ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το στοίχημα του Αγραβάνη

Το στοίχημα του Αγραβάνη
Αγραβάνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιμονή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο πρόσωπο του Δημήτρη Αγραβάνη αποδεικνύεται πως πιάνει τόπο μετά και την εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού της ημιτελικής σειράς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την ΑΕΚ.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κάτι ανάλογο ισχύει και με τη τελευταία εντύπωση ενός παίκτη με τον Δημήτρη Αγραβάνη να θέλει και δείχνει αποφασισμένος να αφήσει την καλύτερη δυνατή στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο 21 ετών φόργουορντ είχε αποτελέσει ένα από τα στοιχήματα του Γιάννη Σφαιρόπουλου το περασμένο καλοκαίρι στον "ερυθρόλευκο" σχεδιασμό βάσει των κινήσεων που έκανε για τη συγκρότηση του ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι δεν είχε επιλέξει να εισηγηθεί την απόκτηση κάποιου Αμερικανού ή κοινοτικού για τη θέση του πάουερ φόργουορντ. Για το συμπλήρωμα του Γιώργου Πρίντεζη ποντάροντας στις δυνατότητές του και στο ταλέντο του.

Ο Αγραβάνης είναι αλήθεια ότι σε βάθος χρόνου από την έναρξη των υποχρεώσεων τόσο στην πορεία του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όσο και στη Euroleague, η απόδοσή του δεν ήταν η αναμενόμενη. Σίγουρα όχι αυτή που θα ήθελε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" για να του δώσει έναν συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής και αυτός να μην παρουσιάζει μεταπτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αγραβάνης δεν αγωνίστηκε καθόλου σε 4 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο 13:44 λεπτά με 6,05 πόντους του και 3,18 ριμπάουντ. Μάλιστα η καλύτερή του εμφάνιση από άποψη πόντων ήταν στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό όπου είχε 17 στο ΣΕΦ με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής του από οποιοδήποτε άλλο από τα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε με 22:03 λεπτά. Και συνάμα το καλύτερό του ranking με 21.

Παρά τις μεταπτώσεις στην απόδοση του Αγραβάνη ο Σφαιρόπουλος δεν έπαψε να τον πιστεύει και συνάμα να τον εμπιστεύεται όπως φρόντισε να το δείχνει και στην πράξη. Ειδικότερα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά και στο ξεκίνημα των playoffs και ειδικότερα στα δύο προημιτελικά παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο. Στο διάστημα δηλαδή όπου απουσίαζε από το ρόστερ λόγω των ενοχλήσεών του (στο πέλμα) ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο υπαρχηγός της ομάδας... πίσω από τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη.

Η εμπιστοσύνη του Σφαιρόπουλου στο πρόσωπο του Αγραβάνη είχε σαν αποτέλεσμα να λειτουργήσει καταλυτικά στη ψυχολογία του 21χρονου φόργουορντ. Κάτι που φάνηκε ειδικότερα στα παιχνίδια με την ΑΕΚ για την ημιτελική φάση των playoffs στο ΣΕΦ. Σε ένα χρονικό σημείο όπου επέστρεψε ο Πρίντεζης αλλά αυτό όχι απλά δεν φάνηκε να τον πτοεί αλλά και να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Στο δεύτερο της σειράς με την "Ένωση".

Ο Σφαιρόπουλος παρά το ότι η εμφάνιση του Αγραβάνη δεν ήταν η επιθυμητή στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ τον ξεκίνησε και πάλι στη βασική του πεντάδα στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Τη φορά αυτή και με οδηγό τη λογική ο "επιμένων νικά" ο 21χρονος φόργουορντ δικαίωσε τον Έλληνα τεχνικό με τους 13 του πόντους και με πολύ καλά νούμερα - 2/4 βολές, 1/2 δίποντα και 3/3 τρίποντα - σε 15:31 συμμετοχής όπου μεταξύ άλλων πήρε 2 ριμπάουντ, 1 αμυντικό και 1 επιθετικό ενώ έκανε και 1 κλέψιμο.

Ο Αγραβάνης έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να αρπάξει τις όποιες ευκαιρίες θα του δοθούν από εδώ και στο εξής και χωρίς να έχει το κίνητρο για ένα νέο συμβόλαιο αφού έχει, αλλά για να δικαιώσει τον προπονητή του. Πολύ περισσότερο εν όψει των τελικών που πλησιάζουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη διατήρηση αυτού για μία ακόμη χρονιά στο ΣΕΦ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ