ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγγιξε ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ρεκόρ ο Καλάθης!

Αγγιξε ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ρεκόρ ο Καλάθης!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ονειρική, εκπληκτική βραδιά για τον Καλάθη στη Γερμανία! Ο άσος του Παναθηναϊκού άγγιξε επίδοση-όνειρο που δεν έχει σημειωθεί στη EuroLeague τα τελευταία δέκα χρόνια!

Στο ματς της Κυριακής με τον Κόροιβο , έπαιξε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά. Σκόραρε 8 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ. Στο πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης με την ομάδα της Αμαλιάδας, ο άσος του Παναθηναϊκού είχε 6/8/5. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αν χρειαζόταν να αγωνιστεί περισσότερο, θα είχε γράψει το πρώτο triple-double στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια και εκείνο του Αμερικανού Τόρεϊ Μπραγκς σε αγώνα του Άρη με το Μαρούσι. Ο Καλάθης ήξερε πως δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί. Ήξερε πως θα έχει κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει κάτι που στην Ευρώπη δεν το βλέπουμε συχνά. Για την ακρίβεια, το βλέπουμε σπάνια. Κι ενώ τα έκανε όλα... σωστά (δεν έγραψε ούτε ένα λάθος στη στατιστική του), έχασε ξανά το "παράσημο".

Απέναντι στη Μπάμπεργκ, λοιπόν, στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης έκανε πράγματα και θαύματα. Τελείωσε την πρώτη περίοδο με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, το ημίχρονο με 4/6/6 μιας και δεν έπαιξε αρκετά στη δεύτερη και επέστρεψε στο τρίτο δεκάλεπτο για να αγγίξει το "όνειρο". Με ένα μικρό ξέσπασμα έφτασε το 8/8/8 (δεν του δόθηκε κακώς μια ασίστ σε αιφνιδιασμό του Ρίβερς),

Έβαλε τρίποντο στο 35 για το 11/8/8, έδωσε άλει-ουπ στον Γκιστ για το 11/8/9, πήρε αμυντικό ριμπάουντ για το 11/9/9 ένα λεπτό πριν το τέλος, μάζεψε άλλο ένα για το 11/10/9 και ένα επιθετικό που οδήγησε στο νικητήριο καλάθι για το 13/11/9, αλλά... Αλλά έμεινε εκεί. Μία τελική πάσα μακριά από την επίδοση-όνειρο για κάθε επαγγελματία μπασκετμπολίστα. Ο Νικ είναι σε ΤΡΟΜΕΡΗ κατάσταση (ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στην αξιολόγηση με 29 μονάδες) στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού και δείχνει ότι κάποια στιγμή, είτε στην Ελλάδα, είτε στη EuroLeague θα γράψει το triple-double που θα τον βάλει στη λίστα των κορυφαίων.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ!

Για την ιστορία, ο μοναδικός που έχει γράψει triple-double στη EuroLeague με τη νέα της μορφή (από το 2000 κι έπειτα), είναι ο Nikola Vujcic και μάλιστα δυο φορές. Το τελευταίο του ήταν στις 30 Νοεμβρίου του 2006, στο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Ολίμπια Λουμπλιάνα, όταν σκόραρε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης για την ιστορία, ο τελευταίος Έλληνας (σε ελληνική ομάδα, όχι ο Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ και ο Αντετοκούνμπο των Bucks) που έγραψε triple-double, είναι ο Άγγελος Κορωνιός σε ματς της 11ης Απριλίου του 1992, όταν πέτυχε 31 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 10 ριμπάουντ σε αγώνα του Περιστερίου με τον Πανιώνιο (62-81).

Twitter @harris_stavrou

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ