ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "Smallball" δείχνει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται σέντερ

Το "Smallball" δείχνει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται σέντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "Smallball" του Σφαιρόπουλου, χρησιμοποιώντας και σαν σέντερ τον Πρίντεζη, με τον Μιλουτίνοβ να παίζει ελάχιστα, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός "διψάει" για παίκτη στο "5". Το μυαλό στην Μόσχα και ματιές σε αθλητικούς σέντερ, με τους Αγγελόπουλους να δίνουν ρεσιτάλ φέτος.

Στον Ολυμπιακό καλά κάνουν και θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας πως δεν ασχολούνται με μεταγραφές, θέλοντας να διατηρήσουν την συγκέντρωση τους και την αφοσίωση τους στο αγωνιστικό κομμάτι. Άλλωστε, ακολουθεί ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και οι "ερυθρόλευκοι" θα ταξιδέψουν στην Ρωσία με στόχο το "διπλό". Και το αναφέρουμε διότι είναι μεγάλη η αποφασιστικότητα και η επιθυμία στις τάξεις της ομάδας ώστε να επιστρέψουν στον Πειραιά με την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, σε έναν όμιλο... φωτιά.

Η ομάδα χτίστηκε με δύο αθλητικούς σέντερ, ο Πρίντεζης στο "5" και ο Μιλουτίνοβ

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, προπονητής και διοίκηση, μπορεί να τόνισαν στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν πρόκειται να κινηθούν για άλλον παίκτη, αλλά στην πράξη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μέσα στο παρκέ, δίχως να το λέει, "φωνάζει" πως η ομάδα του χρειάζεται έναν αθλητικό σέντερ. Και δεν είναι κακό αυτό, ούτε παράλογο. Άλλωστε, η φετινή ομάδα με δύο αθλητικούς σέντερ χτίστηκε το καλοκαίρι, με τους Χάντερ και Γιανγκ, όπως και είχε δύο αθλητικά "5άρια" στην περασμένη σεζόν, τους Χάντερ και Ντάνστον. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στην θέση "5", κάτι που ξεκίνησε από το πετυχημένο δίδυμο των Χάινς-Ντόρσεϊ το 2012.

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν αθλητικό σέντερ (ώστε να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό το κενό του Γιανγκ), φαίνεται ξεκάθαρα από το "Smallball" που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόσο κόντρα στην Χίμκι, όσο και απέναντι στον ΠΑΟΚ, τοποθετώντας δηλαδή στην θέση "5" τον Γιώργο Πρίντεζη και μάλιστα στην 4η περίοδο και στα δύο ματς, σε κρίσιμα σημεία των αναμετρήσεων. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς, μάλιστα, έπαιξε στο "5" μέχρι και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Ο Οθέλο Χάντερ κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται βοήθεια στην θέση καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (πέρα πως είναι νεαρός και άπειρος) είναι ένας διαφορετικού τύπου σέντερ, με συγκεκριμένες δυνατότητες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, άλλωστε, χρησιμοποίησε τον Σέρβο σέντερ μόλις για 6 λεπτά κόντρα στην Χίμκι (ο Αμερικανός αγωνίστηκε για 30' και κόντευε να... σκάσει), ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Μιλουτίνοβ πήρε 8 λεπτά συμμετοχής. Στην πράξη, λοιπόν, ο προπονητής του Ολυμπιακού, δείχνει πως δεν μπορεί να εμπιστευθεί σε μεγάλο βαθμό τον Σέρβο σέντερ σαν τον παίκτη που θα μοιραστεί με γεμάτο χρόνο συμμετοχής την θέση "5" με τον Οθέλο Χάντερ.

Στον Ολυμπιακό θα είχαν... ήσυχο το κεφάλι τους αν δεν τραυματιζόταν ο πολύτιμος Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, δείχνοντας να έχει ταιριάξει στην φιλοσοφία της ομάδας, αλλά οι Πειραιώτες δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και οφείλουν να προχωρήσουν, βρίσκοντας λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Υπάρχει ένα "what if...", η σκέψη του πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν το "θηρίο" δεν είχε χτυπήσει, αλλά στον Πειραιά το έχουν αποδεχτεί (δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς) και συνεχίζουν.

Το ρεσιτάλ ενίσχυσης από τους Αγγελόπουλους

Το "Smallball" δείχνει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται σέντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κατά την διάρκεια της σεζόν, έχουν δώσει προσωπικό ρεσιτάλ, καθώς δεν έχουν διστάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τρεις φορές φέτος, πραγματοποιώντας συνεχείς υπερβάσεις στο μπάτζετ της ομάδας. Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια μιας σεζόν, στα δέκα και παραπάνω χρόνια που βρίσκονται στην ομάδα, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ και δεν λένε "όχι" και για τέταρτη!

Έκαναν την αρχή με τον Σον Τζέιμς όταν και τραυματίστηκε (ρήξη χιαστών) ο άτυχος Πάτρικ Γιανγκ, ακολούθησε ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ όταν ζητήθηκε ενίσχυση στην περιφέρεια και πρόσφατα δεν άφησαν να πάει χαμένο ένα δικό τους παιδί, ο Κώστας Παπανικολάου, ένας παίκτης πάνω στο οποίο πίστεψαν και επένδυσαν, ένας αθλητής που αποτέλεσε μέρος του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχιών της συγκεκριμένης ομάδας.

Πλέον, στον Ολυμπιακό κοιτάζουν και για τέταρτο παίκτη και συγκεκριμένα για έναν γρήγορο και δυναμικό σέντερ με αθλητικά προσόντα, που να έχει έφεση στην άμυνα. Έναν "τερματοφύλακα" που θα μπορεί να θωρακίσει τα μετόπισθεν, με ικανότητα στα χετζ-άουτ, αλλά και που θα είναι λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ. Και εφόσον προκύψει κάποια καλή περίπτωση (που να συνδυάζει ικανότητες, προσιτή τιμή και τον σύλλογο να έχει την διάθεση να παραχωρήσει τον αθλητή), η διοίκηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μία ακόμη (τέταρτη) μεταγραφική κίνηση, δείχνοντας στην πράξη για ακόμη μία φορά, πως όταν η ομάδα έχει ανάγκη για ενίσχυση, οι Αγγελόπουλοι θα φωνάξουν "παρών" ώστε να την βοηθήσουν.

Κοιτάζει για "ψηλό", σέντερ που προτείνονται και το περιθώριο να δηλώσει παίκτη

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί περιπτώσεις παικτών, ρωτάει για αυτές, ενώ σαφώς και υπάρχουν σέντερ που αυτοπροτείνονται, δείχνοντας την επιθυμία τους να ενταχθούν στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Μία από αυτές είναι και το Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβρη κάνει συνεχώς προσπάθειες ώστε να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά στον Πειραιά είναι διστακτικοί με την περίπτωση του, τόσο λόγω ότι έχει ένα προβληματικό παρελθόν από πλευράς χαρακτήρα, όσο και επειδή από θέμα φυσικής κατάστασης (έχει πάρει ορισμένα κιλά) δεν είναι όπως ήταν.

Στο μεγάλο λιμάνι δεν θέλουν να πάρουν "ψηλό" απλά για να πάρουν και θα προχωρήσουν σε ενίσχυση στην θέση "5" εφόσον προκύψει κάποια καλή περίπτωση. Τέτοια περίοδο, όπως γίνεται αντιληπτό, οι περιπτώσεις είναι λίγες και περιορισμένες και ενδεχομένως στον Ολυμπιακό να χρειαστεί να ρίξουν τα "στάνταρ" τους στα "θέλω" τους, καθώς η ομάδα στην πράξη δείχνει να "διψάει" για έναν δεύτερο αθλητικό σέντερ, πίσω από τον Οθέλο Χάντερ. Διότι φαντάζει δύσκολο η ομάδα να πάει μέχρι το τέλος της σεζόν, σε Ελλάδα-Ευρώπη, με τον Χάντερ να παίζει 30λεπτα, τους Νίκολα Μιλουτίνοβ και Δημήτρη Αγραβάνη να αγωνίζονται ελάχιστα και τον πολύτιμο στο "4" Πρίντεζη να αναλαμβάνει και αρμοδιότητες σέντερ, σε σχήματα ανάγκης.

Ο Ολυμπιακός έχει περιθώριο να κινηθεί για παίκτη και να τον δηλώσει στην Euroleague, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής, έως και την 24η Φεβρουαρίου. Οι πιθανότητες να πάρουν "ψηλό" οι Πειραιώτες είναι μοιρασμένες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ