ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βάλλει κατά της ΚΕΔ/ΕΟΚ ο Ολυμπιακός

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση στη διαμάχη που έχει η ΚΕΔ/ΕΟΚ με τους τέσσερις διαιτητές της EuroLeague με επίσημη ανακοίνωση που κάνει λογό για "εξοστρακισμό".

Οι τέσσερις διεθνείς διαιτητές που συμμετέχουν στην EuroLeague και βρίσκονται εδώ και μήνες σε διαμάχη με την ΚΕΔ/ΕΟΚ , έχουν πλέον και έναν σύμμαχο. Τον Ολυμπιακό. Μετά τον ορισμό των Ηλία Κορομηλά και Πέτρο Παπαπέτρου σε αγώνες της Α2 το προσεχές Σάββατο, η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας διαμαρτύρεται για τη στάση που έχει κρατήσει η ΕΟΚ στο θέμα και ζητάει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός έχει στείλει από τις 2 Φεβρουαρίου σχετική επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, ζητώντας την άμεση συνδρομή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ:

" Με τις πρόσφατες αποφάσεις της, η ΕΟΚ εξακολουθεί να είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης που εμμένει στον παράνομο αποκλεισμό των διεθνών διαιτητών της Euroleague από τις εγχώριες διοργανώσεις, κατά παράβαση, μάλιστα, της τελεσίδικης απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), με την οποία αναγνωρίστηκε ως μη νόμιμος ο αποκλεισμός των κ.κ. Γκόντα, Παπέτρου, Φούφη και Κορομηλά από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1.

Εν προκειμένω, μόλις κατά την προηγούμενη εβδομάδα και σε συνέχεια της αυθαίρετης στάσης που έχουν υιοθετήσει επί δέκα έξι και πλέον μήνες, τα μέλη της ΚΕΔ αποφάσισαν καταχρηστικά τον "εξοστρακισμό" δύο εξ αυτών σε αγώνες του Πρωταθλήματος Α2, ενώ το ίδιο έπραξαν και χθες, όποτε και αποφασίστηκε ο πλήρης αποκλεισμός των διεθνών διαιτητών της Euroleague από τον επικείμενο Τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ομάδας μας και της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Σε πλήρη, δηλαδή, αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τέσσερις από τους πλέον έμπειρους και ικανούς Έλληνες διαιτητές, με αναρίθμητες συμμετοχές στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Euroleague και σε FINAL 4, παραμένουν παράνομα αποκλεισμένοι από τον Οκτώβριο του 2016, δίχως κανένα απολύτως νομικό έρεισμα ή άλλη νόμιμη αιτία.

Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου σχετική επιστολή - αναφορά προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, ζητώντας την άμεση συνδρομή του, ώστε αφενός να γίνουν σεβαστές οι επιταγές της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να επανέλθουν οι πιο πάνω διαιτητές στο Πρωτάθλημα Α1 και αφετέρου να ελεγχθεί η παράνομη συμπεριφορά της ΕΟΚ, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δηλαδή υπό την κρατική εποπτεία και έλεγχο.

Ήρθε, επιτέλους, η ώρα η Πολιτεία να παρέμβει, ώστε η Ελληνική καλαθοσφαίριση να απελευθερωθεί από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη και βλάπτουν κάθε υγιή επένδυση στον χώρο του αθλήματος.

Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ