ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βλέπει Τζάκσον και στο βάθος Σλούκας

Βλέπει Τζάκσον και στο βάθος Σλούκας

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε επαφή με την πλευρά του Άαρον Τζάκσον, αλλά οι Πειραιώτες είναι στην αναμονή και περιμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κώστα Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λετονού σουτέρ, Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος θα πάρει την θέση του Έρικ Γκριν στο ρόστερ (δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν στο συμβόλαιο του) και πλέον οι Πειραιώτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στην θέση του πλέι-μέικερ, για τον γκαρντ που θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ, καθώς πάρθηκε η απόφαση να μην ανανεωθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, όπως έχουμε αναφέρει, έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Άαρον Τζάκσον. Ο 31χρονος (6/5/1986) γκαρντ μοιάζει σαν τον ιδανικό παίκτη για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ. Πιο κοντός (1.90), αλλά σκληροτράχηλος αμυντικός. Αρέσκεται να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (47.7% στα τρίποντα με 31/65 σουτ) και είναι ένας πλέι-μέικερ που προσφέρει ενεργά στην δημιουργία (3.6 ασίστ στην EuroLeague).

Έζησε για πέντε σεζόν στην Μόσχα και ήταν από τα βασικά "γρανάζια" της ΤΣΣΚΑ, συμμετέχοντας σε ισάριθμα Final Four. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τον άφησε ελεύθερο, διαθέτει την επιθυμητή ποιότητα και εμπειρία που αναζητά ο Ολυμπιακός, αλλά στο παιχνίδι της απόκτησης του έχουν μπει αρκετοί σύλλογοι, όπως η Αναντολού Εφές. Είναι γεγονός πως οι Πειραιώτες ήρθαν σε επαφή με την πλευρά του Άαρον Τζάκσον και συζήτησαν το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συνεργασίας. Όμως, οι "ερυθρόλευκοι" δεν βιάζονται να "κλείσουν" την συγκεγκριμένη υπόθεση και ο λόγος είναι ο Κώστας Σλούκας! Στόχος είναι να αποκτηθεί ένας εκ των δύο, όχι και οι δύο.

Και στο βάθος... Σλούκας

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, αναμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κώστα Σλούκα με την Φενέρμπαχτσε και περιμένουν στη... γωνία. Η τουρκική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για να ανανεώσει την μεταξύ τους συνεργασία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του με σχετική μείωση αποδοχών. Ο Έλληνας γκαρντ είναι απογοητευμένος με το γεγονός αυτό ( κάτι που φάνηκε και στον τελικό κόντρα στην Μπεσίκτας), είναι προβληματισμένος για τον ρόλο που θα έχει στο ρόστερ στην ερχόμενη σεζόν και παράλληλα δεν είναι ενθουσιασμένος στην ιδέα να παραμείνει κάτοικος Κωνσταντινούπολης για τα επόμενα χρόνια, καθώς η πόλη (και γενικότερα η χώρα) έχει αρκετούς κινδύνους. Το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του, μοιάζει το ιδανικότερο σενάριο για εκείνον.

Στο ενδεχόμενο που επέλθει διαζύγιο ανάμεσα στον Κώστα Σλούκα και την Φενέρμπαχτσε (υπάρχει όρος πως με το ποσό των 150.000 ευρώ μπορούν να "σπάσουν" την συνεργασία τους, τόσο η ομάδα, όσο και ο παίκτης) και ο Έλληνας γκαρντ μείνει ελεύθερος (το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις επόμενες μέρες), είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του, εκφράζοντας του "ζεστό" ενδιαφέρον, προσφέροντας του παράλληλα και τον ρόλο του πλέι-μέικερ στο ρόστερ (κάτι που το ήθελε πριν φύγει από τον Πειραιά), αν και μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και στις δύο θέσεις των γκαρντ.

Τους προηγούμενες μήνες, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν "παγώσει" και επικρατούσε ψυχρότητα. Πλέον, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν "ζεστάνει" και ο Κώστας Σλούκας είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όπως και οι Πειραιώτες γνωρίζουν πως ο 27χρονος γκαρντ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι, στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει από την Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

Μπορεί να ειπώθηκαν πολλά το καλοκαίρι του 2015, όταν και ο Κώστας Σλούκας αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, αλλά όπως είχε τονίσει και ο παίκτης σε ανακοίνωση του "δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν" , αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Πειραιά. Αναμφίβολα, τον είχε στεναχωρήσει και πικράνει η αντιμετώπιση που είχε στο ΣΕΦ τον περασμένο Δεκέμβρη. Όταν και επέστρεψε σαν αντίπαλος με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε, ακούγωντας πολλές αποδοκιμασίες. Ένιωσε πως μερίδα οπαδών των "ερυθρολεύκων" δεν αναγνώρισε την πολυετή προσφορά του στην ομάδα, έχοντας συμμετάσχει με ενεργό ρόλο σε όλες τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, αλλά παράλληλα γνωρίζει πως όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Κώστας Παπανικολάου σε συνέντευξη του στο Sport24.gr, " οι υγιώς σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί, ξέρουν τι σημαίνει Σλούκας".

Είναι γεγονός πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν ενοχληθεί με την συμπεριφορά του Έλληνα γκαρντ κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2015, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και ο όποιος θυμός έχει καταλαγιάσει. Πλέον, σκεπτόμενοι με περισσότερη ψύχραιμη και καθαρή σκέψη, ξέρουν πως ο Κώστας Σλούκας αποτελεί μέλος του βασικού γηγενή κορμού των επιτυχιών της ομάδας τους, ένας παίκτης πάνω στον οποίο πίστεψαν και επένδυσαν εύστοχα το 2008 (αποκτώντας τον από τον Μαντουλίδη σε ηλικία 18 ετών), ο οποίος και ακολούθως τους δικαίωσε με την απόδοση του, συνεισφέροντας τα μέγιστα στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον θεωρούν "δικό τους παιδί" και εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία και αποκτήσει την ελευθερία του, θέλουν να επαναφέρουν τον παίκτη στην "οικογένεια" τους (όπως έπραξαν πέρσι και με τον Κώστα Παπανικολάου), αντιμετωπίζοντας τον και ως τον αθλητή που μελλοντικά θα πάρει τα ηνία από τον Βασίλη Σπανούλη.

Είναι δεδομένο πως στο ενδεχόμενο που ο Κώστας Σλούκας αποχωρήσει από την Φενέρμπαχτσε, θα κινηθεί και ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του, ο οποίος θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του. Ο 27χρονος γκαρντ, όμως, εφόσον πάρει την ελευθερία του, έχει ξεκάθαρη προτεραιότητα του τον Ολυμπιακό. Τόσο γιατί έχει "δεθεί" με την ομάδα (αγωνίστηκε για μία επταετία στο μεγάλο λιμάνι) κ αι τους συμπαίκτες του (όντας καλός φίλους με τους περισσότερους) , όσο και επειδή θα ήθελε να επιστρέψει σε ένα γνώριμο και οικείο περιβάλλον.

Σαφώς θα παίξει ρόλο και το οικονομικό θέμα, αλλά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν ήδη δείξει τις... άγριες διαθέσεις τους φέτος το καλοκαίρι, ανανεώνοντας γρήγορα και έγκαιρα τόσο το συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη, όσο και του Βαγγέλη Μάντζαρη, καταθέτοντας τους εξαιρετικές προσφορές, ενώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Γιάνις Στρέλνιεκς. Οι πρόεδροι των "ερυθρολεύκων" έχουν πεισμώσει και δείχνουν την αποφασιστικότητα να ενισχύσουν το ρόστερ τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ