ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρεις τουρκικές ομάδες πιέζουν για Πρίντεζη

Τρεις τουρκικές ομάδες πιέζουν για Πρίντεζη

"Τρέλα" των Τούρκων με Πρίντεζη. Είναι το "νούμερο ένα" στην λίστα της Εφές, καθώς τον θέλει ο Ίβκοβιτς, η Γαλατασαράι του προσφέρει 1.7 εκ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, ενώ εφόσον η Φενέρμπαχτσε αποδεσμεύσει τον Κλέιζα, ο Ομπράντοβιτς έχει ζητήσει τον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Το καλοκαίρι του 2012, ύστερα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Γιώργος Πρίντεζης ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια, υπογράφοντας συμβόλαιο 2+1 έως το 2015. Φέτος υπάρχει οψιόν ανανέωσης από πλευράς των ερυθρολεύκων, την οποία και αναμένεται να ενεργοποιήσει η διοίκηση. Οι ετήσιες απολαβές του παίκτη φτάνουν κοντά στο 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Η Αναντολού Εφές

Στην Τουρκία, όμως, επικρατεί "τρέλα" με τον Γιώργο Πρίντεζη. Συγκεκριμένα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει επικοινωνήσει με τον ατζέντη του παίκτη, τονίζοντας του πως αποτελεί το "νούμερο ένα" στην μεταγραφική του λίστα, εκφράζοντας του την μεγάλη του επιθυμία να συνεργαστεί και πάλι με τον Έλληνα φόργουορντ, αυτή την φορά στην γειτονική χώρα. Οι σχέσεις του Γιώργου Πρίντεζη με τον Σέρβο τεχνικό, άλλωστε, ήταν και παραμένουν εξαιρετικές, με την Εφές να ετοιμάζεται να καταθέσει μία ικανοποιητική προσφορά τόσο στον Έλληνα διεθνή, όσο και στον Ολυμπιακό για να γίνει το "deal".

Η Γαλατασαράι

"Ζεστό" ενδιαφέρον για τον Γιώργο Πρίντεζη υπάρχει και από την Γαλατασαράι. Ο τουρκικός σύλλογος έχει καταθέσει στην πλευρά του παίκτη μία αρκετά δελεαστική πρόταση, προσφέροντας στον αθλητή κλειστό τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1.700.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά κάτι παραπάνω από 5.000.000! Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν θέλει σαν... τρελός τον Έλληνα διεθνή στην ομάδα του, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες του 29χρονου πάουερ-φόργουορντ, και πέρα από τα χρήματα στον Πρίντεζη, η "Γαλατά" ετοιμάζεται να προσφέρει καλά λεφτά και στον Ολυμπιακό ώστε να γίνει η μεταγραφή, κάνοντας προσπάθεια να ικανοποιήσει το αίτημα του κόουτς.

Η Φενέρμπαχτσε

Η τρίτη τουρκική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Πρίντεζη είναι η Φενέρμπαχτσε! Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, εφόσον αποδεσμευτεί από τον σύλλογο ο Λίνας Κλέιζα, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ζητήσει από την διοίκηση την απόκτηση του Γιώργου Πρίντεζη, η οποία και αναμένεται να κινηθεί για την μεταγραφή του, προσφέροντας ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στον παίκτη, αλλά και μία καλή προσφορά στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, για να ολοκληρωθεί το "deal".

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες του παίκτη, ήθελε και στον Παναθηναϊκό τον Γιώργο Πρίντεζη, έχοντας του κάνει πρόταση στο παρελθόν, αλλά εκείνος αρνήθηκε για ευνόητους λόγους. O Σέρβος τεχνικός έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του στον ατζέντη του υπαρχηγού των ερυθρολεύκων, λέγοντας του πως εφόσον αποχωρήσει ο (ακριβοπληρωμένος) Λιθουανός φόργουορντ από την "Φενέρ", τότε ο 29χρονος Έλληνας διεθνή είναι ο διακαής του πόθος για την θέση "4" στο ρόστερ του.

Προτεραιότητά του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό

Να ξεκαθαρίσουμε, πάντως, πως απόλυτη προτεραιότητα του Γιώργου Πρίντεζη είναι όχι απλά να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά και να την ολοκληρώσει στο μεγάλο λιμάνι, στο οποίο ήρθε μόλις στα 15 του χρόνια (το 2000). Αυτό είναι δεδομένο. Πρόκειται για έναν παίκτη που στο παρελθόν έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του στην ομάδα, καθώς τα τελευταία δύο συμβόλαια που έχει κάνει με τους ερυθρόλευκους τα έχει υπογράψει με αρκετά λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που είχε.

Ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2012 η Ούνιξ Καζάν του πρόσφερε 1.700.000 ετησίως (για τρία χρόνια), η Φενέρμπαχτσε του έδινε επίσης πολλά λεφτά (1.400.000 ετησίως, κλειστό τριετές), οι Νιου Γιορκ Νικς του είχαν πει να έρθει στο NBA με το μίνιμουμ των χρημάτων (τα οποία ήταν επίσης αρκετά), αλλά εκείνος έβαλε το συναίσθημα πάνω από την λογική-τσέπη, επιλέγοντας να μείνει με αρκετά λιγότερα χρήματα στους Πειραιώτες, απορρίπτοντας τις δελεαστικές προσφορές που είχε.

Το... μπαλάκι στην διοίκηση

Το θέμα, πλέον, είναι το πως θα λειτουργήσει η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην συγκεκριμένη υπόθεση. Θα ενεργοποιήσει, απλά, την οψιόν του Γιώργου Πρίντεζη για τρίτη σερί σεζόν, αφήνοντας το θέμα ανανέωσης της συνεργασίας του το 2015 όταν και θα μένει ελεύθερος; Θα προτείνει στον παίκτη ένα νέο συμβόλαιο, με μεγαλύτερη διάρκεια και με λίγο καλύτερες οικονομικές αποδοχές; Ή θα λειτουργήσει σαν την περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου, όπως πέρσι, παραχωρώντας τον 29χρονο φόργουορντ σε έναν από τους τρεις τουρκικούς συλλόγους, δεχόμενοι τα χρήματα της μεταγραφής;

Όλα αυτά θα φανούν στην πράξη. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ της διοίκησης των ερυθρολεύκων και τον ατζέντη του παίκτη, συζητώντας το μέλλον της συνεργασίας τους. Να τονίσουμε, πάντως, πως οι σχέσεις μεταξύ των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Γιώργο Πρίντεζη είναι εξαιρετικές, ανθρώπινες (πέρα από επαγγελματικές) και υπάρχει μεταξύ τους αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοσεβασμός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ