ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ρόστερ ολοκληρώθηκε, βλέπει τους μικρούς

Το ρόστερ ολοκληρώθηκε, βλέπει τους μικρούς
INTIME SPORTS

Το ρόστερ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε, αλλά οι Πειραιώτες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης παικτών από την Εφήβων. Ενδιαφέρον για Σταμάτη και Μουράτο.

Όπως σας αναφέραμε πριν λίγες μέρες, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ολοκλήρωσε το ρόστερ του (Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ, Ντάνστον, Σπανούλης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Χάντερ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Χριστοδούλου, Καββαδάς) ενόψει της νέας σεζόν, συμπληρώνοντας το γρήγορα και έγκαιρα, πριν καν μπει ο Αύγουστος.

Ο Ολυμπιακός ενίσχυσε το ρόστερ του με τρεις παίκτες (με τους Όλιβερ Λαφαγιέτ, Οθέλο Χάντερ και Τέρελ Ντάρντεν), καλύπτοντας τις ανάγκες της ομάδας με βάσει το σκεπτικό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

"Μεταγραφές τέλος, το ρόστερ συμπληρώθηκε", τονίζουν από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω ενίσχυσης της ομάδας μοναχά για περιπτώσεις ταλαντούχων Ελλήνων παικτών.

Δεν παίρνει άλλον ξένο, υπολογίζονται κανονικά οι Πέτγουεϊ και Σίμονς

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση άλλου ξένου παίκτη (ούτε Χάκετ, ούτε "4αρο5άρι", ούτε "3αρο4άρι", ούτε κοιτάζει για άλλο γκαρντ), ενώ διαψεύδονται οι φήμες και τα σενάρια περί αποδέσμευσης των Μπρεντ Πέτουγεϊ και Σέντρικ Σίμονς.

Το ρόστερ χαρακτηρίζεται γεμάτο, ενώ όπως τονίζουν οι Πειραιώτες, οι δύο παίκτες (Πέτγουεϊ-Σίμονς) υπολογίζονται κανονικά ενόψει της νέας σεζόν, για αυτό άλλωστε τους ανανεώθηκαν τα συμβόλαια. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ θα αποτελέσει το "4άρι" πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ ο 28χρονος σέντερ προορίζεται για τον ρόλο του τρίτου-τέταρτου "ψηλού" στο ρόστερ, μετέχοντας μοναχά στα ευρωπαϊκά ματς.

Όσον αφορά τον Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την παραμονή του στον Ολυμπιακό (τόσο επειδή θα έχει περιορισμένο ρόλο, όσο και επειδή είχε την αίσθηση πως θα τον αποδέσμευαν, έχοντας βρει ομάδα με καλά λεφτά στην Τουρκία), οι Πειραιώτες τονίζουν πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ομάδα και αν θέλει να αποχωρήσει θα πρέπει να φέρει επίσημη πρόταση ώστε να συζητηθεί επίσημα το ενδεχόμενο παραχώρησης του σε άλλον σύλλογο.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, αφήνουν ανοικτό το να υπάρξει περεταίρω ενίσχυση του ρόστερ με νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, έχοντας το βλέμμα τους στο μέλλον. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν πιστέψει, επενδύσει και ποντάρει στο "νέο αίμα", με τα γνωστά πετυχημένα αποτελέσματα, φέρνοντας στον Πειραιά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από την εγχώρια αγορά (Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης).

Παρακολουθούν τους Σταμάτη και Μουράτο

Οι Πειραιώτες έχουν ξεχωρίσει ορισμένους παίκτες από την Εθνική Εφήβων και οι περιπτώσεις τους εξετάζονται. Ο λόγος για τους Δημήτρη Σταμάτη και Ανδρέα Μουράτο. Ο πρώτος είναι ο γιος του Αντώνη Σταμάτη, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού την δεκαετία του '90 (1991-1995), μετέχοντας στα Final-Four σε Τελ Αβίβ (1994) και Σαραγόσα (1995), κατακτώντας τρία πρωταθλήματα με τους ερυθρόλευκους (1993, 1994, 1995).

Ο 18χρονος (12/1/1996) πλέον, Δημήτρης Σταμάτης, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Εφήβων, αλλά ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τον παίκτη τα τελευταία δύο χρόνια. Ο νεαρός γκαρντ έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων και φέτος αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο και ανήκει στον Πανιώνιο, τον οποίο και απέκτησε πέρσι από την Ευρυάλη Γλυφάδας.

Ο Αντώνης Σταμάτης και ο γιος του, Δημήτρης Σταμάτης

Το ρόστερ ολοκληρώθηκε, βλέπει τους μικρούς

Ο Ανδρέας Μουράτος είναι 17 ετών (γεννημένος το 1997) και επίσης διεθνής με την Εφήβων. Ανήκει στην ομάδα του ΓΣ Αγίων Αναργύρων και οι Πειραιώτες έχουν εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του νεαρού γκαρντ.

*Καμία απολύτως εξέλιξη στο θέμα που αφορά τις πρόωρες ανανεώσεις στα συμβόλαια των Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Σλούκα. Όπως σας έχουμε αναφέρει, μετά το Μουντομπάσκετ αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις με τους 24χρονους γκαρντ, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2015.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ