ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βλέπει σε D-League και Κίνα για σέντερ

Βλέπει σε D-League και Κίνα για σέντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σφαιρόπουλος ήθελε τον Φρανκ Έλεγκαρ, έχοντας πάρει και καλές συστάσεις από τον Ντάνιελ Χάκετ, αλλά πλέον κοιτάζει και παίκτες που δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Ξεχωρίζει ο Ρόναλντ Ρόμπερτς από την D-League, ματιές και στην Κίνα.

Ο Φρανκ Έλεγκαρ της Άνκαρα ήταν ο μεγάλος και διακαής πόθος του Γιάννη Σφαιρόπουλου τις τελευταίες μέρες για την θέση του αθλητικού σέντερ, αλλά η υπόθεση του "ναυάγησε" οριστικά, καθώς ο τουρκικός σύλλογος απάντησε αρνητικά για δεύτερη σερί φορά στον Ολυμπιακό και τη νέα ιδιαίτερα βελτιωμένη οικονομική πρόταση.

Ο Ντάνιελ Χάκετ είχε για συμπαίκτη του Φρανκ Έλεγκαρ στην Αρμάνι Μιλάνο την περασμένη σεζόν και ο Ιταλός γκαρντ μίλησε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του Αμερικανού σέντερ. Ειδικά όταν ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού του ζήτησε στοιχεία για το αγωνιστικό του προφίλ και να του τον σκιαγραφίσει. Για το γεγονός ότι διαθέτει αρκετά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία ταίριαζαν στα "θέλω" του προπονητή των Πειραιωτών, αλλά και ευρωπαϊκή εμπειρία που ήταν από τα βασικά του "θέλω". Πλέον, όμως, ο Ολυμπιακός κοιτάζει για άλλες περιπτώσεις "ψηλών" και ουσιαστικά πάει για... buzzer-beater κίνηση, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία (το απόγευμα της Τετάρτης, 24/2) για να δηλώσει παίκτη στην Euroleague μετά το δεύτερο όχι της Άνκαρα.

Άλλαξαν τα δεδομένα, θέλει και σέντερ πλέον δίχως ευρωπαϊκή εμπειρία

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει έναν παίκτη που να διαθέτει εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ήταν κάθετα αρνητικός στην προσθήκη ενός σέντερ που δεν θα είχε παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Πλέον, όμως, έχοντας φτάσει λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας ώστε οι "ερυθρόλευκοι" να δηλώσουν παίκτη στην Euroleague, τα δεδομένα αλλάζουν και ο Ολυμπιακός αναζητά "ψηλό" τόσο από την D-League, όσο και από το πρωτάθλημα της Κίνας, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο απόκτησης "5αριών" που δεν έχουν εμπειρία στην Ευρώπη. Βασικό ζητούμενο: να διαθέτει αθλητικά προσόντα.

Εξέτασε εκ νέου Ρόμπερτς

Βλέπει σε D-League και Κίνα για σέντερ

Μία από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός από την D-League είναι και ο 25χρονος (5/8/1991) Αμερικανός σέντερ, Ρόναλντ Ρόμπερτς (2.03 μ.), ο οποίος αγωνίζεται στους Ράπτορς 905. Πρόκειται για ένα "5άρι" με αθλητικά προσόντα, ο οποίος όμως δεν έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, καθώς σε 24 ματς φέτος έχει μέσο όρο 18.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ στην άμυνα και 3.6 ριμπάουντ στην επίθεση . Οι Πειραιώτες είχαν εξετάσει την περίπτωση του και λίγο πριν έρθει στο μεγάλο λιμάνι ο Σον Τζέιμς, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε με δική του επιθυμία. Κάτι που έγινε εκ νέου αλλά ο τραυματισμός του από τις 5 Φεβρουαρίου όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά αποτελεί "πονοκέφαλος".

Ο Ρόναλντ Ρόμπερτς εν δράσει:

Στα υπόψη και σέντερ που αγωνίζεται στην Κίνα

Ο Ολυμπιακός, παράλληλα, βλέπει και παίκτες που αγωνίζονται στην Κίνα και ας μην έχουν εμπειρία σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες έχουν ξεχωρίσει έναν σέντερ που αγωνίζεται εκεί, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα αποτελεί την εναλλακτική λύση αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Ρόναλντ Ρόμπερτς, δίχως να έχει διαρρεύσει το όνομα του.

Μοιρασμένες οι πιθανότητες ενίσχυσης

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πλέον, είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν να πάρουν "ψηλό" απλά για να πάρουν και θέλουν να αποκτήσουν έναν σέντερ που να διαθέτει τα χαρακτηριστικά ώστε να ταιριάξει στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Ένα "5άρι" με αθλητικά προσόντα, με έφεση στην άμυνα, με γρήγορα πόδια και με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη. Οι περιπτώσεις είναι περιορισμένες και οι Πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση έστω και την τελευταία στιγμή. Αν δεν βρουν αυτό που θέλουν, τότε η ομάδα του Ολυμπιακού θα συνεχίσει ως έχει για το υπόλοιπο της σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ