εκτελούσαν από τα 6.75. Όπως γίνεται αντιληπτό ο αγώνας μετατράπηκε σε καλή προπόνηση για τον Παναθηναϊκό Superfoods από το ξεκίνημα και ο Ντιμίτρις Νίκολς διαμόρφωσε το 26-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Αμερικανός φόργουορντ στο πρώτο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα έδειξε πολύ καλά στοιχεία παρά το γεγονός πως είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Με πολύ καλή άμυνα, οι "πράσινοι" δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης και στη συνέχεια… χτυπούσαν στο transition ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά Ο… βομβαρδισμός συνεχίστηκε από τα 6.75. Ο Πεδουλάκης πέρα από τον Μπουρούση στο "5", δοκίμαζε τόσο τον Πατ Καλάθη όσο και τον Κωστή Γόντικα ενώ όπως αναμενόταν στον "1" είδαμε αρκετές φορές τον Νίκο Παππά. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, ωστόσο στο επόμενο τεστ το τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού" θα μπορεί να δει περισσότερα πράγματα αφού η ομάδα θα είναι πλήρης.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 33-59, 43-80, 56-95

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πεδουλάκης): Νίκολς 12(2), Ρίβερς 15(4), Τζέιμς 5(1), Μποχωρίδης 5(1), Πατ Καλάθης 3, Φώτσης 8(2), Παππάς 14(2), Φελντέιν 17(3), Χαραλαμπόπουλος 3, Καλαιτζάκης, Γόντικας, Λούντζης, Μπουρούσης 11(1), Νικ Καλάθης 2.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γιανγκ 15(2) , Χαμιλτον 5(1), Πάντερ 4, Τσίρος, Ψαρόπουλος, Νικολόπουλος 2, Κακλαμανάκης 11, Γιαννακόπουλος 5, Αναγνωστάκης 3(1), Περάκης 4, Μπεκφορντ, Κοκ 7.

Παναγιωτόπουλος: "Είδαμε ένα μέρος αυτών που δουλεύουμε"

Μιλώντας μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού Superfoods, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι " βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας και σήμερα είδαμε ένα μεγάλο μέρος αυτών που έχουμε δουλέψει. Σίγουρα όμως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ο Νίκολς ήρθε χθες ενώ περιμένουμε ακόμη και τον Σίνγκλετον. Από την Παρασκευή που θα είμαστε όλοι μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε και μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Σε ό,τι αφορά το πόσα θα αλλάξουν μετά τις προσθήκες των Ντιμίτρις Νίκολς και Κρις Σίνγκλετον είπε πως " σήμερα έλειπε και ο Γκιστ, οπότε σίγουρα αυτό που μπορούμε να βρούμε είναι παραπάνω ενέργεια στο κομμάτι της άμυνας αλλά και περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Πρόκειται για παιδιά που αγωνίζονται σε θέσεις που είχαμε έλλειψη σήμερα οπότε σίγουρα θα μας βοηθήσουν".

Τέλος, αναφορικά με τους νεαρούς αθλητές της ομάδας, σχολίασε ότι " είμαστε ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές, αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται σε αυτή την ομάδα. Για να φοράς αυτή τη φανέλα θα πρέπει να δίνεις το 1000% σε κάθε προπόνηση και μέρα με τη μέρα πρέπει να γίνεσαι καλύτερος".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ