ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζανάν Μούσα: Τον "έχασε" ο Ολυμπιακός, τον επέλεξαν οι Brooklyn Nets

BROOKLYN, NY - JUNE 21: Dzanan Musa poses for a portrait after being drafted by the Brooklyn Nets during the 2018 NBA Draft on June 21, 2018 at Barclays Center in Brooklyn, New York. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by Steve Freeman/NBAE via Getty Images)
BROOKLYN, NY - JUNE 21: Dzanan Musa poses for a portrait after being drafted by the Brooklyn Nets during the 2018 NBA Draft on June 21, 2018 at Barclays Center in Brooklyn, New York. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by Steve Freeman/NBAE via Getty Images) NBAE/GETTY IMAGES

Ο Τζανάν Μούσα φόρεσε στα 15 του τα ρούχα του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους και το βράδυ της 21ης Ιουνίου 2018 ο Βόσνιος σκόρερ έγινε μέλος των Brooklyn Nets.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ο Τζανάν Μούσα δεν μεγάλωσε απλά. Μέσα σε κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια ο νεαρός Βόσνιος περιφερειακός βρέθηκε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο ΝΒΑ, καθώς οι Brooklyn Nets τον επέλεξαν στο νούμερο 29 του NBA Draft 2018 όχι για να τον αφήσουν για ένα ή δύο χρόνια στην Ευρώπη, αλλά για να τον εντάξουν άμεσα στο roster τους και να του δώσουν την ευκαιρία να παίξει στη Λίγκα από την περίοδο 2018/19.

Τζανάν Μούσα: Τον "έχασε" ο Ολυμπιακός, τον επέλεξαν οι Brooklyn Nets

Πίσω στον Σεπτέμβριο του 2014, ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, εισηγήθηκε τη δοκιμή του 15χρονου τότε αθλητή και εκείνος ήρθε στην Ελλάδα για να περάσει από το "μικροσκόπιο" της ομάδας του Πειραιά. Υπήρξε συμφωνία για συμβόλαιο επτά ετών, όμως η ήττα των ερυθρόλευκων από τον Παναθηναϊκό στο ματς Κυπέλλου οδήγησε στην αποχώρηση του Μπαρτζώκα και σε εκείνη του Μούσα που κατέληξε στην Τσεντεβίτα. Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα σε ανδρικό επίπεδο, έπαιξε και σε 10 αγώνες στην EuroLeague της σεζόν 2015/16 αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη, "έχτισε" σταδιακά τον δικό του μύθο με τις φανέλες των εθνικών ομάδων της Βοσνίας και το βράδυ της 21ης Ιουνίου 2018 άκουσε το όνομά του στο τέλος του Α' Γύρου του ΝΒΑ Draft 2018.

Οι φήμες λένε πως το όνομα του Μούσα βρισκόταν αρκετά ψηλότερα από το νούμερο 29, υπήρχαν ομάδες που τον στόχευαν από το 18 έως το 24, όμως η επιμονή του να παίξει άμεσα στο ΝΒΑ προβλημάτισε αρκετούς που τελικά πήραν την απόφαση να τον προσπεράσουν. Ο 19χρονος Βόσνιος ήθελε να μετακομίσει απευθείας στο ΝΒΑ και να μην φορέσει την ταμπέλα του "stash pick", οι Nets τον βρήκαν διαθέσιμο στο 29 και τον "τσίμπησαν" χωρίς δεύτερη σκέψη. Με ύψος 2μ.06, ο Μούσα παίζει στις θέσεις της περιφέρειας, έχει τρομερή έφεση στο σκοράρισμα και μόλις δυναμώσει το κορμί του, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους αθλητές του επιπέδου του ΝΒΑ για να εξελιχθεί σε σημαντικό μέλος της νέας του ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ