ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ!

Το πρώτο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό και πέτυχε κάτι που ουδέποτε είχε κάνει στο παρελθόν! Να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην έδρα του "τριφυλλιού", κάνοντας παράλληλα το πρώτο back2back μετά το 1997!

Ο Ολυμπιακός έβαλε τον ιδανικό επίλογο σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τον πρόωρο αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και στο Top-16 της Euroleague, εκεί όπου οι "κακές" ήττες από τη Ζάλγκιρις και την Μπάμπεργκ άφησαν τους Πειραιώτες εκτός playoffs.

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, έκανε το 3-1 στη σειρά με τους "πράσινους" και κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στην έδρα του "τριφυλλιού", κάνοντας το πρώτο back2back μετά τη διετία 1996-97!

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1993, 1994, 1995, 1996 και το 2012 ενώ η μοναδική φορά που μπόρεσε να πάρει τον τίτλο εκτός έδρας, ήταν στους τελικούς του 1997, όταν και επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ.

Το 1993 η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη επικράτησε με 3-1, αν και είχεμειονέκτημα έδρας, του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το πρωτάθλημα έπειτα από 15 χρόνια.

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ22-4 και έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έφτασε τελικά στην κατάκτησητου πρωταθλήματος με 3-2 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η επόμενη χρονιά βρήκε τον Ολυμπιακό για τρίτη σερί σεζόν πρωταθλητή Ελλάδος. Και πάλι αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, και πάλι 3-2 νίκες.

Οι Πειραιώτες έφτασαν στην τέταρτη σερί κούπα το 1996 και πάλι απέναντι στους"πράσινους". Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη νίκησε με 73-38 στον πέμπτο τελικό τοναιώνιο αντίπαλο και κατέκτησε για τέταρτη σερί φορά το πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν, έφτασε στους τελικούς απέναντι στην ΑΕΚέχοντας κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος και το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ηομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε επίδειξη δύναμης στους τελικούς απέναντι στηνΑΕΚ και κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ με συνολικό σκορ 3-1 πουσφράγισε και την κατάκτηση του πρώτου triple crown στην ιστορία τουελληνικού μπάσκετ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ