ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Xρειάζεται "4άρι" ο Ολυμπιακός;

Xρειάζεται "4άρι" ο Ολυμπιακός;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται και το ενδεχόμενο να μην πάρει πάουερ-φόργουορντ, έχοντας πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Δημήτρη Αγραβάνη. Χρειάζεται να πάρει "4άρι" η ομάδα; Ψήφισε στο poll του Sport24.gr

Ο Ολυμπιακός φέτος το καλοκαίρι ψάχνει για ένα αθλητικό "4άρι" για να ενισχύσει το ρόστερ του. Πρώτος στόχος ήταν ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος υπέγραψε στους Μαϊάμι Χιτ, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι Πειραιώτες έχουν στην κορυφή της λίστας τους τον Κένι Γκάμπριελ.

Η σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι μεγάλη, τα παιχνίδια θα αυξηθούν σε σχέση με πέρσι και στο ρόστερ της η κάθε ομάδα, πέρα από την ποιότητα, θα χρειαστεί και ποσότητα παικτών. Με βάση όμως το υλικό που έχουν οι Πειραιώτες στην διάθεση τους, είναι απαραίτητη και επιτακτική η απόκτηση ενός έξτρα πάουερ-φόργουορντ;

Ο Ολυμπιακός έχει την ευτυχία να διαθέτει στο ρόστερ του τον ίσως κορυφαίο πάουερ-φόργουορντ των τελευταίων ετών στην Euroleague, Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Και στην νέα σεζόν θα αποτελεί το βασικό 4άρι" των Πειραιωτών, όντας παράλληλα και το σημείο αναφοράς των πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στην ρακέτα τους.

Πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, υπάρχει ο Δημήτρης Αγραβάνης και κυρίως ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ναι, η βασική θέση του "Πάπι" είναι εκείνη του σμολ-φόργουορντ, εκεί και ο ίδιος αισθάνεται πιο άνετα να παίζει, αλλά από την στιγμή που στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν δύο ποιοτικά "3άρια", οι Κώστας Παπανικολάου και Ματ Λοτζέσκι (συν το γεγονός πως θα υπάρξουν και σχήματα με τρία γκαρντ) οι οποίοι θα κάνουν ροτέισον στην συγκεκριμένη θέση, το "μέλλον" του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ερυθρόλευκο ρόστερ (τουλάχιστον για την νέα σεζόν) είναι κυρίως στο "4" και φέτος το καλοκαίρι θα δουλέψει σε αυτό το πόστο ώστε να κάνει "κτήμα" του την θέση.

Στο ενδεχόμενο που αποκτηθεί ο Κένι Γκάμπριελ (είτε οποιοδήποτε αθλητικό "4άρι"), ο Ιωάννης Παπαπέτρου, στα 22 του χρόνια, στην τέταρτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (ήρθε το 2013), ενδέχεται να είναι "τρίτος" παίκτης, τόσο στο "3", όσο και στο "4". Στην ηλικία του, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο βασικός σμολ-φόργουορντ του Ολυμπιακού, κατακτώντας το πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2012.

Για την ομάδα του Ολυμπιακού, ειδικά με βάσει την φιλοσοφία και την νοοτροπία που πορεύεται από το καλοκαίρι του 2011 και μετά, παίζουν σημαντικό ρόλο θέματα όπως η χημεία, το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η ομοιογένεια, αλλά και οι παίκτες να είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με τον ρόλο τους μέσα στο σύνολο. Ενδεχόμενη απόκτηση "4αριού" θα διατηρήσει τις ισορροπίες στο ρόστερ;

Στον Πειραιά, λοιπόν, ναι μεν σκέπτονται την απόκτηση ενός αθλητικού πάουερ-φόργουορντ, αλλά παράλληλα προβληματίζονται για το αν μία τέτοια κίνηση θα "κολλήσει" στην ομάδα ή αν θα χαλάσει τις ισορροπίες. Ο Ολυμπιακός, ειδικά τα τελευταία χρόνια, πιστεύει και ποντάρει στους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι και αποτελούν τα θεμέλια του βασικού κορμού του. Και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά και ο Δημήτρης Αγραβάνης, συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ