ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τόμιτς: "Στον 5ο τελικό οι διαιτητές είχαν αποφασίσει τι ήθελαν να σφυρίξουν"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μίλαν Τόμιτς παραχώρησε συνέντευξη στο "Φως των Σπορ", όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τους φετινούς τελικούς της Basket League, τον Παναθηναϊκό και ξεχώρισε τις πιο έντονες αναμνήσεις στον Πειραιά.

Η καριέρα του Μίλαν Τόμιτς ως πρώτος προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα μόλις ξεκίνησε, εντούτοις το όνομα του είναι συνυφασμένο και άρρηκτα συνδεδεμένο όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό. " Το μεγαλύτερο κλαμπ της χώρας", όπως αποκάλεσε τους "ερυθρόλευκους" στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Φως των Σπορ" και στον Παντελή Διαμαντόπουλο ο Σερβοέλληνας προπονητής.

Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε μεταξύ άλλων στο "Φως των Σπορ":

Για τις πιο έντονες αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό:

Τα δύο ευρωπαϊκά 100%. Το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Όμως υπήρχαν και άλλες στιγμές πολύ ευχάριστες και καλές. Τα έντονα συναισθήματα είναι σίγουρα τα τρόπαια.

Για το αν θα άλλαζε κάποια συμβουλή που έδωσε σε έναν πρώτο προπονητή:

Θα γυρνούσα τον χρόνο πολύ λίγο πίσω. Και θα πάω στον πέμπτο φετινό τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ασχολήθηκα προσωπικά εγώ πολύ περισσότερο απ’ όσο έπρεπε με τους διαιτητές. Δεν υπήρχε λόγος, γιατί ό,τι και αν έκανα, ό,τι και αν έλεγα, δεν θα άλλαζε. Είχαν αποφασίσει τι ήθελαν να σφυρίξουν.

Για τους τελικούς του πρωταθλήματος και αν η ομάδα είναι ανέτοιμη ή έχει… ψυχολογικά:

Δεν υπάρχουν ψυχολογικά. Δύο χρονιές πήραμε συνεχόμενα πρωταθλήματα. Μας έχουν ρημάξει εχθροί και φίλοι. Παίρναμε την κούπα και μας έλεγαν ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με χάλια τον Παναθηναϊκό. Τόσα χρόνια πριν, ήμασταν εμείς σε ζόρια και παίζαμε στον Κορυδαλλό και αποθέωναν τον Παναθηναϊκό. Όπως δηλαδή και αν γίνει, στο τέλος τον Παναθηναϊκό αποθεώνουν. Αυτό είναι άδικο. Κερδίσαμε στο ΟΑΚΑ τόσες φορές, κάναμε μπρέικ. Και φέτος κερδίσαμε. Ίσως να κερδίζαμε κι άλλο, αλλά διάφορα που συνέβησαν, μας εμπόδισαν. Δεν υπάρχει ψυχολογικό, ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ της χώρας.

Για το αν συμφωνεί με τον Μπλατ, ο οποίος δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο σουτ:

Διαφωνώ. Το μπάσκετ δεν είναι έχουμε σουτ ή όχι. Είναι πολύπλευρο παιχνίδι και αν δεις τα μεγάλα ματς που κερδίσαμε, είχαμε μεγάλα ποσοστά στα τρίποντα. Το τελευταίο που έμεινε απ’ όλη τη σεζόν ήταν να λένε όλοι ότι δεν είχαμε σουτ. Όταν κερδίζαμε όμως τη Ρεάλ μέσα-έξω, τη Φενέρ μέσα-έξω, την ΤΣΣΚΑ χωρίς τρεις βασικούς και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όλοι έλεγαν τι ωραία σουτάρουμε.

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου:

Για τον καθένα, τις αποφάσεις που παίρνει στη ζωή του, τις ξέρει ο ίδιος. Ο Γιάννης είναι πολύ καλό παιδί και παίκτης. Έρχονται οι στιγμές στη ζωή που πρέπει να πάρεις μεγάλες αποφάσεις για την καριέρα σου. Αν έκανε σωστά ή όχι, θα το δείξει το μέλλον…

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

Με τον Βασίλη υπήρχε σεβασμός. Με όλους τους προπονητές. Και ο Βασίλης ως αθλητής και προσωπικότητα στο εμπνέει. Έρχεται πρώτος στην προπόνηση, φεύγει τελευταίος. Αυτό είναι δείγμα για να τον σεβαστείς και να τους δώσεις κάτι παραπάνω.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ